Skip to main content

Seb Sloot
ik heb een beperking. ik heb een droom. ik heb een doel.

Judo
Seb Sloot heeft in totaal
€ 6285 opgehaald met 1 campagne(s)
 • Talent Profiel
  ID : 1590
  Seb Sloot
  Haarlem
  Noord-Holland
  Ik ben Seb Sloot, ben 17 jaar en ben paralympisch judo-er. Ik judo al heel wat jaren en heb zelfs in 2021 meegedaan aan een NK, dat was trouwens een 'gewoon' NK. Ik train een aantal jaar mee met de selectie van Kenamju in Haarlem. Dit is een selectie met judoka's die gewoon kunnen zien. Verder train ik ook met mijn coach Daniëlle Vriesema, zelf Olympisch judoka, specifiek voor VI (visual impaired) judo. In februari ben ik naar Duitsland afgereisd voor mijn eerste Grand-prix. Vanaf aankomend jaar mag ik me volledig gaan richten op het behalen van punten voor mijn droom, de paralympische spelen in LA in 2028.
  https://sebsloot.nl/

Campagne statistieken

€ 6285
31.43%
Donateur(s)
97
Gedoneerd
€ 6285
Dag (en) verstreken
23
Dag(en) te gaan
160
Doelbedrag
€ 20000

Crowdfunding Campagne voor Seb Sloot | ik ben seb sloot,17 jaar, en ik ben slechtziend. dat beperkt me niet om groots te dromen. ik wil in 2028 in los angeles een medai....

ik ben seb sloot,17 jaar, en ik ben slechtziend. dat beperkt me niet om groots te dromen. ik wil in 2028 in los angeles een medaille winnen. vanaf mijn geboorte ben ik steeds slechter gaan zien. ik weet eigenlijk niet beter dan wat ik nu zie en dat is zo’n 1%. maar al is mijn zicht beperkt, ik laat me niet beperken.

inmiddels sta ik al heel wat jaren op de judomat. sinds een aantal jaar train ik mee met de selectie van kenamju in haarlem. ik train met de ‘gewoon ziende’ selectie van judoka’s en weet me daar best aardig te redden. ik doe ook mee met de gewone toernooien, zo heb ik op de mat gestaan van een regulier judo NK.

op mijn 12e heb ik voor het eerst op papendal meegedaan aan de paralympische talenten dag, georganiseerd door het NOC NSF. ze vonden me toen nog een beetje jong maar onder het motto van ‘never give up’, heb ik de volgende sessie toen ik 15 was, weer meegedaan. en jawel, ik werd geselecteerd om mee te gaan trainen met ‘VI’ (visual impaired) judo. onder de bezielende leiding van daniëlle vriezema ben ik gestart met het paralympisch traject. daniëlle is zelf olympisch judoka dus zij weet precies wat ik nodig heb.

ik train gemiddeld zo’n 12 uur per week, zowel krachttraining als judo. en gemiddeld 1 keer per maand doe ik een wedstrijd. dit is allemaal nog goed te combineren met school (vwo) en mijn vrienden.

misschien ben je me ergens in de media al eens tegengekomen.

https://www.youtube.com/watch?v=_-xwGi1LnHM

sporten is niet alleen mijn passie, het heeft me ook gemaakt tot wie ik ben. het heeft mij zelfredzaamheid en doorzettingsvermogen gebracht. het heeft me geleerd om te gaan met tegenslagen. ik wil de wereld laten zien wie ik ben, wat ik kan en hiermee een inspiratie zijn voor anderen. ik wil iets betekenen voor de paralympische sport maar ook voor andere mensen die een beperking ervaren.

en niet onbelangrijk natuurlijk, we gaan wel voor de winst. meedoen is leuk maar ik winnen vind ik toch echt iets leuker.

om dit te realiseren moet ik heel veel meters maken. zowel op de judomat, in het krachthonk als op de snelweg. daar heb ik geld voor nodig. ik hoop dat jij mij hierbij wil helpen. met elke donatie kom ik een stapje dichter bij de paralympische spelen van 2028 in los angeles.

waar gaat je donatie naartoe?

 • reizen naar trainingen, stages en wedstrijden in binnen en buitenland.
 • onkosten die ik en mijn coach maken bij de wedstrijden. en die zijn best hoog. voordat je namelijk op de mat mag verschijnen gaan er een aantal dagen aan vooraf met oogmetingen, pakcontrole, weging en natuurlijk de voorbereidende trainingen. dus voor 1 wedstrijd zijn we al snel 5 dagen op pad.
 • kosten voor de noodzakelijke oogmetingen.

 alles bij elkaar opgeteld, komt dit uit op minimaal €20.000 per jaar aan kosten.

 wat kan ik hiervoor terug doen?

 • een inspiratie zijn voor anderen en hiermee inclusiviteit en zelfredzaamheid als thema onder de aandacht brengen. mijn reis en verhaal kunnen gebruikt worden om aandacht te geven aan deze maatschappelijke thema’s. ik kan het persoonlijk toelichten; spreken in het openbaar of voor een camera vind ik leuk.
 • eeuwig dankbaar zijn voor de kansen die ik hiermee krijg, dit zal ik ook in de verschillende media communiceren.
 • en vooral heel hard mijn best doen om voor nederland een medaille binnen te halen en hiermee de paralympische sport onder de aandacht te brengen.

ik zou het heel leuk vinden als je mij blijft volgen middels de sociale kanalen.

instagram:https://www.instagram.com/sebsloot/

linkedIn: https://www.linkedin.com/in/seb-sloot-20a639279/

mijn website: https://www.sebslootla28.godaddysites.com

heel veel dank,

seb sloot.

Bedankt voor de support!
Seb Sloot

ik heb een beperking. ik heb een droom. ik heb een doel.

97

Donateur(s)

€ 6285

Gedoneerd

23

Dag (en) verstreken

€ 20000

Doelbedrag

DONATIE | JUDO | NON-PROFIT


ik ben seb sloot,17 jaar, en ik ben slechtziend. dat beperkt me niet om groots te dromen. ik wil in 2028 in los angeles een medaille winnen. vanaf mij ...Read more

CAMPAGNE LEIDER
Standaard Avatar

Naam donateur Donatie Extra donatie voor YVGTF Bericht aan talent:
Anonieme donateur € 500    
Wietske € 25    
Ruben de Wit € 50   Seb je bent een topper!! 
Anonieme donateur € 15    
Fam Sleegers € 100   Hup Seb! 
Geen gegevens gevonden die overeenkomen met uw zoekopdracht
No reports posted yet!