Skip to main content
UPDATE WERKZAAMHEDEN op 2 en 3 juli 2024:

Wegens een grote update van ons platform is yvgtf.nl tijdelijk gesloten van 2 t/m 3 juli 2024.

Missie
1 voor 100

Een echte win-win situatie!

61

Missies

Volbracht

81

Talenten

8533

Kinderen

Bereikt

Missie 1 voor 100

Met Missie 1 voor 100 geven sporttalenten kinderen een zetje richting sporten, bewegen en een gezonde levensstijl. Het is een echte win-win situatie!
Sport en bewegen speelt een belangrijke rol in de samenleving, Het draagt bij aan een betere gezondheid, legt sociale verbindingen in buurten en wijken en sport is van opvoedkundige waarde. Succes in sport activeert, inspireert en verbindt. We staan met z’n allen te juichen als onze sporters voor goud gaan.

Kinderen bewegen te weinig

Toch beweegt bijna de helft (49,8 %) van de Nederlandse kinderen (4 tot 18 jaar) te weinig. Hun motorische vaardigheden gaan daardoor achteruit en overgewicht bij kinderen neemt toe. Er zijn in Nederland veel sportvoorzieningen, maar vaak is er een zetje nodig om te gaan sporten.
Bij het Talent Fonds helpen we ieder jaar bijna 200 sporttalenten bij het waarmaken van hun sportieve dromen. Deze jonge sporters zijn ware ambassadeurs voor de sport en zeer geschikt om dat zetje te geven. Door de talenten daarvoor te belonen met een financiële bijdrage helpt het hen ook weer verder in hun kostbare sportcarrière. Het is een echte win-win situatie!

Talenten op missie

Met dit project sturen we onze talenten op missie. We dagen ze uit om in hun woonplaats of wijk tot wel 100 kinderen een sportief zetje te geven. Ze organiseren bijvoorbeeld samen met hun voormalige basisschool een (sport)les of training op locatie. Zo hopen we duizenden kinderen te bereiken en de negatieve trend van te weinig bewegen te doorbreken. En wie weet welke topsporters dat weer oplevert!

Voor partners

Partners van het Yvonne van Gennip Talent Fonds kunnen het programma Missie 1 voor 100 inzetten om hun talenten extra te ondersteunen. De partner (gemeente, sportbond, etc) benadert sporttalenten en helpt bij het vinden van een school of buurtvereniging. Wij zorgen voor een toolkit voor het talent, begeleiding en de financiële beloning.

voor sponsoren en donateurs

Met het programma Missie 1 voor 100 inspireren we kinderen richting sporten, bewegen en een gezonde levensstijl. Tegelijkertijd stimuleren we jonge sporttalenten om iets te organiseren, om lokaal maatschappelijk aan de slag te gaan en om een bijdrage aan hun kostbare topsportcarrière te verdienen. 

Help mee als sponsor of donateur om deze win-win situatie in heel Nederland te realiseren. Klik hier voor direct doneren of neem contact op voor meer informatie over de impact van jouw bijdrage.

Voor Talenten

Ben je topsporttalent en lijkt het je leuk om mee te doen met Missie 1 voor 100? Neem dan contact op met Helen Lejeune via . Zij vertelt je wat de voorwaarden zijn, hoe het werkt en wat je ermee kunt verdienen voor jouw sportcarrière. 

Heb je als talent al meegedaan aan Missie 1 voor 100 vul dan hier het evaluatieformulier in.

Missie 1 voor 100 Nieuws

Koningsspelen en Missie 1 voor 100 gaan hand in hand

| Missie 1 voor 100
Sporten, gezonde voeding en plezier staan centraal tijdens de landelijke Koningsspelen maar ook bij de Missie 1 voor 100 van het Yvonne van Gennip Talent Fonds (YVGTF). Waarom zou je beide dan niet combineren? Op dat idee kwam schaatstalent Ilse Bierma. Tijdens afgelopen Koningsspelen organiseerd...

Finn de Jong: alles over Kickboksen en Muay Thai

| Missie 1 voor 100
Zelfverdedigingssport K1 is bekend bij veel mensen maar Muay Thai een stuk minder. Tijdens een bezoek aan basisschool de Contrabas in Capelle aan de IJssel legde de 14-jarige Finn de Jong de leerlingen haarfijn uit wat de verschillen zijn. Door middel van een presentatie en demonstratie nam hij i...

Iedereen een beetje buiten z’n comfortzone: clinic survivalrunning met Leon Frederiks

| Missie 1 voor 100
Leon Fredriks (16) liet in het kader van onze Missie 1 voor 100 leerlingen van groep 6 en 7 van basisschool de Lindelaar in Westerbork flink zweten. Na een presentatie over Survivalrunning en Obstacle Course Racing in de klas, had hij een clinic op de survivalrunbaan in petto. En dat was vet! He...

Ook zonder paard inspireert Mette Halewijn met haar verhaal

| Missie 1 voor 100
Spring- en dressuurruiter Mette Halewijn bracht in het kader van Missie 1 tot 100 van het Yvonne van Gennip Talent Fonds (YVGTF) een bezoek aan basisschool het Kleurenorkest in het Noord-Hollandse Limmen. 109 Leerlingen uit groep 4 tot en met 8 hingen aan haar lippen. Vol overgave vertelde Mette ...

    Contactpersoon

    Helen Lejeune is programmamanager van Missie 1 voor 100. Zij is te bereiken via .

    mail Helen