Skip to main content

Rose Marie Nijkamp
Help mij om alle Tennis Grand Slams te winnen!

Tennis
Rose Marie Nijkamp heeft in totaal
€ 6100 opgehaald met 6 campagne(s)
 • Talent Profiel
  ID : 755
  Rose Marie Nijkamp
  Ugchelen
  Gelderland
  Gekwalificeert voor AUstralian Open Junior Grand Slam 2022, 2e NOJK U16 single (2021), 2e NOJK U18 dubbel (2021), halve finale Europese Masters U16 (2021), Nationale kampioen U14 jaar single (2020), Nationale kampioen dubbel indoor en outdoor U14 (2020)Nationale kampioen U12 jaar
  www.rosenijkamp.nl

Campagne statistieken

€ 870
8.70%
Donateur(s)
11
Gedoneerd
€ 870
Dag (en) verstreken
655
Dag(en) te gaan
-604
Doelbedrag
€ 10000
UITBETAALD

Crowdfunding Campagne voor Rose Marie Nijkamp | Onderweg naar meer Grand Slams   Wie ben ik? Mijn naam is Rose Nijkamp en ik ben 16 jaar.  Ik speel tennis s....

Onderweg naar meer Grand Slams

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Rose Nijkamp en ik ben 16 jaar. 

Ik speel tennis sinds mijn 6e jaar en ik zit in HAVO 5 bij LOOT school Walterbosch in Apeldoorn.

Al jaren ben ik de nummer 1 in Nederland in mijn leeftijdsklasse en ik ben inmiddels 4 keer Nationaal Kampioene geworden. Vanaf mijn 10de zit ik in de Nationale selectie en ben geselecteerd voor alle Europese Cups en Europese Team Kampioenschappen. Vanaf week 3/2022 hoorde ik bij de beste 8 spelers in het Internationale Tennis circuit t/m 16 jaar. Dit jaar ben ik met de Nationale Tennis team U16 gekwalificeerd bij de beste 8 landen van de wereld. In november gaan wij meedoen met de Wereld Kampioenschappen U18 in Turkije. Afgelopen jaar heb ik me als 15 jarige ook gekwalificeerd voor de Europese Masters t/m 16 jaar waar de beste 8 spelers van het internationale circuit in dat jaar aan mee mogen doen. Daar heb ik de halve finale gehaald. Op de ITF ranking (die telt voor de Grand Slams) sta ik in TOP 80. In juli 2022 heb ik als eerste Nederlandse speelster in geschiedenis de dubbel bij WIMBLEDON GRAND SLAM gewonnen. Ik hou van tennis en ik leef voor tennis. 

Hoe train ik?

Ik train 2 keer per week bij de KNLTB op het Nationale Trainingscentrum in Amstelveen met de nationale selectie onder hoofdcoach Raymond Knaap (voormalige trainer van Robin Haase), Michiel Schapers (ex coach Botic van de Zandschulp tijdens US Open 2021), Ralph Kok , Roel Oostdam en KNLTB fysieke trainer Miguel Janssen. De rest van de dagen in de week train ik bij Sportskills Academy in Blaricum met tenniscoach Freddy Hemnes (ex coach van o.a. Kim Clijster), tennis coach Adnan Hadzic en Floris Minaert (voormnalige fysieke trainer van o.a. Annet Kontaveit, Caroline Wozniacki, Sorana  Carstea, Eugene Bouchard) . In totaal train ik rond 15-18 uur per week naast mijn school verplichtingen. Mijn ouders brengen mij elke dag vanuit Apeldoorn naar Blaricum of Amstelveen om te trainen.

Ik heb een top team om me heen als begeleiders en ik geloof dat ik samen met ze mijn tennis dromen waar kan maken.

 

Prestaties tot nu toe

In 2019 speelde ik 15 toernooien in Nederland waarvan ik er 10 op mijn naam schreef en bij de andere de finale haalde. Ook won ik 3 internationale toernooien en haalde ik de finale in 2 Tennis Europe Toernooien.

In oktober 2019 was ik de jongste Nederlandse speelster met een ranking in de ITF Tour U18. 

In 2021 heb ik 4 internationale Tennis Europe toernooien U16 op mijn naam geschreven en 3x de finale gehaald. In het ITF circuit U18 jaar heb ik 3 keer een ITF gewonnen en 5 x de finale gehaald. 

In seizoen 2021/2022 heb ik 12 ITF finales gespeeld waarvan 9 heb ik gewonnen met 7 verschillende dubbel partners. Mooiste prestatie van afgelopen maanden is het winnen van Wimbledon in dubbel en het behalen van 3e ronde in het single. Daarnaast heb ik andere internationale toernooien op mijn naam geschreven. In augustus ben ik met nationale team gekwalificeert voor het eerst in heel veel jaren voor de Wereld Kampioenschappen U16 in Turkije (november 2022). Deze zomer won ik verschillende enkel wedstrijden tegen #1 Noord Macedonie (EK), #1 Zwitserland (EK), #1 Zweden (Europese Team Cups), #1 Roemenie (Europese Team Cups), #1Bulgarije (Europese Team Cups), #1 Poland (Europese Team Cups).

Welke doelen heb ik voor 2022/2023?

Mijn droom was afgelopen jaar om binnen 1 jaar deel te nemen aan alle Junioren Grand Slams. In januari 2022 was ik wel toegelaten aan de Junior Australian Open Grand Slam. Helaas moest ik deze opportuniteit voorbij laten gaan door gebrek aan geld en informatie. In juni deed ik mee met Wimbledon. Ik startte in de kwalifcatie, maar eindigde als toernooi winnares. In augustus ben ik geaccepteerd bij de US Open. Om mijn droom werkelijkheid te maken werk ik dagelijks keihard om mijzelf in alles te verbeteren.

Jouw steun kan mij daar enorm bij helpen. Steun jij mij in mijn droom? 

Door de crisis in Europa zijn de benzine prijzen enorm gestegen. Naast de vaste trainingskosten bij de Tennis  Academy, overnachtingskosten bij NTC in Amstelveen, reizen naar de trainingen en toernooien is het steeds moeilijker om alles te bekostigen. Om mijn doelen te realiseren moet ik dit jaar mijn trainingsuren (tennis, fysiek en mentaal) opvoeren en ook veel internationale ITF Grade 1 en Grade 2 toernooien (hoogste ITF Juniors toernooien) spelen. Voor mij zijn deze toernooien een hele mooie kans om mijzelf te meten met de top van de wereld. Het nadeel van deze ITF Grade 1 en 2 toernooien is dat ze over de hele wereld gespeeld worden en beperkt zijn in het aantal. Hierdoor zullen mijn reis en verblijfjfkosten verder oplopen.

Waarvoor heb ik geld nodig:

 • overnachtingen in Amstelveen ( 1 a 2 keer  week)
 • reiskosten naar trainingen en toernooien
 • indien ik niet met KNLTB reis moet ik mijn reizen betalen (coach kosten, hotel en eten voor mij en mijn coach, vliegtickets, evt. auto huur)
 • inschrijfgeld toernooien ( gem. 70-100€ per toernooi., hoe hoger je speelt hoe duurder de inschrijfkosten)
 • rackets bespanningen tijdens toernooien
 • schoenen (gem. 14-15 paren per jaar)
 • etc

Wilt u mij aub steunen? Voor sponsormogelijkheden check mijn site: www.rosenijkamp.nl of neem gerust contact met ons op.

Alvast bedankt,

Rose Nijkamp 

P.S. U kunt mijn tennisroute tot nu toe volgen via mijn Facebook pagina: Rose Marie Nijkamp 

 

 

Bedankt Voor De Support!
Rose Marie Nijkamp
 
 
Bedankt voor de support!
Rose Marie Nijkamp

Help mij om alle Tennis Grand Slams te winnen!

11

Donateur(s)

€ 870

Gedoneerd

655

Dag (en) verstreken

€ 10000

Doelbedrag

DONATIE | TENNIS | NON-PROFIT


Onderweg naar meer Grand Slams   Wie ben ik? Mijn naam is Rose Nijkamp en ik ben 16 jaar.  Ik speel tennis sinds mijn 6e jaar en ik zit in ...Read more

CAMPAGNE LEIDER
Standaard Avatar

Naam donateur Donatie Extra donatie voor YVGTF Bericht aan talent:
Marco Rodenburg € 300   Goed dat je deze crowdfunding bent gestart! Succes!  
Louk en Bas oudenhoven/hogervorst € 100   Geweldig Roos! Je prestaties! Ik heb Bas beloofd dat we een keer komen kijken! Op naar Wimbledon 2023! Liefs Bas en Louk 
Jetta Roozeboom € 25    
Jos Brekelmans € 100   Ik draag graag een steentje bij om je te helpen je dromen waar te maken.  
I van Laarhoven € 10   Succes. 🎾 
Geen gegevens gevonden die overeenkomen met uw zoekopdracht
No reports posted yet!