Skip to main content
UPDATE WERKZAAMHEDEN op 2 en 3 juli 2024:

Wegens een grote update van ons platform is yvgtf.nl tijdelijk gesloten van 2 t/m 3 juli 2024.

Frequently Asked Questions

Dit is de plek waar je antwoord gaat vinden op de meest gestelde vragen. Heb je een vraag die hier niet genoemd wordt? neem dan contact met ons op.

Over het fonds

Wie is Yvonne van Gennip

Van Gennip is een van de succesvolste schaatssters die schaatsland Nederland heeft voortgebracht. Zij won bij de Olympische Winterspelen van 1988 in Calgary, Canada, drie gouden medailles: op de 1500, de 3000 en de 5000 meter. Deze overwinningen kwamen als een verrassing, want Van Gennip was even voor de Spelen nog geblesseerd geweest aan haar voet. Bovendien had ze te maken met de toen nog als onverslaanbaar aangemerkte Oost-Duitse schaatssters.

Pas jaren na deze spelen werd bekend dat Van Gennip de wedstrijden met een scheurtje in haar pols had geschaatst. Ze heeft dit destijds bewust verzwegen om niet de hele journalistenhorde over zich heen te krijgen.

Eveneens in 1988 behaalde Van Gennip een zilveren medaille bij het WK allround. Bij de Europese kampioenschappen allround werd zij ook drie keer tweede: in 1985, 1986 en 1987. Tijdens de Winterspelen van 1992 in het Franse Albertville wist ze haar titels niet te prolongeren. Op de 1500 meter kwam ze zelfs ten val.

Van Gennip nam zeven maal deel aan de WK Allroundtoernooien, waarbij ze in 1987 en 1989 als derde eindigde. Op vijf toernooien veroverde ze afstandmedailles, 1x goud (1988, 5000m), 2x zilver (1988, 3000m en 1500m) en 6x brons (waarvan drie in 1987 op de 3000, 1500 en 5000m).

Naast alle internationale successen was ze ook bij nationale kampioenschappen succesvol. Zo werd Van Gennip tweemaal Nederlands kampioen sprint (1984, 1985), tweemaal Nederlands kampioen allround (1987, 1988) en negenmaal nationaal afstandskampioene (1500m: 1987, 1988 en 1989; 3000m: 1987, 1988 en 1992; 5000m: 1987, 1988 en 1989).

Eind 2005 verscheen een biografie over Van Gennip met de titel Winterkoninkje. Dit boek is geschreven door haar voormalig jeugdcoach en journalist Huub Snoep.[1]

In 2017 kreeg Van Gennip de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs.[2]

Eind september 2020 werd bekendgemaakt dat zij voorzitter wordt van de vrouwenafdeling van voetbalclub Telstar.

Bron: Wikipedia

Wat is het YVGTF?

Het YVGTF stimuleert, inspireert en motiveert talenten door het aanbieden van diverse tools. Met deze tools krijgen talenten de kans zich te (maatschappelijk) te ontwikkelen als sporter en persoon. Dit is niet alleen belangrijk voor de sporter zelf, maar ook voor zijn haar omgeving en de sport die hij/ zij bedrijft in het bijzonder. Talenten vormen ambassadeurs voor de breedtesport in Nederland. Tijdens de Olympische Spelen van de toekomst juichen wij, met zijn alle, voor deze talenten.


Voor talenten en teams: Over Talentboek & Crowdfunding

Kan ik ook crowdfunden?

Talentboek is een interactieve website waar sporttalenten (tot en met 24 jaar) met een NOC*NSF-status of een ‘bondsstatus’ zich kunnen aanmelden voor het verkrijgen van ondersteuning. De focus ligt op het verkrijgen van financiële ondersteuning. Een NOC*NSF-status staat geregistreerd in de database van NOC*NSF en een ‘bondsstatus’ houdt in dat het talent aan een NK, EK of WK heeft deelgenomen of gaat deelnemen in het jaar van registratie.

Moet ik betalen om te crowdfunden?

Talentboek is een 100% gratis platform. 100% van alle opbrengsten komen ten goede aan de talenten. 

Ik ontvang geen bevestigingsmail van mijn registratie
Wat jammer dat je geen bevestiging hebt ontvangen van de goedkeuring van je account. Je account wordt normaal gesproken binnen 4 werkdagen goedgekeurd en is daarna actief. De reden waarom je onze mail niet hebt gekregen is voor ons lastig te achterhalen. De bevestigingsmail wordt wel verzonden door ons systeem. Het kan zijn dat de mail in je spambox is beland of eruit gefilterd is door je email provider. Helaas kunnen wij geen invloed uitoefenen op de ontvangende providers. 
Zorg in elk geval (als je die mogelijkheid hebt) dat je toevoegt aan je veilige ontvangers zodat je in de toekomst geen belangrijke mails mist. 
Gaat er echt 100% naar het Talent?

Het antwoord is simpel, JA! Er bestaat wel een mogelijkheid voor de donateurs om een kleine bijdrage te leveren aan de kosten die wij als fonds maken. Een donateur kan hiervoor zelf kiezen tijdens het donatieproces.

Wanneer krijg ik mijn opgehaalde geld uitbetaald?
Na afloop van een campagne wordt het opgehaalde bedrag binnen 4-5 dagen automatisch naar het opgegeven bankrekeningnummer overgemaakt.
Kan ik tussentijds geld 'opnemen' van mijn campagne?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Na afloop van een campagne wordt het opgehaalde bedrag binnen 4-5 dagen automatisch naar het opgegeven bankrekeningnummer overgemaakt. Mocht je het geld toch eerder nodig hebben, dan kan je jouw campagneduur aanpassen. 

Moet ik belasting betalen over mijn opgehaalde geld?
Helaas is daar door ons niets over te zeggen. De fiscale gevolgen op het gebied van inkomstenbelasting, schenkbelasting en zelfs omzetbelasting hangen namelijk sterk af van de persoonlijke situatie/omstandigheden van elk talent. Je kunt navraag doen bij de Belastingdienst of als je die hebt een financieel adviseur.
Ik wil mijn gebruikersnaam veranderen

Als je je registreert op YVGTF kies je een (team)naam. Deze naam wordt gekoppeld aan je crowdfundingcampagnes en is ook op je campagnes zichtbaar. Heb je een fout gemaakt in je (team)naam dan is het niet mogelijk die zelf te wijzigen. Dat komt doordat alle accounts en campages gekoppeld zijn met unieke ID's. Wil je je naam aanpassen omdat je een fout hebt gemaakt, gebruik dan ons contactformulier. Verandert je team of je andere teamnaam (omdat je bent gepromoveerd of de samenstelling is anders geworden), dan dien je een nieuw account te maken. Anders blijven je oude campages gekoppeld aan je nieuwe teamnaam. 

Hoe kan ik mijn donateurs bedanken?

Je kunt zelf updates en bedankjes sturen door in te loggen met jouw account en dan te gaan naar je eigen campage pagina. Scroll naar beneden naar het activiteiten overzicht. Daar kan je nu een update plaatsen.

Hoe kan ik de emailadressen van mijn donateurs zien?

Heel simpel. Ga naar Mijn Talentboek en klik daar op Jouw Donateurs Daar zie je een lijst van al je donateurs en hun emailadressen. Ook van de campagnes die al afgerond zijn. Alleen van donateurs die anoniem hebben gedoneerd kan je de namen en emailadressen niet zien. Bij deze donateurs staat "Anonieme Donateur" 

Hoe kan zien welke donateur voor welke tegenprestatie heeft gekozen?

Heel simpel. Ga naar Mijn Talentboek en klik daar op Jouw Donateurs Daar zie je een lijst van al je donateurs en hun emailadressen en tegenprestaties. Ook van de campagnes die al afgerond zijn. Alleen van donateurs die anoniem hebben gedoneerd kan je de namen en emailadressen niet zien. Bij deze donateurs staat "Anonieme Donateur" Deze kunnen geen tegenprestatie ontvangen

Krijg ik alle e-mailadressen van mn donateurs?

Als donateurs er voor kiezen anoniem te doneren, dan niet. Voor alle andere donateurs wel. Als je ingelogt bent vind je het overzicht op Mijn Ontvangen Donaties in Mijn Talentboek.


Voor donateurs: Over Doneren en Donaties aan het YVGTF

Mijn donatie is niet zichtbaar op de website.
Is uw donatie niet zichtbaar en heeft u wel een bewijs van afschrijving mail deze dan naar  Hij zal zsm uw betaling controleren.  

Lees ook de uitleg van de webmaster:
Allereerst bedankt dat u een van de talenten van het Yvonne van Gennip Talent Fonds, steunt. Door jouw bijdrage lever je een grote bijdrage aan het talent van de toekomst. Met jouw donatie geef je talent een kans unieke doelen te behalen maar ook lever je een bijdrage aan de kenbaarheid van ons platform. Waarvoor onze dank. 

Dan de donatie. Het is natuurlijk heel vervelend als een donatie, die wel gedaan is door wat voor reden dan ook niet zichtbaar is op onze website. Ik heb het natuurlijk direct opgezocht en ik kom tot de volgende ontdekking. Ik leg een klein stukje techniek uit van hoe een donatie tot stand komt. Het YVGTF werkt met Mollie als service provider. Mollie is een van de grootste Payment Service Providers van Nederland en verwerkt dagelijks honderduizenden transacties. Op het moment dat je via de website de transactie bevestigt, stuurt de website u door naar Mollie. Daar kom je in het betalingsysteem en na een gedane donatie keert u terug naar de wesbite van yvgtf.nl.

Op het moment dat je terugkeert op de website van yvgtf.nl neem je van Mollie een unieke code mee. Deze code geeft aan of de betaling succesvol is afgerond, geannuleerd, uitgesteld of geweigerd (door bijvoorbeeld te weinig saldo). In de logfiles van jouw transactie zie ik dat de betaling eerst succesvol is afgerond, maar een minuut eerder heeft het systeem van Mollie een al seintje had gekregen dat de betaling geannuleerd is. 

Hoe kan dit? Het zou kunnen dat Mollie deze melding verstuurt als u op twee schermen de donatie bent gestart, de ene afrondt, en net iets eerder bij de andere op annuleren hebt geklikt. Ook zou het kunnen dat je na de betaling op de terug knop van uw browser hebt geklikt omdat je misschien nog iets wilde aanpassen en daardoor weer terug bent beland in de omgeving van Mollie. Ook dan krijgt Mollie eerst een melding van annuleren. Wat er precies is gebeurd is moeilijk te achterhalen. Wel kunnen wij je verzekeren dat met ons systeem de donatie te allen tijde aan het talent was uitgekeerd, ook al is het niet zichtbaar is op de website. Dat kan ik verzekeren omdat ons uitbetalingsysteem is gekoppeld aan de status “Uitbetaald” van Mollie. Dat bedrag betalen wij dan ook uit aan het talent.  Elke donatie die op onze rekening binnenkomt wordt direct gekoppeld aan een talent, ook als de donatie om wat voor reden dan ook niet zichtbaar is op de website.

Het Yvonne van Gennip Talent Fonds keert altijd 100% van de donaties uit aan talenten. 
Kan ik anoniem doneren?

Ja, je kan volledig annoniem doneren op YVGTF. Het talent weet dan niet waar de donatie vandaan komt. Je donatie is alleen bekend door de bank transactie. Deze wordt opgeslagen in ons systeem.

Doneren vanaf het buitenland (zonder iDEAL)

Doneren op campagnes kan alleen via iDEAL. Beschik je niet over de mogelijkheid om met iDEAL te doneren volg dan de volgende stappen:

  1. Maak je donatie over op NL29INGB0007666669 ten name van Yvonne van Gennip Talent Fonds, onder vermelding van de naam van het talent.
  2. Stuur een mail naar info@yvgtf met
    1. Je naam (of anonieme donatie)
    2. Het bedrag
    3. Het talent of team waaraan je wilt doneren
    4. De tekst die je bij de donatie wilt toevoegen

Wij storten, namens jou, het bedrag op de campagne van het talent. Op deze manier houden we de transactiekosten het laagst

Kan ik met creditcard doneren?

Wil je met een creditcard doneren, neem dan contact met ons op via het contact formulier. Wij zorgen dan dat je de instructies krijgt om met een creditcard te doneren. 

Gaat er echt 100% naar het Talent?

JA! 100% van alle donaties aan talenten gaat naar het talent. Het YVGTF neemt alle transactie- en verwerkings-kosten op zich, mits de donatie verloopt via ons crowdfundingsysteem.