Skip to main content

Tangui Van Schingen
Help Tangui trainen in Zweden!

Freerunnen
Tangui Van Schingen heeft in totaal
€ 655 opgehaald met 1 campagne(s)
 • Talent Profiel
  ID : 1311
  Tangui Van Schingen
  Den Haag
  Zuid-Holland
  Wereldkampioen Parkour-Speed 2023, Nederlands Kampioen Speed 2023, Nederlands Kampioen Style 2023, Wereldbeker Parkour-Speed 2022
  https://www.tangui.nl/

Campagne statistieken

€ 655
43.67%
Donateur(s)
3
Gedoneerd
€ 655
Dag (en) verstreken
249
Dag(en) te gaan
-48
Doelbedrag
€ 1500
UITBETAALD

Crowdfunding Campagne voor Tangui Van Schingen | Hoi, mijn naam is Tangui Van Schingen. En ik ben een freerunner. Op mijn 13e ben ik verslingerd geraakt aan deze sport;....

Hoi, mijn naam is Tangui Van Schingen. En ik ben een freerunner. Op mijn 13e ben ik verslingerd geraakt aan deze sport; Freerunning. Ook wel Parkour genoemd. In 2020 heb ik mij geplaatst voor TeamNL-Parkour. In 2021 heb ik mijn eerste internationale zilveren medaille gewonnen op het onderdeel Speed in Montpellier. Mijn doel is om hier (en in Coimbra, POR) in 2024 goud te winnen.

Freerunnen/Parkour is een Urban Gymnastics sport. Freerunners bewegen zich door middel van gymnastische technieken, zoals salto’s en vaults, over obstakels. Dat kan in een trainingszaal en ook op straat. Als freerunner heb je lichaamscontrole, souplesse, snelheid en kracht nodig. Een flinke uitdaging dus!

Parkour bestaat uit drie disciplines:
Style (in een vloeiende beweging een combinatie van trics maken over obstakels)
Speed (zo snel mogelijk van punt A naar punt B via obstakels) en
Skil (technische uitdagingen en beheersing van freerunvaardigheden). 

Parkour is de afgelopen jaren wereldwijd uitgegroeid tot een van de snelst groeiende sporten. Ook worden er vele (inter)nationale wedstrijden georganiseerd waar steeds meer professionele atleten aan mee doen en waar ook steeds meer publiek op af komt. Zo zijn er NK's, EK's, World Cups en in 2022 is voor het eerst een officieel wereldkampioenschap in Tokio georganiseerd. Hier heb ik de bronzen medaille gewonnen. Ook maakte in Birmingham USA Parkour onderdeel uit van de 'The World Games'. 

Naast het behalen van mijn persoonlijke doelen, is het mijn missie om Parkour te helpen groeien naar de Olympische Spelen en voor Nederland een medaille te winnen. Hopelijk als Olympische demonstratiesport in LA in 2028 en als echt Olympische sport in 2032 in Brisbane, Australië. Ook heb ik mijn pijlen gezet op de World Games 2025 in Chengdu, China. 

Omdat Parkour nog geen Olympische status heeft, betalen wij als TeamNL-Parkour atleten al onze kosten zelf. Van mijn prijzengeld probeer ik zoveel mogelijk de kosten van de volgende wedstrijd te betalen. Ook kan ik gebruik maken van de trainingslocaties van JumpFreerun in Den Haag en helpen fysiotherapeuten van B&B Healthcare mij waar nodig. Maar ook dan blijft er een flinke kostenpost over. En dat brengt best wat spanning met zich mee. Energie die ik veel liever in mijn trainingen stop!

Daarom vraag ik jullie hulp! Om klaar te zijn voor de worldcup wedstrijden 2024 in Montpellier (FRA) en Coimbra (POR), SPL2 in Vancouver (CAN) en KOTC in LA (USA) train ik deze winter met de beste freerunners van de wereld. Hiervoor reis ik deze winter af naar Zweden, België en Italië waar ik steeds enkele weken zal verblijven om mij volledig te kunnen voorbereiden op het nieuwe seizoen. De kosten voor o.a. training, coaching, verblijf, eten en drinken komen neer op 1500 euro. Ik zou dan ook enorm blij zijn met deze financiële steun in de rug. 

Dankjewel alvast!

Tangui Van Schingen

Neem gerust een kijkje op mijn website: tangui.nl en insta account: @tangui_vs . Hier krijg je een impressie van de sport, mijn trainingen en wedstrijden.

Bedankt voor de support!
Tangui Van Schingen

Help Tangui trainen in Zweden!

3

Donateur(s)

€ 655

Gedoneerd

249

Dag (en) verstreken

€ 1500

Doelbedrag

DONATIE | FREERUNNEN | NON-PROFIT


Hoi, mijn naam is Tangui Van Schingen. En ik ben een freerunner. Op mijn 13e ben ik verslingerd geraakt aan deze sport; Freerunning. Ook wel Parkour g ...Read more

CAMPAGNE LEIDER
Standaard Avatar

Naam donateur Donatie Extra donatie voor YVGTF Bericht aan talent:
Anonieme donateur € 5    
Nanco € 150    
Yvonne van Gennip Talent Fonds € 500   Ha Tangui, bedankt voor je inzet bij de Stadsspelen en voor Missie 1 voor 100! We wensen je heel veel succes met je sportcarrière!  
Geen gegevens gevonden die overeenkomen met uw zoekopdracht
No reports posted yet!