Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:350 kinderen in de ban van karate
yvgtf.nl | | Missie 1 voor 100

350 kinderen in de ban van karate


Dat één plus één drie is bewezen karateka’s Sebastiaan van Teeffelen (19) en Ashley Kakiay (19) tijdens hun gezamenlijke missie 1 voor 100, een initiatief van het Yvonne van Gennip Talent Fonds (YVGTF). Niet 200 maar zo’n 350 leerlingen van basisschool de Optimist in Hoofddorp brachten ze in beweging. En dat is precies het doel van de missie: sporttalenten als ambassadeurs van hun sport inzetten om kinderen te enthousiasmeren en inspireren voor sport & bewegen en een gezonde levensstijl. Een mooie maatschappelijke missie waarvoor de ambassadeurs worden beloond en daarmee weer een stukje van hun sportkosten kunnen dekken.

In de gymzaal leerden Sebastiaan en Ashley de kinderen hoe ze moesten stoten en hoe ze een plankje doormidden konden slaan. Ashley: “Het leukste vond ik dat de kinderen zo enthousiast waren. Ze waren er echt op gefocust om de plankjes die we hadden meegebracht, in tweeën te breken.” Sebastiaan en Ashley hadden speciaal flyers gemaakt om kinderen na de clinic uit te nodigen voor een proefles karate. Via een qr-code kunnen ze zich heel gemakkelijk aanmelden bij de deelnemende verenigingen in Noord-Holland. Daarmee geven ze echt een visitekaartje af voor hun sport. 

Beide sporters, die tot de top in hun klasse behoren, begonnen als kind al met karate. Ze leerden elkaar kennen bij Kenamju Karate in Haarlem. Ze meldden zich aan bij Talentboek Haarlem om geld in te zamelen om de kosten voor reis- en verblijf in het buitenland te dekken. Vanuit het YVGTF ontvingen ze allebei €500,- voor hun missie. Daarnaast hebben Ashley en Sebastiaan via eigen contacten nog extra geld opgehaald. 

Dankzij de volle inzet van beide karateka’s heeft de karatesport er weer een groot aantal fans bij gekregen en zijn er weer een hoop kinderen geënthousiasmeerd om vooral veel te bewegen.

Wij zeggen: missie gelaagd! Dank je wel Ashley en Sebastiaan voor jullie fantastische clinic.