Skip to main content
UPDATE WERKZAAMHEDEN op 2 en 3 juli 2024:

Wegens een grote update van ons platform is yvgtf.nl tijdelijk gesloten van 2 t/m 3 juli 2024.

Yvonne van Gennip nieuws:Samenwerking gemeente Den Haag
yvgtf.nl | | Nieuws

Samenwerking gemeente Den Haag


PERSBERICHT DEN HAAG - woensdag 25 januari 2023 

Tijdens het Haags Sportgala in december 2022 is de samenwerking tussen de gemeente Den Haag en het Yvonne van Gennip Talent Fonds (YVGTF) gelanceerd. Op woensdag 25 januari is er officieel een overeenkomst getekend door Yvonne van Gennip en wethouder Sport Hilbert Bredemeijer.  

Het YVGTF stimuleert, inspireert en motiveert talenten door het aanbieden van diverse tools zoals een platform waar talenten zich kunnen presenteren en financiële middelen genereren. Met deze tools krijgen talenten de kans zich maatschappelijk te ontwikkelen als sporter en persoon. Dit is niet alleen belangrijk voor de sporter zelf, maar ook voor zijn haar omgeving en de sport die hij/ zij bedrijft in het bijzonder. 

Tijdens de bekendmaking van het Haags Sporttalent van 2022 heeft Gemeente Den Haag vanuit het Den Haag Topsport Ondersteuningsfonds een startbedrag van €500,- gedoneerd aan de drie genomineerde talenten om een campagne te starten op het platform. 

Talenten vormen ambassadeurs voor de breedtesport in Nederland, daar zijn de gemeente Den Haag en YVGTF het uiteraard over eens. Tijdens de Olympische Spelen van de toekomst juicht iedereen straks voor deze talenten. Eén van deze tools van YVGTF is het Talentboek. Talentboek is hét podium waar talenten een gratis crowdfundingcampagne kunnen starten en zichzelf professioneel kunnen presenteren om zo in contact te komen met mogelijke donateurs. Normaliter komen alleen talenten met een status vanuit NOC*NSF in aanmerking voor het aanmaken van een crowdfundingscampagne op de landelijke pagina van het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Maar met het aanmaken van een Talentboek Den Haag biedt gemeente Den Haag al hun talentvolle sporters tot en met 24 jaar de kans om zich te kunnen profileren en geld binnen te halen. Crowdfunden bij het YVGTF is gratis en 100% van de donaties gaat naar het talent.  

Belangrijk onderdeel van het Haagse topsportbeleid vormt de talentontwikkeling. Verschillende verenigingsoverstijgende talentontwikkelingsprogramma’s worden ondersteund op het gebied van o.a. accommodatiehuur en duale carrière maar ook individuele financiële ondersteuning is mogelijk via het Haags Topsport Ondersteuningsfonds. Het YVGTF vormt juist hierop een mooie aanvulling om talenten of verenigingen meer financiële slagkracht te geven en te helpen hun talenten te ontwikkelen richting hun eigen top.  

Hiernaast wordt in samenwerking met het TeamNL Centrum Topsport Metropool, aan de hand van de leerlijnen van NOC*NSF, ondersteuning geboden op de volgende vlakken: 

- Sportmedisch 
- Strength & Conditioning
- Voeding  
- Prestatiegedrag  
- Lifeskill en studiebegeleiding

De Haagse partnerpagina: Talentboek Den Haag - Yvonne van Gennip Talent Fonds (yvgtf.nl)