Skip to main content

Matthijs de Haan
Koers jij een stukje met mij mee?

Wielrennen - Weg
Matthijs de Haan heeft in totaal
€ 4341 opgehaald met 2 campagne(s)
 • Talent Profiel
  ID : 1343
  Matthijs de Haan
  Zevenhuizen ZH
  Zuid-Holland
  Ranking Jun C-500m: 2de (NL) 3de (Europa) 7de (Wereld), NK Jun C1: 5de - februari 2023
  www.matthijsdehaan.nl

Campagne statistieken

€ 1302
52.08%
Donateur(s)
2
Gedoneerd
€ 1302
Dag (en) verstreken
83
Dag(en) te gaan
39
Doelbedrag
€ 2500

Crowdfunding Campagne voor Matthijs de Haan | Hallo sportliefhebber, Wat gaaf dat je mijn wielerprofiel bekijkt. Het winterseizoen ten einde hetgeen betekent dat de sc....

Hallo sportliefhebber,

Wat gaaf dat je mijn wielerprofiel bekijkt. Het winterseizoen ten einde hetgeen betekent dat de schaatsen ruimte maken voor de fiets.  

Ik heb even wat hulp gevraagd bij het schrijven van dit stukje en die neemt je nu door middel van een soort interview even kort mee in mijn wielerverhaal. Ik kan goed fietsen met koersinzicht, maar schrijven is een andere dingetje ;-) 

De bijna 15-jarige Matthijs fietst dagelijks van Zevenhuizen naar Zoetermeer om daar zijn schoollessen op het Picasso Lyceum te volgen. Voor zijn wielervereniging moet hij wat verder reizen, namelijk naar Honselersdijk waar Westland Wil Vooruit haar clubparcours heeft. In 2018 liet Matthijs al zien over wielertalent te beschikken door de nationale driekleur mee naar huis te nemen! 

 

Zeg Matthijs hoe ging het eigenlijk, neem ons eens mee tijdens je NK-avontuur vorig jaar?

Op 4 juni 2023 gingen we met 85 andere renners van start in Ouddorp, niet ver van Alkmaar. Bij zo’n NK is iedereen eigenlijk wel een beetje extra gespannen.  

Vanaf de start lag het tempo dan ook meteen hoog en was het dringen voor een plekje voorin. Dat lukte mij goed. Met smalle bochten en een stukje kasseistrook was dat ook wel nodig. Uiteindelijk reden we met een kopgroep van 5 vooruit. 

Ik deed niet teveel kopwerk om me klaar te stomen voor de eindsprint. Met nog slechts enkele honderden meters te gaan, versnelde ik. In de laatste bocht werd ik helaas afgesneden, waardoor ik pas als 5e uit de bocht kwam. Ik kwam net te kort voor het rood-wit blauw. Ik kwam nog in de buurt, maar Delano Heeren was niet meer te achterhalen”. 

In eerste instantie was Matthijs best teleurgesteld. Maar uiteindelijk maakte teleurstelling plaats voor trots. En zeg nou zelf, 2-de op een NK is gewoon heel goed. Dit jaar gaat hij bij de Nieuwelingen (15-16 jarigen 
rijden). 

Je schaatst in de winter op nationaal en internationaal niveau, hoe combineer je schaatsen en fietsen? 

Daar heb ik het eigenlijk dagelijks over met mijn ouders. Ik vind schaatsen en fietsen namelijk allebei even leuk en ik kan (nog) niet kiezen. Het feit dat ik moet kiezen, maakt eigenlijk dat het plezier van sporten in het algemeen een beetje in het gedrang komt. Daarom hoef ik van mijn ouders nog niet te kiezen tot ik ongeveer 17 à 18 jaar oud ben. Plezier is namelijk prioriteit op dit moment. Ik kan met beide sporten op top-niveau goed meekomen en als ik wat ouder, wijzer en fysiek op sterkte ben, verwacht ik wel een keuze te kunnen maken. Tot die tijd is het verdelen van de trainingsarbeid en wedstrijden in de winter voor het schaatsen en in de zomer voor het fietsen. Dat is natuurlijk leuk, maar voor mijn ouders erg kostbaar. Laat staan één van deze sporten... Dus...

Vandaar dat je deze Campagne bent begonnen en je vraagt om steun van mensen en bedrijven die onderdeel willen worden van "jouw team?"

JA...Alles voor het succes. De weg naar succes is niet eenvoudig. Trainingen, wedstrijden, reizen en uitrusting vereisen financiële middelen. En omdat ik nog jong ben, groei ik jaarlijks mijn schoenen, schaatsen, skeelers en inmiddels ook mijn fiets uit. Daarom is iedere hulp welkom. Door te doneren, help je om mijn potentieel te vervullen en dromen na te jagen. Jouw bijdrage ondersteunt niet alleen mij, maar ook de toekomst van de Nederlandse sport.

Wat is jouw droom? 

Olympische spelen, mooie klassiekers, meerijden, winnen en plezier uit sport blijven halen.

Wil je mij steunen? Elke donatie, ook al is het 5 euro, telt. Super fijn en ontzettend bedankt!

Groetjes, Matthijs

Bedankt voor de support!
Matthijs de Haan

Koers jij een stukje met mij mee?

2

Donateur(s)

€ 1302

Gedoneerd

83

Dag (en) verstreken

€ 2500

Doelbedrag

DONATIE | WIELRENNEN - WEG | NON-PROFIT


Hallo sportliefhebber, Wat gaaf dat je mijn wielerprofiel bekijkt. Het winterseizoen ten einde hetgeen betekent dat de schaatsen ruimte maken voor de ...Read more

CAMPAGNE LEIDER
Standaard Avatar

Naam donateur Donatie Extra donatie voor YVGTF Bericht aan talent:
John D Eisenfelt Digital Channels BV € 195   Niet meer pochen met Oakley! 
Natureko BV € 1107   Heel veel succes! 
Geen gegevens gevonden die overeenkomen met uw zoekopdracht
No reports posted yet!