Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Isabelle van Elst spaart voor Olympische droom in 2026
yvgtf.nl | | Nieuws

Isabelle van Elst spaart voor Olympische droom in 2026


Isabelle van Elst (25 jaar), komt net als Yvonne van Gennip, van ijsclub Winterkoninkje. Op dit moment schaatst zij voor haar tweede thuisland België. Om haar topsport carrière te kunnen bekostigen, heeft ze een crowdfunding opgezet. Benieuwd naar haar verhaal? Lees dan verder!

"Ik ben Isabelle, 25 jaar en momenteel woonachtig in Amsterdam (Sloterplas) met mijn vriend Merwin en onze bordercollie Pippe. Ik ben opgegroeid in Bennebroek en ging hier naar basisschool de Sparrenbos en vervolgens naar het Sancta Maria Lyceum in Haarlem. Na enkele jaren op het Sancta ben ik overgestapt naar de topsportschool het Haarlemmermeer Lyceum te Hoofddorp, hier heb ik mijn VWO-diploma behaald. Inmiddels ben ik fulltime student Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, mijn bachelor heb ik bijna afgerond. Naast het schaatsen en studeren vind ik het heerlijk om met Pippe te wandelen op het strand, maar ook zeilen is een grote hobby. Tijdens de lange reizen die wij vaak maken in het kader van trainingskampen en wedstrijden, vind ik het ook leuk om te breien of te lezen. Ik vind het leuk om dit soort zaken naast het schaatsen vast te leggen op mijn Instagram-pagina, zodat geïnteresseerden een inkijkje krijgen in mijn leven als topsporter en alle (rand)zaken die hierbij komen kijken. Zie link: Isabelle van Elst (@isabellevanelst). 

Mijn schaatscarrière begon op de ijsbaan van Haarlem, net als Yvonne van Gennip, bij de IJsclub Winterkoninkje. Als bekroning van mijn jeugdperiode heb ik deelgenomen aan de Jeugd Olympische Spelen en heb mij ontwikkeld als professioneel schaatsster bij het team Worldstream-Corendon (Jutta Leerdam en Koen Verweij) dat helaas na twee seizoenen werd opgeheven. Hierna ben ik een nieuwe weg ingeslagen en heb ik ervoor heb gekozen om bij de Koninklijke Belgische Schaats Federatie (KBSF) onder de Belgische vlag mijn schaatscarière verder te zetten. Ik heb mij aangesloten bij het Noors nationaal Allround team onder leiding van Bjarne Rykkje en ben een compleet nieuw avontuur aangegaan. In het interview dat vorig jaar, voorafgaand aan het Europees Kampioenschap Sprint door de NOS werd uitgezonden, heb ik kort uitgelegd waarom ik de stap heb genomen om verder te gaan onder de Belgische vlag: https://nos.nl/video/2458846-schaatsster-van-elst-was-nederlands-nu-belgisch-maar-traint-met-noorwegen. 

Mijn afgelopen schaatsseizoen heeft geresulteerd in deelname aan alle World Cups, het Europees- en het Wereldkampioenschap. Dankzij mijn deelname aan internationale wedstrijden heb ik veel progressie geboekt, internationale ervaring opgedaan en twee Belgische records verbroken en op mijn naam geschreven. Nu ik op de goede weg ben en de resultaten van het harde trainen zichtbaar worden, wil ik er graag alles aan doen om uiteindelijk in 2026 mijn hoogst haalbare niveau te laten zien op de Olympische Spelen in Milaan.

Op dit ogenblik is het vanuit de KBSF nog onzeker wat er door de Bond gefinancierd kan worden om mij deel te laten nemen aan de door de ISU (International Skating Union) geplande internationale wedstrijden die vanaf november starten. Daarom heb ik een crowdfunding opgezet via het Yvonne van Gennip Talent Fonds en doe mijn uiterste best om bedrijven/particulieren te vinden die mij op de weg naar de Olympische Spelen 2026 financieel willen ondersteunen, zie link:  https://yvgtf.nl/talentboek/sport/ondersteun-isabelle-van-elst-op-weg-naar-de-olympische-spelen-van-milaan-2026. Naar aanleiding van deze actie hebben verschillende kranten in de afgelopen weken mijn financiële zoektocht onder de aandacht gebracht, zie onderstaande links naar artikelen:

Schaatsen.nl  https://www.schaatsen.nl/nieuws/2023/september/noors-maatwerk-moet-isabelle-van-elst-naar-milaan-2026-helpen/
Sporza Schaatsster Isabelle van Elst wil met crowdfunding dure seizoen financieren | Schaatsen | sporza
Het Nieuwsblad Peperduur seizoen dwingt topschaatsster Isabelle van Elst tot noodkreet: “De tijd dringt, dus het is een beetje erop of eronder” | Het Nieuwsblad

Doneren kan via Talentboek Schaatsen!"