Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:De Haarlemse Mats Mulders kiest voor alpineskiën
yvgtf.nl | | Nieuws

De Haarlemse Mats Mulders kiest voor alpineskiën


Alpineskiën is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze in het vlakke Nederland. Toch wist Mats Mulders al op jonge leeftijd dat dit zíjn sport was. Als tweejarige stond hij voor het eerst op de lange latten. Inmiddels heeft de nu 11-jarige Mats een indrukwekkende verzameling bekers en medailles op zijn kamer en droomt hij van deelname aan de Jeugd Olympische Spelen in 2028.
 
Mats heeft de belofte-status van NOC-NSF en doet mee aan (internationale) wedstrijden. Zo skiede hij in de voorjaarsvakantie op het NJK indoor, waar hij de vijfde plaats wist te halen. Ook is hij al vier jaar op rij geselecteerd voor de Indoor Lowlands Championship in Landgraaf, waar hij in zijn leeftijdscategorie een knappe vierde plaats haalde en derde van Nederland werd. Dit seizoen is Mats begonnen aan zijn tweede jaar bij de Aspiranten-2.
 
Uiteraard is Mats een hoop tijd kwijt aan skiën: acht uur per week trainen en daarnaast conditietraining zoals krachttraining maar ook mountainbiken en skeeleren. En omdat het skiën in Nederland beperkt is tot indoor-hallen, rollerbanden en borstelbanen, gaat hij negen weken per jaar naar Oostenrijk of andere landen om in de echte sneeuw te kunnen skiën. Momenteel zit hij in groep 8 op basisschool De Verbeelding. Na dit schooljaar wil hij naar het Mendelcollege, als topsport talentschool een logische keuze voor Mats om zich maximaal verder te kunnen ontwikkelen.
 
Help jij Mats mee zijn dromen waar te maken? Iedere euro is welkom. Je vindt Mats zijn campagne via Talentboek Haarlem

Verder lezen? Kijk dan op: https://sportinhaarlem.nl/nieuws/het-talent-mats-mulders/

Foto door: Renata Jansen