Skip to main content
Standaard Avatar

Jareth van der Weijden
Steun Jareth voor het internationale Para-Badminton circuit

 • Talent Profiel
  ID : 1024
  Jareth van der Weijden
  LEIDERDORP
  Zuid-Holland
  Nederlands kampioen enkelspel 2018, Nederlands kampioen dubbelspel 2022, wereld ranking enkelspel 51e

31

Donateur(s)

€ 2000

Gedoneerd

567

Dag (en) verstreken

€ 2000

Doelbedrag
100% Gefinancieerd

DONATIE | BADMINTON | NON-PROFIT


Hallo ik ben Jareth van der Weijden, 20 jaar. Door zuurstof gebrek bij mijn geboorte heb ik een hersenbeschadiging opgelopen (CP) waardoor ik aan mijn linker lichaamszijde spasme heb (Hemiplegie). Ik volg momenteel de opleiding Sport en bewegen waarbij ik word opgeleid om andere (jongeren en volwassenen) met een beperking aan het sporten te krijgen. Ondanks mijn lichamelijke beperking ben ik een actieve Para-Badmintonner. Ik heb van september 2020 t/m juli 2022 op topsportcentrum Papendal gewoo Lees het hele verhaal

Hallo ik ben Jareth van der Weijden, 20 jaar.
Door zuurstof gebrek bij mijn geboorte heb ik een hersenbeschadiging opgelopen (CP) waardoor ik aan mijn linker lichaamszijde spasme heb (Hemiplegie). Ik volg momenteel de opleiding Sport en bewegen waarbij ik word opgeleid om andere (jongeren en volwassenen) met een beperking aan het sporten te krijgen.

Ondanks mijn lichamelijke beperking ben ik een actieve Para-Badmintonner. Ik heb van september 2020 t/m juli 2022 op topsportcentrum Papendal gewoond en getraind met het Regionaal Trainings Centrum (RTC). Hier trainde ik mee op hoog niveau met de badmintonners zonder een beperking. Helaas heeft NOC NSF besloten om de financiële middelen voor het Para-Badminton stop te zetten. Samen met badminton Nederland is er besloten dat ik momenteel 4x per mee week train bij het RTC Den Haag

Nationaal speel ik niet alleen de Para-badminton toernooien, tevens speel ik ook toernooien tegen valide badmintonners. Naast de toernooien doe ik ook de competitie tegen valide spelers.

Ik ben een internationaal geclassificeerde Badmintonner (SL4), maar helaas is het voor mij, als student, door het wegvallen van het budget van NOC NSF financieel lastiger geworden om aan internationale toernooien deel te nemen, echter wil ik nog heel graag de Paralympische spelen van 2028 behalen. Om niet te ver af te zakken in de wereldranglijst (ik sta nu 88) is het belangrijk om wel internationaal toernooien te blijven spelen. Het geld wil ik gebruiken voor de volgende toernooien:

Spanish Para Badminton International 2023 en de European Para Games 2023, eventueel nog een ander toernooi binnen Europa!

Steun jij mij?!

benieuwd naar mijn verhalen? volg mij op onderstaande pagina's;

https://www.facebook.com/Jarethbadminton

https://www.instagram.com/jareth_van_der_weijden/

 

 

 

  Naam donateur Totaal Recent Betalingswijze
  Rob van der Pouw Kraan € 357 € 503 iDEAL via Mollie
  EDITH de Lange € 7 € 7 iDEAL via Mollie
  Anonieme donateur € 20 € 1 iDEAL via Mollie
  Anonieme donateur € 10 € 1 iDEAL via Mollie
  Anonieme donateur € 50 € 1 iDEAL via Mollie
  Geen gegevens gevonden die overeenkomen met uw zoekopdracht
 • No reports posted yet!
 • Afbeeldingen