Skip to main content

Sam van der Loo
Help beachvolleyballer Sam van der Loo om internationaal door te breken

Volleybal - Beach
Sam van der Loo heeft in totaal
€ 4125 opgehaald met 3 campagne(s)
 • Talent Profiel
  ID : 726
  Sam van der Loo
  Boskoop
  Zuid-Holland
  NK mannen: 1e plaats (2023) / 5e plaats (2021) / 7e plaats (2020), 2e plaats FIVB * World Tour - Nijmegen (2021), Beach Pro Tour Futures: 5e plaatsen Lecce (2023) / Den Haag (2022) / Warschau (2022), NL eredivisie: 2e plaatsen Apeldoorn (2023) / Zaandam (2023) / Utrecht (2023), 3e plaatsen Heerlen (2024) / Almelo (2023) / Groningen (2021) / Tilburg (2021)
  https://www.eredivisiebeach.nl/p/sam-van-der-loo

Campagne statistieken

€ 1750
35.00%
Donateur(s)
2
Gedoneerd
€ 1750
Dag (en) verstreken
27
Dag(en) te gaan
15
Doelbedrag
€ 5000

Crowdfunding Campagne voor Sam van der Loo | Hoi, mijn naam is Sam van der Loo en ik ben 23 jaar oud. Volleybal (in de zaal, maar vooral op het zand) is mijn grote pas....

Hoi, mijn naam is Sam van der Loo en ik ben 23 jaar oud.

Volleybal (in de zaal, maar vooral op het zand) is mijn grote passie. Op termijn wil ik deelnemen aan EK’s, WK’s en natuurlijk de Olympische Spelen. In 2028 vind het Olympische beachvolleybaltoernooi plaats op het strand waar de sport ooit is geboren: Santa Monica Beach (Los Angeles, USA). Wat zou er mooier zijn dan daar mijn Olympische debuut te maken?

Ik ben een echte laatrijper. Op de middelbare school bleef ik heel lang klein, maar gelukkig begon ik uiteindelijk toch te groeien. Nu ben ik 1.95 meter. Voor een verdediger in het beachvolleybal is dat een hele mooie lengte. Ik kwam echter wel aanzienlijk later in beeld als een speler met internationale potentie. Terwijl sommige van mijn leeftijdsgenoten al heel veel buitenlandse ervaring hebben door jarenlange deelname aan internationale (jeugd)toernooien, is dat bij mij veel minder het geval. Maar ik ben hard bezig deze achterstand in te halen!

In 2021 heb ik een mooie stap in mijn ontwikkeling gezet met het behalen van mijn eerste podiumplaatsen in de nationale eredivisie beach (2x brons, met Rik Damen) en uiteindelijk zelfs een zilveren medaille in een FIVB * World Tour toernooi (met Stefan Boermans). In 2022 moesten mijn nieuwe partner Quinten Groenewold (20) en ik nog op elkaar ingespeeld raken en waren de resultaten wisselend. Hoogtepunten waren twee vijfde plaatsen in Future toernooien (3e internationale niveau) in Warschau en Den Haag. In 2023 waren mijn resultaten al weer een stuk beter, met drie keer zilver en een keer brons in de eredivisietoernooien en als kers op de taart winst bij het NK (met gelegenheidspartner Steven van de Velde – zie de Youtube video in mijn album voor een impressie van dit toernooi).

Om me zo lang mogelijk breed te blijven ontwikkelen heb ik beach- en zaalvolleybal altijd gecombineerd. In de zaal heb ik inmiddels mijn derde seizoen bij eredivisionist ZVH (Zevenhuizen) achter de rug. Of ik beach- en zaalvolleybal ook na de zomer van 2024 kan blijven combineren, is op dit moment nog niet duidelijk.

Naast mijn eigen trainingen en wedstrijden ben ik vorig jaar ook begonnen met training geven. Dit jaar assisteer ik Ed Bontrop bij Sweet Lake Beach in Zoetermeer.

Soepel vervoer tussen alle locaties waar ik naartoe moet om te trainen, wedstrijden en toernooien te spelen en training te geven is onontbeerlijk. Per jaar rijd ik zo'n 35000 km. Met de opbrengst van een vorige campagne en hulp van een paar mensen in mijn omgeving heb ik een eigen autootje kunnen kopen. Maar benzine, verzekering, wegenbelasting en onderhoud kosten bij elkaar zo'n 7500 euro per jaar. Om dit allemaal te kunnen betalen, vraag ik hulp aan zoveel mogelijk mensen onder het motto ‘Alle kleine beetjes helpen’. Al zijn grote beetjes natuurlijk ook welkom ;-)

Verder zou ik met mijn partner graag meer buitenlandse wedstrijden willen spelen om sneller te kunnen stijgen op de wereldranglijst en de bondscoach ervan te overtuigen om mij te selecteren voor de groep spelers die zich de komende jaren bij Beach Team Nederland gaat voorbereiden op de grote internationale toernooien. De kosten van die extra toernooien worden echter niet gedekt door de bond, dus heb ik extra budget nodig om dit plan te kunnen realiseren.

Lever jij ook een bijdrage aan het realiseren van mijn Olympische droom? Er staan leuke tegenprestaties tegenover. Maar bovenal zal ik aan je denken als ik over vier jaar op het Olympische strand van Santa Monica sta!

Bedankt voor de support!
Sam van der Loo

Help beachvolleyballer Sam van der Loo om internationaal door te breken

2

Donateur(s)

€ 1750

Gedoneerd

27

Dag (en) verstreken

€ 5000

Doelbedrag

DONATIE | VOLLEYBAL - BEACH | NON-PROFIT


Hoi, mijn naam is Sam van der Loo en ik ben 23 jaar oud. Volleybal (in de zaal, maar vooral op het zand) is mijn grote passie. Op termijn wil ik deel ...Read more

CAMPAGNE LEIDER
Standaard Avatar

Naam donateur Donatie Extra donatie voor YVGTF Bericht aan talent:
De Groene Golf € 1250    
Vis Waddinxveen b.v. € 500   Succes met je internationale ambities:) Ga ervoor. 
Geen gegevens gevonden die overeenkomen met uw zoekopdracht
No reports posted yet!