Skip to main content

Missie
1 voor 100

Een echte win-win situatie!

43

Missies

Volbracht

50

Talenten

5059

Kinderen

Bereikt

Missie 1 voor 100

Met Missie 1 voor 100 geven sporttalenten kinderen een zetje richting sporten, bewegen en een gezonde levensstijl. Het is een echte win-win situatie!
Sport en bewegen speelt een belangrijke rol in de samenleving, Het draagt bij aan een betere gezondheid, legt sociale verbindingen in buurten en wijken en sport is van opvoedkundige waarde. Succes in sport activeert, inspireert en verbindt. We staan met z’n allen te juichen als onze sporters voor goud gaan.

Kinderen bewegen te weinig

Toch beweegt bijna de helft (49,8 %) van de Nederlandse kinderen (4 tot 18 jaar) te weinig. Hun motorische vaardigheden gaan daardoor achteruit en overgewicht bij kinderen neemt toe. Er zijn in Nederland veel sportvoorzieningen, maar vaak is er een zetje nodig om te gaan sporten.
Bij het Talent Fonds helpen we ieder jaar bijna 200 sporttalenten bij het waarmaken van hun sportieve dromen. Deze jonge sporters zijn ware ambassadeurs voor de sport en zeer geschikt om dat zetje te geven. Door de talenten daarvoor te belonen met een financiële bijdrage helpt het hen ook weer verder in hun kostbare sportcarrière. Het is een echte win-win situatie!

Talenten op missie

Met dit project sturen we onze talenten op missie. We dagen ze uit om in hun woonplaats of wijk tot wel 100 kinderen een sportief zetje te geven. Ze organiseren bijvoorbeeld samen met hun voormalige basisschool een (sport)les of training op locatie. Zo hopen we duizenden kinderen te bereiken en de negatieve trend van te weinig bewegen te doorbreken. En wie weet welke topsporters dat weer oplevert!

Voor partners

Partners van het Yvonne van Gennip Talent Fonds kunnen het programma Missie 1 voor 100 inzetten om hun talenten extra te ondersteunen. De partner (gemeente, sportbond, etc) benadert sporttalenten en helpt bij het vinden van een school of buurtvereniging. Wij zorgen voor een toolkit voor het talent, begeleiding en de financiële beloning.

voor sponsoren en donateurs

Met het programma Missie 1 voor 100 inspireren we kinderen richting sporten, bewegen en een gezonde levensstijl. Tegelijkertijd stimuleren we jonge sporttalenten om iets te organiseren, om lokaal maatschappelijk aan de slag te gaan en om een bijdrage aan hun kostbare topsportcarrière te verdienen. 

Help mee als sponsor of donateur om deze win-win situatie in heel Nederland te realiseren. Klik hier voor direct doneren of neem contact op voor meer informatie over de impact van jouw bijdrage.

Voor Talenten

Ben je topsporttalent en lijkt het je leuk om mee te doen met Missie 1 voor 100? Neem dan contact op met Helen Lejeune via . Zij vertelt je wat de voorwaarden zijn, hoe het werkt en wat je ermee kunt verdienen voor jouw sportcarrière. 

Heb je als talent al meegedaan aan Missie 1 voor 100 vul dan hier het evaluatieformulier in.

Missie 1 voor 100 Nieuws

 • 350 kinderen in de ban van karate

  | Missie 1 voor 100
  Dat één plus één drie is bewezen karateka’s Sebastiaan van Teeffelen (19) en Ashley Kakiay (19) tijdens hun gezamenlijke missie 1 voor 100, een initiatief van het Yvonne van Gennip Talent Fonds (YVGTF). Niet 200 maar zo’n 350 leerlingen van basisschool de Optimist in Hoofddorp brachten ze in bewe...
 • Trampolinespringer Jesper Pattipeilohy Lanceert Kinderen Naar Nieuwe Hoogtes met 'Missie 1 voor 100'

  | Missie 1 voor 100
  In het kader van 'Missie 1 voor 100' heeft trampolinespringer Jesper Pattipeilohy een fantastische dag georganiseerd voor de enthousiaste leerlingen van groep 6, 7 en 8 van OBS de Mheen in Apeldoorn. Op 4 maart wist Jesper meer dan honderd kinderen te inspireren met een trampoline clinic in de tr...
 • Schermster Talitha Sluman inspireert kinderen in Missie 1 voor 100

  | Missie 1 voor 100
  Bij het Yvonne van Gennip Talent Fonds zetten we ons jaarlijks in voor bijna 200 sporttalenten, waarbij we hen ondersteunen om hun sportieve dromen waar te maken. Deze jonge topsporters zijn niet alleen inspirerend binnen hun sport, maar ook daarbuiten als ambassadeurs voor een gezonde en actieve...
 • Merijn de Haan zet meer dan 200 kinderen in beweging

  | Missie 1 voor 100
  Merijn de Haan (17 jaar) uit Spijk heeft afgelopen maand meer dan 200 kinderen in beweging gebracht. Zijn missie? Nieuwe leden voor het wielrennen werven en kinderen enthousiasmeren voor zijn sport! Daarnaast kinderen meer zelfvertrouwen geven door te laten zien dat ze meer kunnen dan ze daadwerk...

  Contactpersoon

  Helen Lejeune is programmamanager van Missie 1 voor 100. Zij is te bereiken via .

  mail Helen