Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Zestienjarige schermster Ava Emanuel van HollandSchermen gekwalificeerd voor WJK 2022
yvgtf.nl | | Nieuws

Zestienjarige schermster Ava Emanuel van HollandSchermen gekwalificeerd voor WJK 2022


Zestienjarige schermster Ava Emanuel van HollandSchermen gekwalificeerd voor WJK 2022

Haarlem, 20 maart 2022. De Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond selecteerde acht jeugdschermers voor het WJK 2022. Ava Emanuel is een van de vier vrouwelijke jeugdschermers die op 3 april afreizen naar Dubai en daar individueel en in team uitkomt op floret onder 17 en onder 20 jaar. Ava: “Het WJK is natuurlijk hét moment om mezelf te meten op internationaal niveau. Op het WJK 2021 in Caïro behaalde ik de 11e plaats, waar ik heel erg blij mee was. Ik hoop dit jaar weer zo goed te kunnen schermen.”

Het voorbereidende EJK 2022 in Servië tussen 26 en 5 maart begon vlak na de Russische inval in Oekraïne. Bij winst zou het Nederlandse team de Russische schermsters tegen komen op de loper. Het Nederlandse en het Zweedse team besloten zich daarom terug te trekken van de teamdag. Italië en Engeland trokken zich later ook terug. Ava: “Het was een moeilijke beslissing om ons terug te trekken, maar de beste. Het EJK gaf mij gelukkig wel de kans veel individuele wedstrijden te doen en in het wedstrijdritme te komen. Het gaat nu om het verder opbouwen van uithoudingsvermogen tot aan het WJK.”

Ava Emanuel schermt bij trainer Siroos Feizaskari van HollandSchermen Heemstede, trainer Jeroen Divendal in HollandSchermen Alkmaar en bij de nationale selectie in Amsterdam. Ze wordt financieel ondersteund door het Yvonne van Gennip Talentfonds, het www.yvgtf.nl, het NLTalentenfonds en Solid Nature.

Foto door: Paul Dekkers - NL Talentenfonds

Talent Crowdfunding | Help Ava Emanuel Naar Het EJK 2022 In Servië En WJK 2022 In Dubai (yvgtf.nl)