Skip to main content
Standaard Avatar

Mattanja Woets
Help Mattanja alles uit het wielrennen te halen

Talentboek OverijsselTalentboek Wielersport
 • Talent Profiel
  ID : 1008
  Mattanja Woets
  Zwolle
  Overijssel
  2e omloop van de Braakman (topcompetitie), 5e Zuiderzeeronde (clubcompetitie), 11e etappe 3 beloftenweekend (U23 series), 12e Bob Jungels (Europees niveau U.C.I. 1.1)

32

Donateur(s)

€ 1700

Gedoneerd

569

Dag (en) verstreken

€ 2500

Doelbedrag
68% Gefinancieerd

DONATIE | WIELRENNEN - WEG | NON-PROFIT


  Wat gaaf dat jij even de tijd neemt om mijn campagne te lezen! Ik ben opzoek naar donaties om het wielrennen te kunnen bekostigen.  Mijn naam is Mattanja Woets en ben 19 jaar. Wielrennen is mijn passie. Ik doe dit nog niet lang en zet volgens de kenners enorme stappen in mijn ontwikkeling. Het is keihard werken maar dat geeft mij veel voldoening. Al mijn tijd besteed ik aan trainen, studeren, werken en beter worden om mijn droom na te jagen. Mijn droom is om professioneel wielrenner te wor Lees het hele verhaal

 

Wat gaaf dat jij even de tijd neemt om mijn campagne te lezen! Ik ben opzoek naar donaties om het wielrennen te kunnen bekostigen. 

Mijn naam is Mattanja Woets en ben 19 jaar. Wielrennen is mijn passie. Ik doe dit nog niet lang en zet volgens de kenners enorme stappen in mijn ontwikkeling. Het is keihard werken maar dat geeft mij veel voldoening. Al mijn tijd besteed ik aan trainen, studeren, werken en beter worden om mijn droom na te jagen. Mijn droom is om professioneel wielrenner te worden. 

Hoe het allemaal begon
Vroeger ging ik met mijn gezin elke zomer op fietsvakantie waar ik het fietsen leerde kennen. Op mijn 16e ben ik op wielrennen gegaan doordat ik iemand leerde kennen die mij enthousiast maakte. Ik vond het direct erg leuk en na een goede start wou ik de uitdaging opzoeken en kijken waar ik toe in staat ben. Ik begon toen hard te trainen en de ruimte voor mijzelf te creëren om veel te kunnen trainen. Ik fiets nu bij de ploeg Monda IJsselstreek Cycling Team. Vanaf augustus tot einde 2022 heb ik ook een stagecontract gekregen bij de ploeg Allinq Continental Cyclingteam. Dit is het eerste niveau van het professionele wielrennen waar je jezelf kunt meten met de beste profs en waar je door kunt stromen naar het hogere professionele niveau. Hier mag je jezelf dan bewijzen.

Ik wielren pas sinds 2020 en heb al mooie resultaten en ontwikkeling neergezet. Vanaf 2022 zit ik bij de Belofte waar ik koers tussen veel oudere renners. Mijn beste resultaten zijn:

Als Junior:

 • 2e Omloop de Braakman (hoogste nationaal niveau/na 1 jaar wielrennen)
 • 12e Bob Jungels Classic (Europees niveau)

Mijn eerste jaar als Belofte:

 • 5e Zuiderzeeronde
 • 11e etappe 3 belofteweekend
 • 14e overall belofteweekend
 • 22ste Zwevezele koers (tussen de profs)

Ik heb een bijbaan om mijn kosten te kunnen dekken en daarnaast word ik geholpen door mijn omgeving. Alleen zijn de kosten te hoog om dit van mijn omgeving te kunnen verlangen en heb ik te weinig tijd om meer te werken. De kosten zitten voornamelijk in onderhoud, reizen voor trainingskampen en wedstrijden. Dit zorgt voor kosten die ik niet kan betalen of van mijn ouders altijd kan verwachten.

Om te beamen dat ik op de juiste weg ben heb ik de ploegleider van Allinq (ploeg van mijn stage periode) feedback gevraagd over mijn periode bij Allinq en mijn trainer heeft een stukje over mijn ontwikkeling geschreven.


Ploegleider Allinq:

Functioneren tijdens de wedstrijden:
Je bent leergierig en volgt de opdrachten zo goed mogelijk op. Kan goed voorin koersen.

Verwacht je dat ik continentaal kan worden zo ja wat is hiervoor nodig en binnen welke periode zou het mogelijk kunnen zijn?
Zeker kan je Continentaal worden. Je hebt talent genoeg. Denk als je komend jaar mooie wedstrijden rijdt en ook finales gaat rijden. Dus echt meedoen in de koers dat je dan binnen 2 seizoenen de stap kan en gaat maken!

Wat zijn mijn sterke kanten:
Niet bang zijn om pijn te lijden. Aanvallend ingesteld. Er alles voor overhebben om je doel te bereiken.                                                                             

Hoe was mijn stageperiode:
Wij zijn tevreden over je stageperiode. Pakt dingen snel op.

Hoe vind je mijn ontwikkeling?
Je ontwikkeling is goed. Talent heb je genoeg💪

 

Talentcoach Johan Procee:
Mattanja en ik werken nu ruim 2 jaar samen. Meteen vanaf het begin ben je heel leergierig. Je staat open voor nieuwe oplossingen, werkt hard. Wat vooral heel fijn is dat je in de samenwerking duidelijk aangeeft wat jij er zelf van vindt. Hoe een training is verlopen en wat je gevoel erbij is. Je kijkt ook zelf of het je helpt. Bent zelf kritisch en ook naar mij toe. Top! Je bent op een gezonde manier bezig om je grote droom waar te maken. Toont discipline en staat open voor feedback en suggesties.
Met veel regelmaat kijken wij samen vooruit en terug op je training. Hoe ging het? Wat kan beter?
De wattages gaan wij hier niet vermelden maar de testen wijzen uit dat je heel goed op weg bent naar een heel hoog internationaal niveau.
Dat je deze crowdfunding hebt opgestart, getuigt ook weer van ambitie. Zelf doen, zelf regelen, denken in mogelijkheden.

Donatie + tegenprestatie
Wilt u mij een zetje geven in de goede richting? Ben heel erg blij met een donatie en bij een bepaald bedrag kunt u ook kiezen voor bepaalde dingen die ik ervoor terug kan geven. Dit kunt u vinden onderaan de pagina. Zo kunt u ook contact opnemen voor een eventuele sponsordeal. Dan kunnen we samen kijken hoe we het invulling geven. Ik ben ook al erg blij als u deze crowdfunding wilt delen.

Contact:
Tel: 06-10507833
E-mail:
Instagram: https://www.instagram.com/mattanja_/?next=%2F

 

Groetjes,
Mattanja

  Naam donateur Totaal Recent Betalingswijze
  Anonieme donateur € 10 € 1 iDEAL via Mollie
  Karl Weisz € 25 € 28 iDEAL via Mollie
  Huub en Francien Wieringa Woets € 50 € 53 iDEAL via Mollie
  Anonieme donateur € 10 € 1 iDEAL via Mollie
  Dorine Van Luijk € 10 € 10 iDEAL via Mollie
  Geen gegevens gevonden die overeenkomen met uw zoekopdracht
 • No reports posted yet!
 • Afbeeldingen