Skip to main content
Standaard Avatar

Maaike Bennink
Samen naar de top, Paralympische Spelen

Talentboek Brabant
 • Talent Profiel
  ID : 916
  Maaike Bennink
  S-hertogenbosch
  Noord-Brabant
  goud Worldcup
  www.maaikebenninkfoundation.nl

77

Donateur(s)

€ 6582

Gedoneerd

693

Dag (en) verstreken

€ 7500

Doelbedrag
87.76% Gefinancieerd

DONATIE | SKIëN - ALPINE | NON-PROFIT


Ik ga door waar anderen stoppen Ik ben Maaike Bennink, kom uit den Bosch, heb een eigen zaak genaamd Bennink Sportmassage en een eigen stichting, de Maaike Bennink Foundation. Ik ben de eerste Nederlandse slechtziende, internationale wedstrijdskiester met Paralympische ambitie. Nadat ik van de ene op de andere dag vrijwel niets meer kon zien, stond mijn wereld op zijn kop. Ik moest stoppen met mijn beroep als verpleegkundige en kon niet meer sporten zoals ik vroeger deed. Maar opgeven is voor Lees het hele verhaal

Ik ga door waar anderen stoppen

Ik ben Maaike Bennink, kom uit den Bosch, heb een eigen zaak genaamd Bennink Sportmassage en een eigen stichting, de Maaike Bennink Foundation. Ik ben de eerste Nederlandse slechtziende, internationale wedstrijdskiester met Paralympische ambitie.

Nadat ik van de ene op de andere dag vrijwel niets meer kon zien, stond mijn wereld op zijn kop. Ik moest stoppen met mijn beroep als verpleegkundige en kon niet meer sporten zoals ik vroeger deed. Maar opgeven is voor mij geen optie. Zo heb ik me laten omscholen tot sportmasseur en werd ik de eerste slechtziende skiester van Nederland met een Paralympische ambitie. Mijn sport, wedstrijdskiën (disciplines slalom, reuzenslalom en super G), is voor mij zeer belangrijk. Het geeft me plezier, doorzettingsvermogen en leert me uit te gaan van mogelijkheden in plaats van beperkingen. Daarnaast heb ik nu écht geleerd wat (blind) vertrouwen is: omdat ik op een afdaling niets zie, moet ik volledig afgaan op de aanwijzingen van mijn buddy.

Mijn passie en mogelijkheden hebben mij al snel in de top 10 van de wereldranglijst gebracht en goud opgeleverd op de Worldcup. Maar mijn ambitie gaat verder. Het is mijn droom om in 2026 mee te doen aan de Paralympische Spelen. Daarmee wil ik niet alleen laten zien dat je grenzen kunt verleggen, maar ook overbrengen wat blind vertrouwen is en wat je met doorzettingsvermogen kunt bereiken. Ook voor de sport zelf zal mijn deelname een enorme boost opleveren.

Om mijn dromen waar te kunnen maken, vraag ik hulp van sponsoren. Voornamelijk het bekostigen van mijn buddy is voor mij erg belangrijk, want zonder hem of haar kan ik mijn sport niet meer beoefenen. Met hulp van donateurs kan ik bovendien mijn missie blijven voortzetten: een voorbeeldfunctie zijn voor anderen, door te laten zien dat het leven niet ophoudt als je (visueel) gehandicapt raakt.

Help jij mijn dromen uit te laten komen en mijn missie te volbrengen? Mijn dank is ontzettend groot! Als tegenprestatie zijn er verschillende mogelijkheden die ik graag met je bespreek.

 

  Naam donateur Totaal Recent Betalingswijze
  Sander van den Bosch € 25 € 25 iDEAL via Mollie
  Martin van der Laan € 20 € 20 iDEAL via Mollie
  Marieke Veltman € 20 € 23 iDEAL via Mollie
  Tony Groenewoud € 27 € 30 iDEAL via Mollie
  Jeroen Lamers € 50 € 53 iDEAL via Mollie
  Geen gegevens gevonden die overeenkomen met uw zoekopdracht
 • No reports posted yet!