| Nieuws

Haarlem investeert in kampioenen van morgen


Om Haarlemse sporttalenten te helpen in hun weg naar de top, is Talentboek Haarlem gelanceerd. Talentboek is een crowdfundingsplatform waar talenten zichzelf op een professionele wijze kunnen presenteren richting sponsors en donateurs.

Talentboek is een initiatief van het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Yvonne: “Als jong schaatstalent was ik in de gelukkige omstandigheid dat ik me geen zorgen hoefde te maken over financiering, maar dat is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het is mijn drive om het voor ieder kind met talent mogelijk te maken zich optimaal te ontwikkelen, ongeacht de financiële situatie. Vanuit die achtergrond is Talentboek ontstaan.”

Talentontwikkeling is één van de pijlers uit het Lokaal Sportakkoord 2020-2021, dat de gemeente Haarlem in samenwerking met een groot aantal partners uit de sport heeft opgesteld*. Om de ondersteuning van talent concreet handen en voeten te geven, is vanuit die samenwerking de pagina Talentboek Haarlem gelanceerd. Daar kunnen sporttalenten en -teams, sportend en/of wonend in de stad Haarlem, aan de slag met een crowdfundingscampagne rondom een specifiek doel. Bijvoorbeeld deelname aan trainingsstages en (buitenlandse) toernooien, of een bijdrage in materiaal- en andere kosten die gepaard gaan met sporten op topniveau.

De talenten gaan zelf aan de bak om hun campagne onder de aandacht te brengen. Yvonne: ‘Het is niet zo dat je even een berichtje stuurt en achterover kunt leunen. De talenten moeten zich inzetten om er zelf een succes van te maken. Bijvoorbeeld door een filmpje te maken, een nieuwsbrief op te zetten, acties en tegenprestaties te bedenken, het netwerk te activeren, enzovoorts. Zo leren ze meteen een fanbase op te bouwen en zichzelf op een goede manier te presenteren, ook een aspect waar topsporters mee te maken krijgen.”

“Om de top te halen moeten ze keihard werken, denk aan de vele trainingen en aan het achterwege laten van leuke dingen die leeftijdsgenootjes wel doen. Dan helpt het enorm als je weet dat er mensen zijn die je steunen en die bij willen dragen aan jouw carrière. Sowieso kun je de top niet in je eentje bereiken. Je hebt de steun van je omgeving nodig: van ouders en trainers tot je vereniging en de gemeente, maar zeker ook van donateurs en sponsors. Ik vind het geweldig dat we nu, juist in ‘mijn’ stad, daar met Talentboek Haarlem een bijdrage aan kunnen leveren. Als er straks een nieuwe Olympische kampioen wordt gehuldigd op de Grote Markt, zoals ik dat zelf heb mogen meemaken, is de hele stad trots – en terecht. Dan vind ik dat je daar ook met elkaar in moet investeren door net dat duwtje in de rug te geven dat talenten nodig hebben op weg naar de top.”

Bezoek TALENTBOEK HAARLEM voor meer informatie over de talenten, de criteria en alle samenwerkende partijen.

Dankzij de support van platform Sport in Haarlem, Gemeente Haarlem, Societé Pim Mulier, Olympisch Netwerk Noord-Holland, SportSupport en Rabobank Haarlem-IJmond. kunnen we nog meer voor de talenten en de sportminnende bedrijven uit Haarlem en omgeving betekenen

Alle rechten zijn voorbehouden. 2020 © YVGTF.NL
Website ontwerp, marketing concept en technische realisatie smackitcreations.com