Skip to main content

Dyon van Wijlick
Help Dyon op weg naar zijn droom!

Badminton
Dyon van Wijlick heeft in totaal
€ 3968 opgehaald met 3 campagne(s)
 • Talent Profiel
  ID : 850
  Dyon van Wijlick
  Venlo
  Gelderland
  3e plek Nederlands kampioenschap badminton., meerdere malen nederlands jeugdkampioen., Kwartfinale Italian International 2021., 3e plek Bulgarian Junior 2021 en 3e plek Spanisch Junior 2021

Campagne statistieken

€ 1867
74.68%
Donateur(s)
8
Gedoneerd
€ 1867
Dag (en) verstreken
454
Dag(en) te gaan
-417
Doelbedrag
€ 2500
UITBETAALD

Crowdfunding Campagne voor Dyon van Wijlick | Voorstelronde: Mijn naam is Dyon van Wijlick, ik ben 19 jaar oud en ik kom uit Venlo. Op dit moment woon ik in Arnhem ful....

Voorstelronde:

Mijn naam is Dyon van Wijlick, ik ben 19 jaar oud en ik kom uit Venlo. Op dit moment woon ik in Arnhem full time op Sportcentrum Papendal en kom ik uit voor het Nederlandse S-1 Team Badminton. In het weekend ben ik vaak op 3 plekken te vinden, Thuis in Belfeld (dorpje in Venlo), op een toernooi in het buitenland of in Almere, waar ik eredivisie speel voor een van de grootste clubs van Nederland. Op moment studeer ik in Arnhem en zit ik in mijn laatste halfjaar van het CIOS.

tijdlijn:

ik geef alles wat ik heb voor de sport badminton. Eigenlijk kan ik me niet eens herinneren hoe oud ik was toen ik begonnen ben, mijn broers deden het al en kaatste alles wat zij op de training leerden naar mij door in de tuin, vanuit daar had ik op jonge leeftijd al een stevige basis en mocht ik deze vanaf dat ik 5 jaar was gaan uitbreiden bij mijn eerste club "BC Olympia'56" in Tegelen, vanuit hier ben ik geïntroduceerd aan wat regionale toernooien en competitie, al vanaf het begin heb ik altijd de wil gehad om te winnen! Vervolgens heb ik me aangesloten bij MR Badminton Noord-Limburg waar ik veel heb geleerd van heel veel verschillende trainers. Vanaf MR heeft Ronald mij bij de hand gepakt en meegenomen in het Junior Master circuit, vanaf dit punt is alles in een stroomversnelling gegaan. Ik heb me ook redelijk snel aangesloten bij de Nederlandse U15 Selectie, na vele toernooien in Nederland en buitenland heb ik in 2019 voor het eerst een internationaal jeugd toernooi gewonnen in de U17 in België in de dubbel. Ook zijn we aan het begin van 2019 met mijn toenmalige club gepromoveerd naar de 1e divisie. Later in 2019 was het tijd voor mijn eerste eindtoernooi en mocht ik mee naar het Europese U17 kampioenschappen, dit is helaas niet goed afgelopen voor mij waardoor ik het toernooi moest afblazen en hierdoor ook het begin van de eerste paar wedstrijden OOIT in de 1e divisie van BC Olympia heb moeten toekijken vanaf de zijlijn. Vervolgens na een tijd van opbouw en herstel ben ik eind 2019, begin 2020 veel mee gaan trainen bij de S-1 selectie waar al snel Covid roet in het eten gooide. Toch heb ik in Juni 2020 te horen gekregen dat ik vanaf begin Augustus deel uit mocht maken van het S-1 dubbel programma. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen en zodra het weer mocht ben ik weer hard begonnen met trainen. Ook heb ik in deze zelfde zomer de overstap gemaakt naar BV Almere! Vervolgens zijn er periodes gevolgd met grote stappen zowel op als naast de baan waardoor er onderweg nog fantastische prestaties zijn neergezet (die volgen in de volgende alinea). in November 2021 heb ik mijn debuut in de Eredivisie mogen maken, hier ben ik vervolgens het afgelopen jaar door gegroeid door een vaste waarde in het team van BV Almere waarmee we dit seizoen zijn gestrand in de halve finale play-offs met een 3e plek.

Prestaties:

Hieronder volgen een aantal van mijn meest bijzondere prestaties in mijn carriere tot nu toe:

 • Meerdere malen Nederlands jeugdkampioen geweest
 • Victor JOT Olve 2019 winnaar Men's Doubles
 • Brons in de Mix op Bulgarian Junior 
 • 1e in de mix & brons in de dubbel op Belgium Junior International
 • ranking 2019, 2e van Europa in de Mix
 • brons op het NK badminton mix in 2022&2023 en dubbel in 2022
 • kwartfinale Italian International eind 2021
 • kwartfinale Estonia International mix 2023
 • Halve finale Iceland International mix 2023
 • 100% mixes gewonnen in de eredivisie seizoen 22/23

Mijn grootste doelen:

Natuurlijk heb ik meerdere doelen, maar ik heb 2 belangrijkste doelen gesteld die ik wil bereiken: 

 • Olympische spelen 2028!!!!!
 • Medaille EK

Waarom heb ik jouw hulp nodig?

Om de beste versie van mezelf te worden spelen we veel toernooien in het buitenland en is het belangrijk dat ik op dagelijkse basis op zijn minst 2x blijf trainen. Deze (buitenlandse) toernooien kosten een heleboel geld, denk aan: Vlucht en vervoer, Inschrijfkosten, Hotel en eten. Ook voor het trainen 2x per dag op Papendal met de beste sparring die er te krijgen is moet ik betalen, denk hierbij aan: Huurkosten kamer, etenskosten, kosten trainingen, reiskosten etc. Zelf doe ik er alles aan om dit allemaal bij elkaar te krijgen, zo werk ik bij het Hotel op Papendal, ik verzorg waar ik kan een training of clinic en afgelopen jaar heb ik een docentencursus gevolgd voor Badminton Nederland om bijscholingen te mogen geven. Ook ben ik hard bezig om mijn CIOS zo snel mogelijk af te ronden zodat ik buiten mijn trainingstijden om iets kan gaan ondernemen. Natuurlijk heb ik ook sponsoren die mij een hart onder de riem steken! Hiervoor heel erg bedankt aan Bees-Sport en Victor. Ondanks dit alles krijg ik maandelijks niet genoeg bij elkaar en ben ik hard op zoek naar andere mogelijkheden, zo heb ik nog een plek op mijn buik en mouw vrij voor eventuele shirtsponsoren, ik ben bereid om clinics te geven en misschien heb jij wel nog een ander idee. Laat het me weten!

Weet jij iemand? Of ben je zelf misschien degene die mij kan helpen? Neem dan graag contact op of doneer via deze link, elke cent telt! 

Mail via:  of stuur me een berichtje via andere social media platformen.

Heel erg bedankt aan alle mensen die me tot zover (en verder) hebben geholpen! En bedankt voor uw steun!

Bedankt voor de support!
Dyon van Wijlick

Help Dyon op weg naar zijn droom!

8

Donateur(s)

€ 1867

Gedoneerd

454

Dag (en) verstreken

€ 2500

Doelbedrag

DONATIE | BADMINTON | NON-PROFIT


Voorstelronde: Mijn naam is Dyon van Wijlick, ik ben 19 jaar oud en ik kom uit Venlo. Op dit moment woon ik in Arnhem full time op Sportcentrum Papen ...Read more

CAMPAGNE LEIDER
Standaard Avatar

Naam donateur Donatie Extra donatie voor YVGTF Bericht aan talent:
Anonieme donateur € 100    
Pjotr Odijk € 1    
Anonieme donateur € 10    
Guido van Wijlick € 50   Broertje, de geis het redden!  
Yvonne van Gennip Talent Fonds € 1500   Het Yvonne van Gennip Talent Fonds wenst je veel succes én plezier met je sportieve carrière!  
Geen gegevens gevonden die overeenkomen met uw zoekopdracht
No reports posted yet!