Skip to main content

Sam van der Loo
Help beachvolleyballer Sam van der Loo bij het najagen van zijn Olympische droom

Volleybal - Beach
Sam van der Loo heeft in totaal
€ 4125 opgehaald met 3 campagne(s)
 • Talent Profiel
  ID : 726
  Sam van der Loo
  Boskoop
  Zuid-Holland
  NK mannen: 1e plaats (2023) / 5e plaats (2021) / 7e plaats (2020), 2e plaats FIVB * World Tour - Nijmegen (2021), Beach Pro Tour Futures: 5e plaatsen Lecce (2023) / Den Haag (2022) / Warschau (2022), NL eredivisie: 2e plaatsen Apeldoorn (2023) / Zaandam (2023) / Utrecht (2023), 3e plaatsen Heerlen (2024) / Almelo (2023) / Groningen (2021) / Tilburg (2021)
  https://www.eredivisiebeach.nl/p/sam-van-der-loo

Campagne statistieken

€ 1000
40.00%
Donateur(s)
1
Gedoneerd
€ 1000
Dag (en) verstreken
390
Dag(en) te gaan
-277
Doelbedrag
€ 2500
UITBETAALD

Crowdfunding Campagne voor Sam van der Loo | Hoi, mijn naam is Sam van der Loo en ik ben 21 jaar oud. Volleybal (in de zaal, maar vooral op het zand) is mijn grote pas....

Hoi, mijn naam is Sam van der Loo en ik ben 21 jaar oud.

Volleybal (in de zaal, maar vooral op het zand) is mijn grote passie. Op termijn wil ik deelnemen aan EK’s, WK’s en natuurlijk de Olympische Spelen. In 2028 vind het Olympische beachtoernooi plaats op het strand waar de sport ooit is geboren: Santa Monica Beach (Los Angeles, USA). Wat zou er mooier zijn dan daar een gouden medaille te behalen?

Ik ben wat ze noemen een echte laatrijper. Op de middelbare school bleef ik heel lang klein, maar gelukkig begon ik uiteindelijk toch te groeien. Nu ben ik 1.95 meter, voor een verdediger in het beachvolleybal een hele mooie lengte. Terwijl sommige van mijn leeftijdsgenoten al heel veel ervaring hebben door jarenlange deelname aan internationale jeugdtoernooien, is dat bij mij veel minder het geval. Je zou kunnen zeggen dat mijn beachvolleybalcarrière nog maar net begonnen is.

In 2021 heb ik een mooie stap in mijn ontwikkeling gezet met het behalen van mijn eerste podiumplaatsen in de eredivisie beach (2x brons, met Rik Damen) en uiteindelijk zelfs een zilveren medaille in een FIVB * World Tour toernooi (met Stefan Boermans, zie de Youtube video in mijn album). In 2022 moesten mijn nieuwe partner Quinten Groenewold (19) en ik nog op elkaar ingespeeld raken en waren de resultaten wisselend. Hoogtepunten waren twee vijfde plaatsen in Future toernooien (3e internationale niveau) in Warschau en Den Haag. De afgelopen winter hebben we in de Jong Oranje selectie van Beach Team Nederland hard getraind en inmiddels zijn we het nieuwe seizoen begonnen met een tweede plaats in het eredivisietoernooi in Apeldoorn. Op dit moment zijn we nummer 160 op de wereldranglijst, als zesde Nederlandse team.

Om me zo lang mogelijk breed te blijven ontwikkelen, speel ik ook nog steeds zaalvolleybal. Mijn tweede seizoen bij eredivisionist ZVH in Zevenhuizen, waarin ik me heb ontwikkeld tot vaste basisspeler, is net achter de rug. Na de zomer zal ik daar aan mijn derde seizoen gaan beginnen.

Dit jaar ben ik ook begonnen met training geven bij Beachclinics Den Haag, dat wordt gerund door Dustin Bontrop en mijn trainingsmaatjes Dirk Boehlé en Erik Nijland.

Om beach- en zaalvolleybal soepel te kunnen combineren, is goed vervoer tussen alle locaties waar ik naartoe moet om te trainen, wedstrijden en toernooien te spelen en training te geven onontbeerlijk. Per jaar rijdt ik zo'n 35000 km. Met de opbrengst van een vorige campagne en hulp van een paar mensen in mijn omgeving heb ik een eigen autootje kunnen kopen. Maar benzine, verzekering, wegenbelasting en onderhoud kosten bij elkaar zo'n 7500 euro per jaar. Om dit allemaal te kunnen betalen, vraag ik hulp aan zoveel mogelijk mensen onder het motto ‘Alle kleine beetjes helpen’. Al zijn grote beetjes natuurlijk ook welkom ;-)

Lever jij ook een bijdrage? Er staan leuke tegenprestaties tegenover. Maar bovenal zal ik aan je denken als ik over vijf jaar op het Olympische strand van Santa Monica sta!

Bedankt voor de support!
Sam van der Loo

Help beachvolleyballer Sam van der Loo bij het najagen van zijn Olympische droom

1

Donateur(s)

€ 1000

Gedoneerd

390

Dag (en) verstreken

€ 2500

Doelbedrag

DONATIE | VOLLEYBAL - BEACH | NON-PROFIT


Hoi, mijn naam is Sam van der Loo en ik ben 21 jaar oud. Volleybal (in de zaal, maar vooral op het zand) is mijn grote passie. Op termijn wil ik deel ...Read more

CAMPAGNE LEIDER
Standaard Avatar

Naam donateur Donatie Extra donatie voor YVGTF Bericht aan talent:
De Groene Golf € 1000    
Geen gegevens gevonden die overeenkomen met uw zoekopdracht
No reports posted yet!