Frequently Asked Questions

Dit is de plek waar je antwoord gaat vinden op de meest gestelde vragen. Heb je een vraag die hier niet genoemd wordt? neem dan contact met ons op.

Dit document is in aanmaak

Over het fonds

Wie is Yvonne van Gennip

Van Gennip is een van de succesvolste schaatssters die schaatsland Nederland heeft voortgebracht. Zij won bij de Olympische Winterspelen van 1988 in Calgary, Canada, drie gouden medailles: op de 1500, de 3000 en de 5000 meter. Deze overwinningen kwamen als een verrassing, want Van Gennip was even voor de Spelen nog geblesseerd geweest aan haar voet. Bovendien had ze te maken met de toen nog als onverslaanbaar aangemerkte Oost-Duitse schaatssters.

Pas jaren na deze spelen werd bekend dat Van Gennip de wedstrijden met een scheurtje in haar pols had geschaatst. Ze heeft dit destijds bewust verzwegen om niet de hele journalistenhorde over zich heen te krijgen.

Eveneens in 1988 behaalde Van Gennip een zilveren medaille bij het WK allround. Bij de Europese kampioenschappen allround werd zij ook drie keer tweede: in 1985, 1986 en 1987. Tijdens de Winterspelen van 1992 in het Franse Albertville wist ze haar titels niet te prolongeren. Op de 1500 meter kwam ze zelfs ten val.

Van Gennip nam zeven maal deel aan de WK Allroundtoernooien, waarbij ze in 1987 en 1989 als derde eindigde. Op vijf toernooien veroverde ze afstandmedailles, 1x goud (1988, 5000m), 2x zilver (1988, 3000m en 1500m) en 6x brons (waarvan drie in 1987 op de 3000, 1500 en 5000m).

Naast alle internationale successen was ze ook bij nationale kampioenschappen succesvol. Zo werd Van Gennip tweemaal Nederlands kampioen sprint (1984, 1985), tweemaal Nederlands kampioen allround (1987, 1988) en negenmaal nationaal afstandskampioene (1500m: 1987, 1988 en 1989; 3000m: 1987, 1988 en 1992; 5000m: 1987, 1988 en 1989).

Eind 2005 verscheen een biografie over Van Gennip met de titel Winterkoninkje. Dit boek is geschreven door haar voormalig jeugdcoach en journalist Huub Snoep.[1]

In 2017 kreeg Van Gennip de Fanny Blankers-Koen Carrièreprijs.[2]

Eind september 2020 werd bekendgemaakt dat zij voorzitter wordt van de vrouwenafdeling van voetbalclub Telstar.

Bron: Wikipedia

Wat is het YVGTF?

Het YVGTF stimuleert, inspireert en motiveert talenten door het aanbieden van diverse tools. Met deze tools krijgen talenten de kans zich te (maatschappelijk) te ontwikkelen als sporter en persoon. Dit is niet alleen belangrijk voor de sporter zelf, maar ook voor zijn haar omgeving en de sport die hij/ zij bedrijft in het bijzonder. Talenten vormen ambassadeurs voor de breedtesport in Nederland. Tijdens de Olympische Spelen van de toekomst juichen wij, met zijn alle, voor deze talenten.


Over Talentboek & Crowdfunding

Kan ik ook crowdfunden?

Talentboek is een interactieve website waar sporttalenten (tot en met 24 jaar) met een NOC*NSF-status of een ‘bondsstatus’ zich kunnen aanmelden voor het verkrijgen van ondersteuning. De focus ligt op het verkrijgen van financiële ondersteuning. Een NOC*NSF-status staat geregistreerd in de database van NOC*NSF en een ‘bondsstatus’ houdt in dat het talent aan een NK, EK of WK heeft deelgenomen of gaat deelnemen in het jaar van registratie.

Moet ik betalen om te crowdfunden?

Talentboek is een 100% gratis platform. 100% van alle opbrengsten komen ten goede aan de talenten. 

Gaat er echt 100% naar het Talent?

Het antwoord is simpel, JA! Er bestaat wel een mogelijkheid voor de donateurs om een kleine bijdrage te leveren aan de kosten die wij als fonds maken. Een donateur kan hiervoor zelf kiezen tijdens het donatieproces.

Wanneer krijg ik mijn opgehaalde geld uitbetaald?
Na afloop van een campagne wordt het opgehaalde bedrag binnen 4-5 dagen automatisch naar het opgegeven bankrekeningnummer overgemaakt.
Kan ik tussentijds geld 'opnemen' van mijn campagne?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Na afloop van een campagne wordt het opgehaalde bedrag binnen 4-5 dagen automatisch naar het opgegeven bankrekeningnummer overgemaakt.

Moet ik belasting betalen over mijn opgehaalde geld?
Helaas is daar door ons niets over te zeggen. De fiscale gevolgen op het gebied van inkomstenbelasting, schenkbelasting en zelfs omzetbelasting hangen namelijk sterk af van de persoonlijke situatie/omstandigheden van elk talent. Je kunt navraag doen bij de Belastingdienst of als je die hebt een financieel adviseur.

Over Doneren en Donaties aan talenten


Over Doneren en Donaties aan het YVGTF

Mijn donatie is niet zichtbaar op de website.

Als iemand een donatie doet wil je natuurlijk dat dat direct zichtbaar is. Toch kan het door verschillende technische redenen voorkomen dat een donatie wel is overgemaakt maar niet zichtbaar is op de website. Dat is inherent aan het werken met digitale transacties. Net als dat een bestelling bij Bol.com niet goed verwerkt wordt. 

Als u wel een donatie heeft gedaan en deze is niet zichtbaar op de website stuur dan een email naar  Noteer in deze email uw trasactiegegevens en we zullen ons best doen zo snel mogelijk uw donatie te traceren.

Donaties die wel betaald zijn maar niet zichtbaar zijn krijgen in ons systeem de status “In Behandeling” Elke maand controleren we handmatig de donaties die die status hebben met onze bankrekening. Een niet zichtbare donatie zal dus te allen tijde boven water komen.