Skip to main content

mikai snoek
Wie helpt Mikai Snoek op weg naar de EK U18 2024 in Banska Bystrica in Slowakije?

Atletiek
mikai snoek heeft in totaal
€ 1305 opgehaald met 2 campagne(s)
 • Talent Profiel
  ID : 1038
  mikai snoek
  Velserbroek
  Noord-Holland
  2023 NK Meerkamp U18: 1e plaats met 6468 punten., 2023 NK Atletiek U18: Polsstok hoogspringen 3e plaats met 3,95m, 2023 NK indoor U18: Meerkamp 5e plaats, NK losse onderdelen 60meter horden, 5e plek.
  https://www.youtube.com/@mikai-snoek

Campagne statistieken

€ 755
50.33%
Donateur(s)
30
Gedoneerd
€ 755
Dag (en) verstreken
392
Dag(en) te gaan
-241
Doelbedrag
€ 1500
UITBETAALD

Crowdfunding Campagne voor mikai snoek | Wie ben ik: Mijn naam is Mikai Snoek, ik ben 16 jaar en doe al meerdere jaren aan atletiek. Ik train 5x per week, dat is ca. ....

Wie ben ik:

Mijn naam is Mikai Snoek, ik ben 16 jaar en doe al meerdere jaren aan atletiek. Ik train 5x per week, dat is ca. 15 uur onder begeleiding van zeer goede trainers. Ik doe dus aan serieuze topsport, ondanks mijn leeftijd. Ik kom uit Velserbroek en ben lid van het meerkamp-team van av Lycurgus uit Assendelft.

Sinds een paar jaar ben ik actief op de meerkamp, dit zijn tweedaagse wedstrijden met 10 onderdelen of 7 onderdelen voor de indoor meerkamp. Per onderdeel levert een prestatie een x aantal punten op en zo kom je na 10 onderdelen tot een puntentotaal. (Bijvoorbeeld 100m sprint, tijd is 11.74 sec, dat levert 703 punten op)

Onderdelen die tijdens de meerkamp worden gedaan zijn:

 • 100 meter sprint,
 • 110 meter horden,
 • 400 meter sprint,
 • Verspringen,
 • Hoogspringen,
 • Polsstokhoogspringen,
 • Kogelstoten,
 • Discuswerpen,
 • Speerwerpen
 • 1500 meter.

Ik heb mijn vader zo gek gekregen dat hij mij steeds naar de trainingen brengt, een rit van 20 minuten van huis naar de baan. Naast de trainingen heb ik vaak in het weekend een of meerdere wedstrijden of een extra training.

Elke vrijdag heb ik rust en is het tijd voor herstel. Vaak word ik gemasseerd om de spieren weer los te maken. Gelukkig is mijn vader mijn sportmasseur en helpt hij mij ook met mentaal coaching en voedingsadvies, dit scheelt weer in de kosten.

Dit schooljaar ga ik naar het Johan Cruijff College, deze mbo-opleiding is speciaal voor topsporters. Hier kan ik mijn studie en sportcarrière nog beter combineren en kan ik naast mijn studie mijn focus op de meerkamp leggen.

Helaas heb ik door mijn trainingstijden geen tijd meer over voor een bijbaantje. In de schoolvakanties heb ik vaak een baantje om wat geld te verdienen.

Prestaties:

Afgelopen 3 jaar heb ik altijd mijn doelstellingen gehaald.

Successen in 2023 bij de U18:

 • Indoor NK Meerkamp, 5e plaats met 4448 punten met 7 persoonlijke records.
 • Indoor NK losse nummers: 5e plaats met 60 meter horden.
 • NK Meerkamp U18: 1e plaats met 6468 punten. 1e op de Nederlandse ranglijst, 31e plaats op de Europese ranglijst (9e plaats als je naar leeftijdgenoten kijkt).
 • NK Losse onderdelen: 3e plaats Polsstok met een nieuw pr: 3.95m

Successen in 2022 bij de U16:

 • NK Indoor, 1e geworden met hoogspringen. En 3e bij kogelstoten. Op de Nederlandse ranglijst 2022 indoor was ik op beide nummers 1e.
 • NK outdoor: 1e bij discuswerpen, 2e bij speerwerpen en samen met 3 andere ploeggenoten 1e op de 4x 100m estafette en 1e bij de Zweedse estafette.
 • NK Meerkamp C-Junioren (8 kamp) in Zoetermeer de 2e  
 • Op de ranglijst 2022 outdoor ben ik 1e geworden bij de meerkamp, het kogelstoten, het discuswerpen en 2e bij het speerwerpen. En een 7e plek bij 100m horden en het hoogspringen.
 • In 2022 ben ik uitgenodigd voor mijn 1e interland waar ik discuswerpen en speerwerpen mocht doen en een 1e plaats met speer en 2e plaats met discus heb behaald.

Ik heb de belofte status van NOC/NSF ontvangen, dit heeft mij geholpen met een vrijstelling voor gym en sportdag in dit schooljaar. Hiermee voorkom ik dat ik onnodig risico loop op blessures. Voor mij dus ook geen wintersport ed.

Mijn doelstellingen:

Sinds 1 november ben ik doorgeschoven naar de B-junioren (U18). Als eerste jaar B-junior moet ik nu de strijd aan gaan tegen 17-jarige atleten. 

Mijn doelstelling voor 2023 (vastgesteld in oktober 2022) is:

 • Tijdens het NK Indoor wil ik op de 7 kamp ca. 4200 punten of een top 5 plek in de eindstand halen. (In februari is het NK Indoor gehouden, hieraan heb ik deelgenomen. Deze doelstelling heb ik al gehaald, 4448 punten en de 5e plaats in de eindstand)
 • 3 meerkampen draaien in 2023 en in 3 stappen mijn punten totaal opkrikken naar 6800 De planning is een meerkamp in Heerenveen (6300 punten), NK Meerkamp in Assendelft (6500 punten) en in Amersfoort (6800 punten).
 • Op het NK outdoor wil ik ca. 6500 punten halen op de 10 kamp of een top 5 plek. (deze doelstelling heb ik gehaald en overtroffen; de 1e plaats met 6468 punten)
 • Volgend jaar is de Jeugd Europese Kampioenschap U18 in Banksa Bystrica in Slowakije (18–21 JUL 2024), het Europees Kampioenschap voor atleten onder 18 jaar. De limiet is nog niet bekend, maar afgaande op de limiet van vorig jaar kan ik in de buurt komen. De internationale limiet is 6400 punten, dit puntentotaal heb ik tijdens het NK al overtroffen. De limiet van de Atletiekunie zal rond de 7000 punten zijn, dit is ook het puntenaantal waar ik rekening mee hou.

Dit jaar hoop ik ook aan te sluiten bij de nationale selectie meerkamp of bij een selectie voor een specialistisch onderdeel. Hiermee krijg ik ook een andere status bij NOC/NSF: nationaal talent. En als ik volgend jaar naar de JEK ga wordt mijn status internationaal talent. Hieraan is gekoppeld dat ik ook vanuit de Atletiekunie een vergoeding en ondersteuning krijg.

Mijn doelstelling voor 2024:

 • Indoor NK Meerkamp: > 5300 punten en top 3 plaats.
 • Outdoor NK Meerkamp > 7200 punten en top 3 plaats.
 • De limiet van de Atletiekunie (> 7000 punten) halen en plaatsen voor het JEK.

Op langer termijn wil ik ook naar de Jeugd Wereld Kampioenschap U20 en/of JEK U20 in 2025. En de ultieme uitdaging is plaatsing voor de Olympische Spelen in 2028 in Los Angels in de Verenigde Staten.

Waarom heb ik jullie hulp nodig:

Een groot nadeel van deze sport is dat de kosten voor reizen, overnachtingen, inschrijfgeld voor wedstrijden, kleding, specialistische schoenen en een trainingsstage snel kan oplopen. (Vorig jaar ca. € 5000,00 aan kosten) 

Voor de kleding en/of schoenen moet ik op zoek naar een sponsor. Zolang ik geen sponsor heb, gaan de meeste kosten naar kleding en schoenen. Elk onderdeel maakt gebruik van specialistische schoenen.  Helaas ben ik nog in de groei, dus moet ik regelmatig schoenen vervangen omdat ze te klein zijn geworden.

Helaas kan ik niet voor al deze kosten terugvallen op mijn ouders. Zij nemen al de kosten voor vervoer naar de baan en wedstrijden, mijn inschrijfgeld voor wedstrijden, een groot deel van mijn kleding en schoenen voor hun rekening. En als ik mijn doelstelling haal, zullen ze ook een reis moeten boeken voor de EK-wedstrijd in Banksa Bystrica te Slowakije.

Materiaal wordt beschikbaar gesteld door de organisatie van de wedstrijd, maar ik ben afhankelijk van de beschikbaar gestelde spullen. Gelukkig kan ik materiaal lenen van mijn club, ik hoef dus geen polsstokken, speren, kogels en discussen zelf te kopen. Vooralsnog kan ik het hiermee redden.

Dit jaar kan ik niet mee met een trainingsstage van ons meerkamp-team i.v.m. mijn eindexamen, ik ga wel nog een week naar een atletiek kamp in Nederland om te trainen. Als ik volgend jaar mijn doelstelling wil halen, moet ik volgend jaar mee met een trainingsstage. Het is noodzakelijk om in maart of april een stage van 2 weken in het buitenland te houden. Tijdens de stage zal er 2x per dag worden getraind op een warme locatie ergens in Zuid-Europa. De trainingsstage helpt mij om een grote stap vooruit te zetten en in vorm te komen voor het halen van de limiet.

Mijn nieuwe school heeft al aangegeven dat zij mee werken en zorgen dat ik vrij krijg van school gedurende de trainingsstage. De lesuren worden op mijn programma afgestemd. Hierdoor kan ik soms ook overdag specialistisch trainen.

Per jaar kan ik maximaal 3 meerkampen doen, hierdoor moet ik in de 1e meerkamp van het jaar de limiet halen. Een alternatief is het NK Meerkamp, later in het jaar, echter is dit een maand voor het EK U18.

Het budget

De inschatting is dat ik aankomend jaar ca. 1500 euro nodig heb om mijn doelstelling te kunnen halen. Mijn budget is:

 • 700 euro voor nieuwe kleding en/of (spikes)schoenen.
 • 100 euro voor inschrijfgeld voor alle wedstrijden.
 • 700 euro voor de trainingsstage van 2 weken ergens in Zuid-Europa.

Dus met een beetje hulp van jou, help je mij om mijn grote droom waar te maken. Je kunt zelf bepalen welke bedrag je stort. Elke bedrag is welkom. Met vele kleine beetjes kunnen we samen het budget halen.

Mocht je een bedrijf hebben en wil je mij steunen, neem dan contact met mij op. Dan kunnen we ook kijken wat ik, als tegenprestatie, voor jouw bedrijf kan betekenen.

Denk ook aan de belastingvoordelen voor giften en bij giften en voor bedrijven bij sponsoring.

 Uiteraard hou ik je op de hoogte van de ontwikkelingen via de sociale mediakanalen: LinkedIn (Mikai Snoek), Instagram (mikaisnoek) en Facebook (MikaiSnoek). En via mijn YouTubekanaal (Mikai Snoek). Dus stuur mij een vriendschapverzoek en volg mijn carrière op de voet.

Alvast bedankt voor je aandacht en voor eventuele steun!

Mikai Snoek

Bedankt voor de support!
mikai snoek

Wie helpt Mikai Snoek op weg naar de EK U18 2024 in Banska Bystrica in Slowakije?

30

Donateur(s)

€ 755

Gedoneerd

392

Dag (en) verstreken

€ 1500

Doelbedrag

DONATIE | ATLETIEK | NON-PROFIT


Wie ben ik: Mijn naam is Mikai Snoek, ik ben 16 jaar en doe al meerdere jaren aan atletiek. Ik train 5x per week, dat is ca. 15 uur onder begeleidin ...Read more

CAMPAGNE LEIDER
Standaard Avatar

Naam donateur Donatie Extra donatie voor YVGTF Bericht aan talent:
Andre € 50    
Tim € 20   Gefeliciteerd met je prestatie van afgelopen weekend. Succes volgend weekend bij je andere NK en in het vervolg van je sport carrière. 
Leendert van Doodewaerd € 25    
Liebenberg Optiek € 100   Hup Mikai.  
Mark € 25    
Geen gegevens gevonden die overeenkomen met uw zoekopdracht
No reports posted yet!