Skip to main content

Talitha Sluman
Help Talitha Sluman naar de WJK 2023 en verder naar de NK, NJK, de EJK 2024 en WJK 2024

Schermen - Floret
Talitha Sluman heeft in totaal
€ 5127 opgehaald met 3 campagne(s)
 • Talent Profiel
  ID : 874
  Talitha Sluman
  Alkmaar
  Noord-Holland
  Goud 1ste plaats NJK Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2018 bij floret dames benjamins. Zilver 2de plaats NJK Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2019 dames benjamins., Goud 1ste plaats NJK Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2021 bij floret dames pupillen. Brons 3de plaats NJK Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2022 dames junioren., Zilver 2de plaats SISTA Amsterdam 2022 bij floret dames senioren (2 categorieën hoger). Zilver 2de plaats NK Nederlandse Kampioenschappen Equipe 2022 bij floret dames Senioren., 31ste plaats EJK Europees Kampioenschap Jeugd cadetten U17 Tallinn (Estland) 2023.

Campagne statistieken

€ 1242
27.60%
Donateur(s)
12
Gedoneerd
€ 1242
Dag (en) verstreken
449
Dag(en) te gaan
-298
Doelbedrag
€ 4500
UITBETAALD

Crowdfunding Campagne voor Talitha Sluman | Mijn naam is Talitha Sluman, ik ben 16 Jaar oud en geboren, opgegroeid en woon in Alkmaar. Ik ben een floret schermster bij ....

Mijn naam is Talitha Sluman, ik ben 16 Jaar oud en geboren, opgegroeid en woon in Alkmaar. Ik ben een floret schermster bij schermclub Holland Schermen Alkmaar. Mijn eerste schermlessen kreeg ik als 5 jarige van de trainers Jeroen Divendal en Marijn de Jong.
https://www.youtube.com/watch?v=J6G_rF97OBM
https://www.youtube.com/watch?v=AeAA7W0GNVQ

Op 21 februari 2023 had ik mijn wedstrijd op het Europese Kampioenschap EJK 2023 in het winterse Tallinn (Estland) om mij te meten met de beste Europese top floret schermsters op cadetten niveau (U17). Ik behaalde een 31ste plaats wat een mooie eindstand is voor een NL voor de 1e keer op een EJK.

Yes, de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS) heeft mij geselecteerd voor de Wereld Kampioenschap Jeugd (WJK) schermen 2023 in Plovdiv (Bulgarije) van 1 t/m 9 april.
https://www.knas.nl/node/3613
Nu mag ik mij meten met de beste Wereld top floret schermsters op cadetten (U17) en junioren (U20) niveau. Want ik mag voor maar liefs 3 wedstrijden uit komen voor Nederland. Bij de cadetten individueel U17, bij de junioren individueel U20 en in het junioren dames team. Alle dames van deze team zijn clubgenoten van elkaar van vereniging HollandSchermen uit Alkmaar/Heemstede. Met dit zelfde team zijn we 2de geworden op de NK teams in mei 2022. Super leuk.
https://www.alkmaarcentraal.nl/60111872-piepjong-team-van-holland-schermen-verrassend-tweede-op-nk-damesteams
De WJK coaches zijn Daniël Nivard en bondscoach Andrea Borella van het NL team.

1ste UP-date:
Van 1 t/m 9 april had ik 3 wedstrijden op de Wereld Kampioenschap Jeugd (WJK) schermen 2023 in Plovdiv (Bulgarije) waar de beste Wereld top floret schermsters op cadetten (U17) en junioren (U20) niveau bijeen kwamen.
Bij de cadetten individueel U17 (eigen categorie) haalde ik de 60ste Plaats.
Bij de junioren individueel U20 (1 categorie hoger) haalde ik de 89ste Plaats.
Bij de junioren dames team U20 haalden we (met mijn clubgenoten s.v. HollandSchermen) de 30ste Plaats.

2de UP-date:
23 april 2023 deed ik mee met de NK Nederlandse Kampioenschappen Senioren (2 categorie hoger) in Amstelveen en behaalde de Bronzen 3de Plaats. https://www.alkmaarcentraal.nl/60136475-ava-emanuel-en-talitha-sluman-van-holland-schermen-winnen-zilver-en-brons
Ook leuk om te noemen:
Op 21 mei 2023 deed ik in Purmerend mee met de 3e SV En Cavant Toernooi 2023 (gemengd) tussen de floret heren cadetten U17 en behaalde de Bronzen 3de Plaats.

3de UP-date:
27 mei 2023 deed ik mee met de NK Nederlandse Kampioenschappen Senioren Team in Arnhem. Dit was hetzelfde team op het WJK 2023 en op de NK teams van 2022. We behaalden de Zilveren 2de plaats. https://alkmaarcentraal.nl/60139270-piepjong-damesteam-van-holland-schermen-tweede-op-nk-schermen-equipes

4de UP-date:
Het seizoen werd afgesloten met de NJK Nederlandse Jeugd Kampioenschappen in Den Bosch op 17 en 18 juni 2023. Bij de cadetten individueel U17 (eigen categorie) en bij de junioren individueel U20 (1 categorie hoger) haalde ik de Zilveren 2de Plaats (was tevens op mijn 16de verjaardag). https://www.alkmaarsdagblad.nl/sport/prachtige-podiumplaatsen-voor-hollandschermen-op-njk-2023

Nu even uitrusten en dan begin ik het nieuwe seizoen 2023/2024 in juli met een (internationale) trainingsstage / schermkamp in Tauberbischofsheim in Duitsland en in augustus een (internationale) trainingsstage / schermkamp (van de NL Bondscoach A. Borella) in Lignano in Italië. Daarna beginnen weer de vele trainingen.

Verder is het mijn doel om voor het komende seizoen 2023/2024 weer deel te nemen aan de (internationale) cadetten toernooien en de verplichte (5x) ECC toernooien (voor genoeg cadetten ranglijstpunten) om mij voor het jaar 2024 te kwalificeren voor de Europese Jeugd Kampioenschappen EJK 2024 en mij te kwalificeren voor de Wereld Jeugd Kampioenschappen WJK 2024. Ook mijn school Willem Blaeu College in Alkmaar waar ik HAVO TTO volg heeft een topsport afdeling die mij deze mogelijkheden kan bieden.

De schermsport is in Nederland helaas te klein en heeft nagenoeg geen (pr, media, commerciële) aandacht (wat ik by the way niet begrijp, aangezien dit echt een fantastische sport is). Er zijn geen financiële middelen (sponsoren, donoren) ter ondersteuning voor de talenten en topsporters in het schermen, terwijl daar tegenover staat dat deze sport veel kosten met zich meebrengt. Deze kosten lopen proportioneel hoog op naarmate je verder komt in het categorieniveau en de internationale prestaties (ECC, EJK, WJK, EK, WK en Olympische spelen).

De extra kosten van een jaarlijkse (ECC) Cadetten categorie kwalificatietraject (inclusief een EJK en een WJK) ligt rond de € 11.000.

Omdat ik en mijn ouders deze kosten niet alleen kunnen dragen ben ik deze crowd funding gestart hier op het Talentboek. Uw donatie wordt gebruikt voor de kosten van de (internationale) cadetten toernooien, de verplichte (5x) ECC toernooien, voor de Europese Jeugd Kampioenschappen EJK 2024 en voor de Wereld Jeugd Kampioenschappen WJK 2024 (kwalificatietraject). Daarmee kan ik als vertegenwoordiger van Nederland deze mooie sport op het hoogste niveau blijven uitoefenen.

Hopelijk kunt u mij helpen, donaties groot of klein in geld, materiaal of in een compliment zullen mij helpen om de top te kunnen bereiken.

Mocht je meer willen weten over mij, mijn prestaties, video’s van mij, nominatie als Sporttalent 2022 Gemeente Alkmaar (sportgala), over de kosten van een scherm seizoen en/of meer informatie over sponseren en over sponsor worden. Zie dan mijn vorige campagne. https://yvgtf.nl/talentboek/help-talitha-sluman-naar-de-ejk-in-tallinn-estland-en-verder-haar-doelen-te-bereiken-in-de-wjk-top

Speciale dank aan mijn sponsors:
- Opa Sluman
- Patrick van Bruggen van Stichting Topprestaties: https://stichtingtopprestaties.nl
- Jeroen Divendal van sv Holland Schermen: https://www.hollandschermen.nl
- Yvonne van Gennip Talenten Fonds: https://yvgtf.nl
- Benito Maij van SportsLink: https://sports.link/nl
- Siroos Feizaskari van SolidNature Projects: https://solidnature.com
- familie en vrienden.

Bedankt voor de support!
Talitha Sluman

Help Talitha Sluman naar de WJK 2023 en verder naar de NK, NJK, de EJK 2024 en WJK 2024

12

Donateur(s)

€ 1242

Gedoneerd

449

Dag (en) verstreken

€ 4500

Doelbedrag

DONATIE | SCHERMEN - FLORET | NON-PROFIT


Mijn naam is Talitha Sluman, ik ben 16 Jaar oud en geboren, opgegroeid en woon in Alkmaar. Ik ben een floret schermster bij schermclub Holland Scherme ...Read more

CAMPAGNE LEIDER
Standaard Avatar

Naam donateur Donatie Extra donatie voor YVGTF Bericht aan talent:
Frans Posthuma (ZAZ) € 50   Succes Talitha. Gr Frans 
Wendy Slof € 15    
Huub Van de Ven € 25   Heel veel succes gewenst met het trainen en ook op de toernooien. Op naar de Olympische Spelen in Parijs 2024 of een Spelen later. 
Francis Bus € 40   Heel veel succes Talitha. Je kunt het! Groetjes Francis 
Flos Fleischer € 25   Heel veel succes Talitha! En natuurlijk ook veel plezier:) 
Geen gegevens gevonden die overeenkomen met uw zoekopdracht
No reports posted yet!