Skip to main content
Standaard Avatar

Emma Witteveen
Emma Witteveen naar het WK kanopolo in China

TeamAllianz
 • Talent Profiel
  ID : 1261
  Emma Witteveen
  Leiderdorp
  Zuid-Holland
  3e ECA

1

Donateur(s)

€ 100

Gedoneerd

13

Dag (en) verstreken

€ 3000

Doelbedrag
3.33% Gefinancieerd

DONATIE | KANO - POLO | NON-PROFIT


Hoi! Mijn naam is Emma Witteveen, 18 jaar en kom uit Leiderdorp. Al vanaf mijn 11e speel ik kanopolo. Kanopolo is als een mix van waterpolo, rugby en kanoën, en dan op het water. We spelen met teams van 5 spelers tegen elkaar op het veld en zijn in totaal met 8, de doelen die er zijn hangen boven het water. Het doel van het spel is om zo veel mogelijk punten bij het andere team te maken en zo te winnen. Bij het spel komt er veel bij kijken zoals behendigheid, teamwork en strategie. Sinds ik Lees het hele verhaal

Hoi!

Mijn naam is Emma Witteveen, 18 jaar en kom uit Leiderdorp. Al vanaf mijn 11e speel ik kanopolo.

Kanopolo is als een mix van waterpolo, rugby en kanoën, en dan op het water. We spelen met teams van 5 spelers tegen elkaar op het veld en zijn in totaal met 8, de doelen die er zijn hangen boven het water.

Het doel van het spel is om zo veel mogelijk punten bij het andere team te maken en zo te winnen. Bij het spel komt er veel bij kijken zoals behendigheid, teamwork en strategie.

Sinds ik begonnen ben is het mijn droom geweest om in het Nederlandse U21 Dames team te komen. Vorig jaar had ik mijn droom waargemaakt en was ik geselecteerd voor het Oranje U21 team! Met 7 andere meiden gingen we in september naar het EK in Brandenburg, Duitsland. Tijdens het ECA in Essen dat jaar hadden we laten zien hoe we speelden en pakten we een mooie medaille voor de 3e plaats.

Het Europees Kampioenschap nam vorig jaar plaats in Brandenburg, Duitsland. Op 4 september reisden we met het team naar Duitsland. De eerste 2 dagen waren er trainingen gepland en donderdag begonnen de wedstrijden. De eerste wedstrijden speelden we tegen Zweden die hadden we met 4-3 gewonnen. Diezelfde dag speelden we tegen Frankrijk, een team waar we meerdere keren al tegen gespeeld hadden en ook tegen verloren hadden. De pot was heel spannend maar eindige in 2-1 verlies voor ons. Vrijdag begonnen we tegen Italië wat eindigde in 5-3 voor ons. De volgende wedstrijd in de middag was tegen Polen, een land wat toch altijd lastig blijkt te zijn. De wedstrijd moesten we gelijk of winnen om door te gaan naar de kwart finales. Na 20 zenuwslopende minuten werd de eindstand 3-3 genoeg om dus door te kunnen.

Diezelfde dag speelden we de kwartfinale tegen Groot Brittannië, de eindstand werd 3-1 voor ons en dat betekende halve finale!

In de halve finale kwamen we weer de Fransen tegen waar we 2 dagen geleden van verloren hadden. 5 minuten voor de eindtijd stonden we 3-1 achter, het leek onmogelijk om dit nog recht te trekken. Maar counter achter counter is dit ons toch gelukt. Op de twintigste minuut toch de 3-3 gehaald. Dit betekende golden goal, 5 minuten verlenging. Na een sterke start bleken we sterker te zijn en waren we de eerste met scoren en kwamen we in de finale terecht!

De finale was tegen Duitsland, het land dat de eindtoernooien domineert. We wisten dat dit de lastigste en belangrijkste wedstrijd was van het hele EK, hier hing alles vanaf, alles waarvoor we gewerkt hadden het hele jaar moesten we nu laten zien. In de rust stonden we 1-0 voor wat heel veel voordeel gaf. Na 20 minuten 3-3 wat weer een golden goal betekende. Het waren de meest zenuwslopende minuten ooit, maar na 3 minuten scoorden wij het finale winnende doelpunt! Hiermee waren wij Europees Kampioenen!

Het WK dit jaar vindt plaats in China, Deqing. We reizen met het vliegtuig van Amsterdam naar Shanghai, dit is een vlucht van ongeveer 11 uur. Het speelt zich af in oktober, 14 oktober gaan we erheen en de wedstrijden beginnen de 16e.

Ons doel voor het WK is weer een podiumplaats. Met alle trainingen en toernooien als oefening hebben we een grote kans dat we dit gaan halen.

Bij dit alles komen er natuurlijk kosten kijken zoals vervoer, overnachting, materiaal en eten. Daarom wil ik jullie vragen of jullie een kleine bijdrage kunnen leveren voor mijn deelname aan het WK. Elke donatie maakt al een groot verschil en wordt enorm gewaardeerd! Bedankt alvast voor de steun en ik zal mijn best doen om Nederland zo goed mogelijk te vertegenwoordigen en trots te maken op het WK!

 • Campagne-aanmaker heeft het bekijken van donaties uitgeschakeld.
 • No reports posted yet!
 • Afbeeldingen