Skip to main content
Standaard Avatar

Elle Van Dijk
Help debutant Elle van Dijk naar het WK Voltige 2024

Talentboek Brabant
 • Talent Profiel
  ID : 1636
  Elle Van Dijk
  Odiliapeel
  Noord-Brabant
  Gekwalificeerd voor het WK, 2e plaats NK 2024

13

Donateur(s)

€ 400

Gedoneerd

17

Dag (en) verstreken

€ 1800

Doelbedrag
22.22% Gefinancieerd

DONATIE | PAARDRIJDEN - VOLTIGE | NON-PROFIT


Na succesvolle kwalificatiewedstrijden mag ik mijn debuut maken en Nederland vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Voltige van 2024 in Bern, Zwitserland. In 2014 ben ik samen met mijn moeder gaan kijken naar de ongelofelijke atleten tijdens de Wereldruiterspelen Voltige in Normandië. Dit was een onvergetelijk en magisch moment, en sindsdien wil ik niets liever dan deze unieke sport beoefenen, met als doel zelf deel te nemen aan EK's, WK's en de Wereldruiterspelen. Voltige is een combina Lees het hele verhaal

Na succesvolle kwalificatiewedstrijden mag ik mijn debuut maken en Nederland vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Voltige van 2024 in Bern, Zwitserland.

In 2014 ben ik samen met mijn moeder gaan kijken naar de ongelofelijke atleten tijdens de Wereldruiterspelen Voltige in Normandië. Dit was een onvergetelijk en magisch moment, en sindsdien wil ik niets liever dan deze unieke sport beoefenen, met als doel zelf deel te nemen aan EK's, WK's en de Wereldruiterspelen. Voltige is een combinatie van dans en gymnastiek op een galopperend paard, dat op een cirkel wordt begeleid door de longeur.

Na een periode van verschillende grote blessures (onder andere een kruisbandreconstructie, rugfracturen en verbrijzelde middenvoetsbeentjes) heb ik altijd de motivatie behouden om mijn comeback te maken en voor dit doel te gaan. Tien jaar later is dit het wedstrijdseizoen waarin alles op zijn plek is gevallen. Mijn discipline en harde trainen hebben hun vruchten afgeworpen, wat heeft geleid tot mijn debuut op het WK.

Momenteel sta ik 5de op de wereldranglijst. Als ik gedurende dit wedstrijdseizoen een Top 8 positie weet vast te houden, mag ik in maart 2025 deelnemen aan de finale van de World Cup. Ik wil graag het hoogst haalbare uit mijn voltige carrière halen en hier ben ik natuurlijk hard voor aan het trainen. Ik geniet enorm van de progressie die ik als atleet al heb kunnen maken, maar het feit dat ik momenteel fit ben en deze mooie sport kan beoefenen, is voor mij nog veel belangrijker. Dit is iets waar ik elke dag dankbaar voor ben, aangezien het niet vanzelfsprekend is.

Voltige is helaas geen Olympische sport en wordt hierdoor niet financieel ondersteund door de KNHS en NOC*NSF. Dit betekent dat ik alle kosten zelf moet dragen. Dit kan ik niet alleen, daarom vraag ik jullie, onze supporters, om een bijdrage te leveren zodat ik het uiterste uit mijn voltige carrière kan halen.

Als je iemand kent die mij bedrijfsmatig zou willen sponsoren, hoor ik het graag; in overleg zijn er zeker zichtbare mogelijkheden ter tegenprestatie voor sponsors ter ondersteuning van mijn voltige sport. Helpen jullie mij mee naar de top?

 • Campagne-aanmaker heeft het bekijken van donaties uitgeschakeld.
 • No reports posted yet!
 • Video's
  Afbeeldingen