Skip to main content
UPDATE WERKZAAMHEDEN op 2 en 3 juli 2024:

Wegens een grote update van ons platform is yvgtf.nl tijdelijk gesloten van 2 t/m 3 juli 2024.

Lukas Stiefelhagen
Help Lukas (16) naar de elektrische NXT Gen Cup

Autosport
Lukas Stiefelhagen heeft in totaal
€ 3786 opgehaald met 2 campagne(s)
 • Talent Profiel
  ID : 1029
  Lukas Stiefelhagen
  Leersum
  Utrecht
  2021 Nederlands Kampioen Huurkarts, 2021 Kartkampioen NXT 9pk, 2022 Kartkampioen RK1 15pk, 2023 Kampioen PTC Racing Cup rookies
  http://lukasstiefelhagen.nl

Campagne statistieken

€ 2918
19.45%
Donateur(s)
6
Gedoneerd
€ 2918
Dag (en) verstreken
134
Dag(en) te gaan
-103
Doelbedrag
€ 15000
UITBETAALD

Crowdfunding Campagne voor Lukas Stiefelhagen | Ik ben Lukas, 16 jaar, autocoureur. Het is mijn 'missie' om een bijdrage te willen leveren aan het verduurzamen van de s....

Ik ben Lukas, 16 jaar, autocoureur. Het is mijn 'missie' om een bijdrage te willen leveren aan het verduurzamen van de sport waar ik zoveel van hou. Sinds mijn eerste competitiejaar in het karten rijd ik al volledig CO2-neutraal. En tegenwoordig laat ik van me horen als duurzaamheidsambassadeur van kart- en autosportbond de KNAF. Het elektrisch racen staat daarin centraal.

De racesport is een hele dure sport. Het is keihard werken om hogerop te komen. Ik heb steeds de strijd moeten aangaan met coureurs met veel grotere budgetten en daardoor meer rijtijd, beter materiaal, en vaak ook ouder en met meer ervaring dan ik. Daarom heb ik geleerd om altijd het maximale te halen uit de beperkte middelen die we hebben.

In het 4-takt karten ben ik in alle drie de klassen die ik heb gereden kampioen geworden. In 2022 kwam ik voor Nederland uit op de FIA Motorsport Games in Marseille op het onderdeel karting slalom; mijn teamgenoot en ik werden daar vijfde van de wereld. In die jaren heb ik het elektrisch racen al een beetje verkend.

Op mijn 15e haalde ik mijn racelicentie voor de autosport. In 2023, mijn debuutjaar in de autosport, werd ik kampioen bij de rookies in de PTC Racing Cup met een Citroen C1 (vijfde in het algemeen klassement). En helemaal CO2-neutraal dus. In dat kampioenschap was ik ook de jongste winnaar ooit van de wedstrijd op het legendarische Spa-Francorchamps circuit in de Belgische Ardennen. Maar mijn vizier is steeds gericht geweest op het elektrisch autoracen. En die kans is er nu.

Mijn doel:

Ik wil de nieuwe, internationale, 100% elektrische NXT Gen Cup 2024 gaan rijden en daar Nederland vertegenwoordigen.

In de NXT Gen Cup wordt met elektrische Mini Coopers geracet op beroemde circuits; Misano, Monaco, Berlijn, Norisring, Londen, Hockenheim. Dit is een enorme stap voor mij, maar ik ben er klaar voor. Vorig jaar heb ik al aan een losse race van het eerste NXT Gen Cup kampioenschap in Zweden meegedaan om alvast wat ervaring op te doen. Toen pakte ik daar de 'pole position' in de regen.

Ik kan dit doel echt alleen maar realiseren met grote hulp van sponsors en donateurs. Bedrijven en mensen die mij in mijn sportieve ambities, en in mijn duurzaamheidsmissie, willen ondersteunen. We werken hier al meer dan een jaar naar toe, en hebben nu nog het laatste stuk van het budget nodig om me in te kunnen gaan schrijven voor dit prestigieuze kampioenschap. Daarvoor heb ik ook deze crowdfunding campagne opgezet. Het is nu d'r op of d'r onder.

Als u mij dat steuntje in de rug zou willen geven, dan zou dat echt geweldig zijn!

Voor meer informatie zie mijn website, Instagram, of dit recente artikel: Lukas Stiefelhagen: 'Verduurzaming van de racesport, wie helpt me?' - Duurzaam Ondernemen (duurzaam-ondernemen.nl).

Bedankt voor de support!
Lukas Stiefelhagen

Help Lukas (16) naar de elektrische NXT Gen Cup

6

Donateur(s)

€ 2918

Gedoneerd

134

Dag (en) verstreken

€ 15000

Doelbedrag

DONATIE | AUTOSPORT | NON-PROFIT


Ik ben Lukas, 16 jaar, autocoureur. Het is mijn 'missie' om een bijdrage te willen leveren aan het verduurzamen van de sport waar ik zoveel van hou. S ...Read more

CAMPAGNE LEIDER
Standaard Avatar

Naam donateur Donatie Extra donatie voor YVGTF Bericht aan talent:
Moleman € 50   Heel veel succes Lukas!  
De Wijgaardjes € 100   Zet em op Lukas🏎️ en veel plezier! 
Frank € 50   Succes! 
Henjo, Edith Chris en Lucas Harteveld € 50   Heel veel succes Lukas.  
Tjerk Moleman € 10   Ik heb meer snelheid 
Geen gegevens gevonden die overeenkomen met uw zoekopdracht
No reports posted yet!

TEGENPRESTATIES

Wat is er nu mooier dan iets geven en daarvoor iets terugkrijgen? Talenten geven je de mogelijkheid om voor bepaalde bedragen een tegenprestatie te ontvangen.