Skip to main content
Standaard Avatar

Sam van der Loo
Help beachvolleyballer Sam van der Loo om zijn Olympische droom en zijn opleiding fysiotherapie te combineren

 • Talent Profiel
  ID : 726
  Sam van der Loo
  Boskoop
  Zuid-Holland
  NK mannen: 1e plaats (2023) / 5e plaats (2021) / 7e plaats (2020), 2e plaats FIVB * World Tour - Nijmegen (2021), Beach Pro Tour Futures: 5e plaatsen Lecce (2023) / Den Haag (2022) / Warschau (2022), NL eredivisie: 2e plaatsen Apeldoorn (2023) / Zaandam (2023) / Utrecht (2023), 3e plaatsen Heerlen (2024) / Almelo (2023) / Groningen (2021) / Tilburg (2021)
  https://www.eredivisiebeach.nl/p/sam-van-der-loo

3

Donateur(s)

€ 1375

Gedoneerd

917

Dag (en) verstreken

€ 2500

Doelbedrag
55% Gefinancieerd

DONATIE | VOLLEYBAL - BEACH | NON-PROFIT


Hoi, mijn naam is Sam van der Loo en ik ben 20 jaar oud. Volleybal, zowel op het zand als in de zaal, is mijn grote passie. Op termijn wil ik deelnemen aan EK’s, WK’s en natuurlijk de Olympische Spelen. In 2028 vind het Olympische beachtoernooi plaats op het strand waar de sport ooit geboren is: Santa Monica Beach (Los Angeles, USA). Wat zou er mooier zijn dan daar een gouden medaille behalen?Ik ben wat ze noemen een echte laatrijper. Op de middelbare school bleef ik lang klein, tot ik uitei Lees het hele verhaal

Hoi, mijn naam is Sam van der Loo en ik ben 20 jaar oud.

Volleybal, zowel op het zand als in de zaal, is mijn grote passie. Op termijn wil ik deelnemen aan EK’s, WK’s en natuurlijk de Olympische Spelen. In 2028 vind het Olympische beachtoernooi plaats op het strand waar de sport ooit geboren is: Santa Monica Beach (Los Angeles, USA). Wat zou er mooier zijn dan daar een gouden medaille behalen?

Ik ben wat ze noemen een echte laatrijper. Op de middelbare school bleef ik lang klein, tot ik uiteindelijk toch begon te groeien. Zelfs in het afgelopen jaar ben ik nog een centimeter langer geworden en nu ben ik 1.95 meter. Voor een verdediger in het beachvolleybal is dat een hele mooie lengte. Je zou kunnen zeggen dat mijn beachvolleybalcarrière nu pas echt gaat beginnen!

In 2021 heb ik een mooie stap in mijn ontwikkeling gezet met het behalen van mijn eerste podiumplaatsen in de eredivisie beach (met Rik Damen) en uiteindelijk zelfs een zilveren medaille in een FIVB * World Tour toernooi (met Stefan Boermans, zie de Youtube video in mijn album). En als klap op de vuurpijl speel ik met ingang van het seizoen 2021-2022 ook voor het eerst eredivisie in de zaal, bij RECO ZVH in Zevenhuizen.

Dat het zo'n mooi seizoen zou worden was lang onzeker, want begin 2021 had ik een serieuze knieblessure (ingescheurde kruisband). Daar ben ik gelukkig weer van hersteld, maar ik besefte eens te meer dat topsport ook zomaar voorbij kan zijn. Daarom volg ik naast het volleybal een opleiding tot fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam.

Om topsport en studie soepel te kunnen combineren, is goed vervoer tussen alle locaties waar ik naartoe moet om te trainen en toernooien te spelen onontbeerlijk. Per jaar rijdt ik zo'n 35000 km. Met de opbrengst van mijn vorige campagne en hulp van een paar mensen in mijn omgeving heb ik begin dit jaar een eigen autootje kunnen kopen. Maar benzine, verzekering, wegenbelasting en onderhoud kosten bij elkaar zo'n 7500 euro per jaar. Om dit allemaal te kunnen betalen, vraag ik hulp aan zoveel mogelijk mensen onder het motto ‘Alle kleine beetjes helpen’. Al zijn grote beetjes natuurlijk ook welkom ;-)

Lever jij ook een bijdrage? Dan zal ik aan je denken als ik over zeven jaar op het strand van Santa Monica sta!

 • Naam donateur Totaal Recent Betalingswijze
  Nanco van Wijk € 25 € 150 iDEAL via Mollie
  Yvonne van Gennip Talent Fonds € 500 € 250 iDEAL via Mollie
  De Groene Golf € 750 € 750 iDEAL via Mollie
  nanc van wijk € 100 € 150 iDEAL via Mollie
  Geen gegevens gevonden die overeenkomen met uw zoekopdracht
 • No reports posted yet!
 • Video's
  Afbeeldingen