Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Anouk Könst wil in de voetsporen treden van Yvonne van Gennip
yvgtf.nl | | Nieuws

Anouk Könst wil in de voetsporen treden van Yvonne van Gennip


Van schaatsen op bevroren slootjes naar de Olympische Spelen om misschien wel in de sporen van Yvonne van Gennip te treden? Dat zou zomaar eens het verhaal van Anouk Könst kunnen worden.

Dat verhaal begint op bevroren slootjes en plassen in en rond haar woonplaats Langeraar. Ze werd al snel lid van de Ter Aarse IJsclub en trainde eerst in Leiden en later in Haarlem. Daar viel ze op tijdens de trainingen op en werd ze gevraagd om aan te sluiten bij de Schaatsacademie Noordwest, waar ze nu haar derde seizoen ingaat. Het afgelopen seizoen wist ze zich te kwalificeren voor verschillende Nederlandse Kampioenschappen, waarbij ze op het NK langeafstanden de top-10 bereikte. De 1.500 meter en de 3.000 meter zijn de favoriete afstanden voor ‘dieseltje’ Anouk.

Komend seizoen hoopt ze nogmaals kwalificatie voor het NK allround in de wacht te slepen en daar op de korte afstanden zo te presteren, dat ze ook de 3.000 meter mag schaatsen. Op langere termijn hoopt ze ooit bij ‘een merkenteam’ terecht te komen. Al is ze daar momenteel helemaal niet mee bezig Anouk: “Ik wil mijzelf vooral verbeteren en kijken waar mijn plafond ligt. Plezier staat voor mij echt voorop. Als het schaatsen ‘moeten’ wordt, vind ik dat een slecht teken.”

Meer lezen? Dan kan via de website van Sport in Haarlem: https://sportinhaarlem.nl/nieuws/het-talent-anouk-konst/

Help mee om Anouk richting de Nederlandse top te krijgen. Dat kan al vanaf één euro, iedere bijdrage is van harte welkom via de crowdfundpagina van Anouk op Talentboek Haarlem

Foto door: Renata Jansen