Skip to main content

Rose Marie Nijkamp
Help Rose naar US Open Juniors 2023

Tennis
Rose Marie Nijkamp heeft in totaal
€ 6100 opgehaald met 6 campagne(s)
 • Talent Profiel
  ID : 755
  Rose Marie Nijkamp
  Ugchelen
  Gelderland
  Gekwalificeert voor AUstralian Open Junior Grand Slam 2022, 2e NOJK U16 single (2021), 2e NOJK U18 dubbel (2021), halve finale Europese Masters U16 (2021), Nationale kampioen U14 jaar single (2020), Nationale kampioen dubbel indoor en outdoor U14 (2020)Nationale kampioen U12 jaar
  www.rosenijkamp.nl

Campagne statistieken

€ 1000
4.00%
Donateur(s)
1
Gedoneerd
€ 1000
Dag (en) verstreken
451
Dag(en) te gaan
-363
Doelbedrag
€ 25000
UITBETAALD

Crowdfunding Campagne voor Rose Marie Nijkamp | Mijn naam is Rose Nijkamp en ik ben 17 jaar.  Ik speel tennis sinds mijn 6e jaar en ik zit in HAVO 5 bij LOOT school W....

Mijn naam is Rose Nijkamp en ik ben 17 jaar. 

Ik speel tennis sinds mijn 6e jaar en ik zit in HAVO 5 bij LOOT school Walterbosch in Apeldoorn.

Al jaren ben ik de nummer 1 in Nederland in mijn leeftijdsklasse en ik ben inmiddels 5 keer Nationaal Kampioene geworden. Vanaf mijn 10de zit ik in de Nationale selectie en ben geselecteerd voor alle Europese Cups en Europese Team Kampioenschappen. Vanaf week 3/2022 hoorde ik bij de beste 8 spelers in het Internationale Tennis circuit t/m 16 jaar (Hoogste ranking #6 in week 33).

Dit jaar ben ik met de Nationale Tennis team U16 gekwalificeerd voor de Wereld Kampioenschappen  Billie Jean King Cup in Antalya bij de beste 16 landen van de wereld. Tussen 1-6 november hebben we in Turkije gestreden tegen andere 15 top wereld teams.

 Twee jaar geleden heb ik me als 15 jarige ook gekwalificeerd voor de Europese Masters t/m 16 jaar in Monte Carlo  waar de beste 8 spelers van het internationale circuit in dat jaar aan mee mogen doen. Daar heb ik de halve finale gehaald. Op de ITF ranking (die telt voor de Grand Slams) sta ik in TOP 60. In juli 2022 heb ik als eerste Nederlandse speelster in geschiedenis de dubbel bij WIMBLEDON GRAND SLAM gewonnen. Ik hou van tennis en ik leef voor tennis. 

Hoe train ik?

Ik train 2 keer per week bij de KNLTB op het Nationale Trainingscentrum in Amstelveen met de nationale selectie onder hoofdcoach Raymond Knaap (voormalige trainer van Robin Haase) en KNLTB fysieke trainer Miguel Janssen. Van donderdag naar vrijdag blijf ik slapen in Amstelveen. De rest van de dagen in de week train ik bij Sportskills Academy in Blaricum met tenniscoach Freddy Hemnes (ex coach van o.a. Kim Clijster),. In totaal train ik rond 15-18 uur per week naast mijn school verplichtingen. Mijn ouders brengen mij elke dag  met de auto vanuit Apeldoorn naar Blaricum of Amstelveen om te trainen.

Ik heb een top team om me heen als begeleiders en ik geloof dat ik samen met ze mijn tennis dromen waar kan maken. 

Prestaties tot nu toe

In 2019 speelde ik 15 toernooien in Nederland waarvan ik er 10 op mijn naam schreef en bij de andere de finale haalde. Ook won ik 3 internationale toernooien en haalde ik de finale in 2 Tennis Europe Toernooien.

In oktober 2019 was ik de jongste Nederlandse speelster met een ranking in de ITF Tour U18. 

In 2021 heb ik 4 internationale Tennis Europe toernooien U16 op mijn naam geschreven en 3x de finale gehaald. In het ITF circuit U18 jaar heb ik 3 keer een ITF gewonnen en 5 x de finale gehaald. 

In seizoen 2021/2022 heb ik 13 ITF finales gespeeld waarvan 9 heb ik gewonnen met 7 verschillende dubbel partners. Mooiste prestatie van afgelopen maanden is het winnen van Wimbledon in dubbel en het behalen van 3e ronde in het single. In juli heb ik zilver medaille gehaald bij de Europese Kampioenschappen met dubbel. Daarnaast heb ik andere internationale toernooien op mijn naam geschreven. In augustus ben ik met nationale team gekwalificeerd voor het eerst in heel veel jaren voor de Wereld Kampioenschappen U16 in Turkije (november 2022). Deze zomer won ik verschillende enkel wedstrijden tegen #1 Noord Macedonie (EK), #1 Zwitserland (EK), #1 Zweden (Europese Team Cups), #1 Roemenie (Europese Team Cups), #1Bulgarije (Europese Team Cups), #1 Poland (Europese Team Cups). Tijdens WK won ik mijn wedstrijden  tegen #1 van Mexico, #1 van Chile en #1 van Egypte. 

In september heb ik in Istanbul het toernooi in dubbel op mijn naam geschreven. En ook in Canada haalde ik samen met mijn partner halve finale.

Dit jaar heb ik een ITF 2 in Duitsland op mijn naam geschreven en een kwartfinale in een JA in Egypte gehaald (hoogste niveau naast Grand Slams). Daarnaast ben ik tot mei ook bezig met afronden van mijn eerste deel van eindexamen HAVO.

Welke doelen heb ik voor  2023?

Mijn droom was afgelopen jaar om binnen 1 jaar deel te nemen aan alle Junioren Grand Slams. In januari 2022 was ik wel toegelaten aan de Junior Australian Open Grand Slam. Helaas moest ik deze opportuniteit voorbij laten gaan door gebrek aan geld en informatie. In juni deed ik mee met Wimbledon. Ik startte in de kwalifcatie, maar eindigde als toernooi winnares. In augustus deed ik mee aan US Open en haalde 2e ronde in dubbel. Bij de WK hadden we een beetje pech met de loting. We verloren nipt van Servie (2e team van Europa) en Japan , maar we werden uiteindelijk winnaressen van de play-offs. Beide landen haalden uiteindelijk de halve finales.  Om mijn droom werkelijkheid te maken werk ik dagelijks keihard om mijzelf in alles te verbeteren. Ik wil graag na mijn examen volledig focussen op toernooien spelen en kwalificeren opnieuw voor US Open in VS eind augustus.

Jouw steun kan mij daar enorm bij helpen. Steun jij mij in mijn droom? 

Door de crisis in Europa zijn de benzine prijzen enorm gestegen. Naast de vaste trainingskosten bij de Tennis Academy, overnachtingskosten bij NTC in Amstelveen, reizen naar de trainingen en toernooien is het steeds moeilijker om alles te bekostigen. Om mijn doelen te realiseren moet ik dit jaar mijn trainingsuren (tennis, fysiek en mentaal) opvoeren en ook veel internationale ITF Grade 1, Grade 2  en grade 3 toernooien (hoogste ITF Juniors toernooien) spelen. Voor mij zijn deze toernooien een hele mooie kans om mijzelf te meten met de top van de wereld.

Het nadeel van deze ITF Grade 1 en 2 toernooien is dat ze over de hele wereld gespeeld worden en beperkt zijn in het aantal. Hierdoor zullen mijn reis en verblijfskosten verder oplopen.

Daarnaast hoop ik dat ik in augustus genoeg budget heb om toch de reis naar Canada en VS te maken: de voorbereiding toernooien te spelen en de laatste Grand Slam van het jaar te spelen.

Waarvoor heb ik geld nodig:

 • overnachtingen in Amstelveen ( 1 a 2 keer  week)
 • reiskosten naar trainingen en (inter)nationale toernooien
 • indien ik niet met KNLTB reis moet ik mijn reizen betalen (coach kosten, hotel en eten voor mij en mijn coach, vliegtickets, evt. auto huur)
 • inschrijfgeld toernooien ( gem. 70-100€ per toernooi., hoe hoger je speelt hoe duurder de inschrijfkosten)
 • rackets bespanningen tijdens toernooien
 • schoenen (gem. 14-15 paren per jaar)
 • etc

Wilt u mij aub steunen? Voor sponsormogelijkheden check mijn instagram, mijn facebook of mijn site pagina: www.rosenijkamp.nl of neem gerust contact met ons op.

Bedankt voor de support!
Rose Marie Nijkamp

Help Rose naar US Open Juniors 2023

1

Donateur(s)

€ 1000

Gedoneerd

451

Dag (en) verstreken

€ 25000

Doelbedrag

DONATIE | TENNIS | NON-PROFIT


Mijn naam is Rose Nijkamp en ik ben 17 jaar.  Ik speel tennis sinds mijn 6e jaar en ik zit in HAVO 5 bij LOOT school Walterbosch in Apeldoorn. Al j ...Read more

CAMPAGNE LEIDER
Standaard Avatar

Naam donateur Donatie Extra donatie voor YVGTF Bericht aan talent:
Yvonne van Gennip Talent Fonds € 1000   Het Yvonne van Gennip Talent Fonds wenst je veel succes én plezier met je sportieve carrière!  
Geen gegevens gevonden die overeenkomen met uw zoekopdracht
No reports posted yet!