Skip to main content
Standaard Avatar

Thalissa Wijkstra
Help Thalissa naar de Worldcup en het WK in 2025

 • Talent Profiel
  ID : 615
  Thalissa Wijkstra
  Alkmaar
  Noord-Holland
  Europees Kampioen individueel 2024, Vice World Champion 2022 individueel, Derde synchroon jeugd WK Bulgarije en Engeland, Tweede jeugd EK synchroon Italië, Viervoudig Nederlands Kampioen, sporttalent 2019, 14e individueel en 4e synchroon bij het Jeugd WK 2019 in Tokyo, 14e individueel en 4e synchroon bij het Jeugd WK 2021 in Azerbeidzjan, Goud op de Dutch Trampoline Open, Goud David Ward Huntcup, Goud Scalabiscup Portugal

2

Donateur(s)

€ 6

Gedoneerd

17

Dag (en) verstreken

€ 3000

Doelbedrag
0.2% Gefinancieerd

DONATIE | GYMNASTIEK - TRAMPOLINE | NON-PROFIT


Ik ben Thalissa Wijkstra en ik ben 15 jaar. Ik spring trampoline op het hoogste niveau in de Eredivisie.  Ongeveer 25 uur per week ben ik te vinden in de trainingshal waar ik gelijk uit school naartoe ga. Om dat goed te kunnen combineren met school zit ik op de Topsport Lootschool Willem Blaeu nu in 4 Havo. Na de zomer kom ik in mijn examenjaar wat ik nu gelukkig in 2 jaar mag doen. In november 2022 ben ik als eerste Nederlander Vice Wereld Kampioen geworden op het jeugd WK in Bulgarije.  Lees het hele verhaal

Thalissa Europees Kampioen Ik ben Thalissa Wijkstra en ik ben 15 jaar.

Ik spring trampoline op het hoogste niveau in de Eredivisie. 

Ongeveer 25 uur per week ben ik te vinden in de trainingshal waar ik gelijk uit school naartoe ga. Om dat goed te kunnen combineren met school zit ik op de Topsport Lootschool Willem Blaeu nu in 4 Havo. Na de zomer kom ik in mijn examenjaar wat ik nu gelukkig in 2 jaar mag doen.

In november 2022 ben ik als eerste Nederlander Vice Wereld Kampioen geworden op het jeugd WK in Bulgarije. 

In april 2024 ben ik als eerste Nederlander Europees kampioen geworden op het EK in Guimaraes Portugal. Waar ik superblij mee ben.

In juni 2024 ben ik voor de vijfde keer Nederlands kampioen geworden.

Daarnaast heb ik al heel veel meer bereikt en is mijn ultieme droom en doel de Olympische Spelen 2028 in Los Angeles. Dat is volgens mijn trainers ook zeker haalbaar.

Daar ben ik hard voor aan het trainen en spring nu al een zeer hoge moeilijkheid met een drievoudige salto gevolgd door 9 verschillende dubbele salto's. En ik ben bezig met een nog hogere moeilijkheid met 2x een drievoudige salto.

Vanaf 2025 wil ik graag als allerjongste uitkomen op het WK voor senioren. En mag ik aan mijn eerste Worldcup meedoen. ( voorbereiding Olympische spelen )

In september ben ik uitgenodigd om voor Duitsland mee te springen met de Bundesliga.

Alle wedstrijdervaring die ik op doe helpt mij enorm bij mijn carrière om zo ver mogelijk te komen. 

Via het Yvonne van Gennip Talent Fonds probeer ik het geld voor alle wedstrijden en trainingen bij elkaar te krijgen want helaas wordt er vanuit de bond niets vergoed voor de trampolinesport en kost het allemaal veel geld. Voor een WK of EK liggen de kosten rond de 2750 euro.

Helpen jullie mij mee om ook komend jaar weer voor Nederland uit te kunnen komen? En het allerbeste van mezelf te kunnen laten zien?

 • Naam donateur Totaal Recent Betalingswijze
  Anonieme donateur € 1 € 1 iDEAL via Mollie
  Anonieme donateur € 1 € 1 iDEAL via Mollie
  Anonieme donateur € 1 € 1 iDEAL via Mollie
  Anonieme donateur € 2 € 1 iDEAL via Mollie
  Anonieme donateur € 1 € 1 iDEAL via Mollie
  Geen gegevens gevonden die overeenkomen met uw zoekopdracht
 • No reports posted yet!
 • Video's
  Afbeeldingen