Skip to main content

Ivar van Rijt
Help wereldkampioen rolstoeltennisser Ivar van Rijt naar de grand slam tennis toernooien

Tennis
Ivar van Rijt heeft in totaal
€ 4179 opgehaald met 2 campagne(s)
 • Talent Profiel
  ID : 936
  Ivar van Rijt
  zwijndrecht
  Zuid-Holland
  2e positie op de ITF ranking bij de junioren, Wereldkampioen bij de junioren door winst in het MastersToernooi 2024 in Tarbes, Finalist bij Roland Garros rolstoel junioren
  https://ivarvanrijt.nl/

Campagne statistieken

€ 2605
52.10%
Donateur(s)
32
Gedoneerd
€ 2605
Dag (en) verstreken
26
Dag(en) te gaan
107
Doelbedrag
€ 5000

Crowdfunding Campagne voor Ivar van Rijt | Help wereldkampioen rolstoeltennisser Ivar van Rijt naar de grand slam tennis toernooien van Roland Garros en de US Open. Mi....

Help wereldkampioen rolstoeltennisser Ivar van Rijt naar de grand slam tennis toernooien van Roland Garros en de US Open.

Mijn naam is Ivar van Rijt en ik ben 17 jaar.

Wie had 6 jaar geleden gedacht dat ik wereldkampioen junioren rolstoeltennis zou worden? Maar ik heb nog meer dromen dit jaar en ik kan alleen verder tennissen met hulp.

Tot mijn 10e jaar beleefde ik veel plezier aan atletiek maar op dat moment kreeg ik te maken met krampen in mijn lichaam na fysieke inspanning en krachtverminderingen. Ik moest noodgedwongen stoppen met atletiek en ik kon niet meer voetballen met vrienden. Dit ervaren wanneer je niets liever doet dan sporten was pittig. Maar gelukkig ontdekte ik dat rolstoel-sport voor mij mogelijk was. Ik speelde eredivisie rolstoelbasketbal maar mijn passie is rolstoeltennis.

In januari van dit jaar werd ik wereldkampioen door de winst op het masters toernooi in Tarbes en ik sta op dit moment nummer 3 op de wereldranglijst junioren van de ITF. Maar ik heb nog dromen: Ik ben geplaatst op het eerste junioren rolstoeltennis grandslam toernooi van Roland Garros door mijn plek bij de eerste 4 van de wereld. En ik hoop dit jaar in september nog naar de US Open te kunnen om op beide toernooien mijn beste prestatie neer te zetten. Om mij voor de US Open te plaatsen zal ik nog diverse internationale toernooien met mooie resultaten moeten spelen om mijn ranking te behouden voor plaatsing.

Je mag alleen internationaal rolstoelsport beoefenen wanneer je een classificatie aanvraagt. Je krijgt een classificatie alleen wanneer de oorzaak van je beperking bekend is en de diagnose classificatie waardig is. Omdat artsen nog niet weten wat de oorzaak van de krampen en krachtvermindering is, kan ik geen rolstoel-classificatie aanvragen. Dat is de reden dat de tennisbond geen (financiële) ondersteuning meer wil bieden. Bij junioren rolstoeltennis is geen classificatie nodig dus ik kan hier nog internationaal top tennissen en ik hoop dat mijn dromen dit jaar uitkomen en dat ik daarmee een voorbeeld kan zijn voor andere rolstoelsporters.

Bij junioren rolstoeltennis is ook geen prijzengeld te verdienen. Ik hoop dus dat mensen mij willen steunen zodat ik de kosten die topsport met zich meebrengt zoals trainingen, materiaal, reis en verblijf kosten, kosten voor trainer/coach enz. kan betalen want alleen met financiële hulp kan ik nog een jaar internationaal top tennissen.

Ik weet dat de kans dat ik na dit jaar nog kan sporten op internationaal topniveau erg klein is. Dat doet heel veel pijn maar ik kan terugkijken op veel mooie prestaties en ervaringen, en ik hoop dat er dit jaar nog veel mooie sportprestaties bij mogen komen en misschien vinden de artsen met nieuwe ontwikkelingen nog wat de oorzaak van mijn lichamelijke beperking is en heb ik nieuwe kansen om terug te komen. Maar als dat niet lukt, zal ik na het behalen van mijn opleiding tot trainer-coach/instructeur aan het Cruyff College al mijn sportervaringen aan nieuwe (rolstoel) sporters overbrengen en zal ik mij blijven inzetten als ambassadeur aangepast en inclusief sporten.

Wil je meer over mij weten, kijk dan op mijn website: www.ivarvanrijt.nl

Alvast bedankt!

 

Bedankt voor de support!
Ivar van Rijt

Help wereldkampioen rolstoeltennisser Ivar van Rijt naar de grand slam tennis toernooien

32

Donateur(s)

€ 2605

Gedoneerd

26

Dag (en) verstreken

€ 5000

Doelbedrag

DONATIE | TENNIS | NON-PROFIT


Help wereldkampioen rolstoeltennisser Ivar van Rijt naar de grand slam tennis toernooien van Roland Garros en de US Open. Mijn naam is Ivar van Rijt ...Read more

CAMPAGNE LEIDER
Standaard Avatar

Naam donateur Donatie Extra donatie voor YVGTF Bericht aan talent:
Herman € 20   gefeliciteerd met je mooie prestaties op Roland Garros 
Westmarc € 25   Chapeau! Heel veel succes met je carriere en vergeet onderweg niet te genieten.  
Ans € 50   Heel veel succes Ivar. Groeten Ans  
Anonieme donateur € 15    
Anonieme donateur € 100    
Geen gegevens gevonden die overeenkomen met uw zoekopdracht
No reports posted yet!