Skip to main content
Standaard Avatar

Mette Kool
STEUN METTE RICHTING DE WERELDTOP

Talentboek Haarlem
 • Talent Profiel
  ID : 1640
  Mette Kool
  Haarlem
  Noord-Holland
  8-voudig Nederland jeugdkampioen, YONEX Czech Youth International Prague 2023 winnares mix, Serbian International winnares U13 single & mix, Olve 2024 - 2e plaats dubbel U13, 3e single U13

19

Donateur(s)

€ 1285

Gedoneerd

3

Dag (en) verstreken

€ 2500

Doelbedrag
51.4% Gefinancieerd

DONATIE | BADMINTON | NON-PROFIT


Hallo, wat leuk dat je mijn Talentboek bezoekt!Mijn naam is Mette Kool, ik ben 12 jaar en ik heb een droom:De beste van de wereld in badminton worden! En op kortere termijn wil ik in 2026 een medaille halen op de EJK U15! Ik ben begonnen met badminton toen ik 5 jaar was. Eerst een keer in de week naast zwemmen en hockey. Op mijn 7e ben ik ook competitie gaan spelen en meer gaan trainen. Ik speel bij BC Duinwijck uit Haarlem. Het afgelopen seizoen trainde ik naast Duinwijck ook bij het RTC in Al Lees het hele verhaal

Hallo, wat leuk dat je mijn Talentboek bezoekt!

Mijn naam is Mette Kool, ik ben 12 jaar en ik heb een droom:
De beste van de wereld in badminton worden!
En op kortere termijn wil ik in 2026 een medaille halen op de EJK U15!

Ik ben begonnen met badminton toen ik 5 jaar was. Eerst een keer in de week naast zwemmen en hockey. Op mijn 7e ben ik ook competitie gaan spelen en meer gaan trainen. Ik speel bij BC Duinwijck uit Haarlem.
Het afgelopen seizoen trainde ik naast Duinwijck ook bij het RTC in Almere in de ochtend en op woensdag bij de Nationale Jeugdselectie U15 (NJS) op Papendal.

In september ga ik naar de brugklas. Ik heb gekozen voor het Mendel college, omdat dit een Topsport Talent school is, waardoor ik mijn trainingen en toernooien kan combineren met het VWO.
Ik zal dan ook gaan trainen bij het RTC Haarlem, onder leiding van oud topspeelster Judith Meulendijks. Ik heb hier heel veel zin in. Dit betekent dat ik vier keer per week zal trainen van 7.00u-9.00u en daarnaast in de avond de trainingen bij Duinwijck en NJS (Papendal).

In de weekenden speel ik competitie en toernooien. Competitie speel ik bij de senioren mee, volgend seizoen kom ik uit in de 3e divisie voor Duinwijck. Daarnaast speel je veel toernooien. Om de top te bereiken probeer ik ook regelmatig mee te doen in het buitenland. Hier doe ik veel ervaring op tegen buitenlandse speelsters van mijn eigen leeftijd en weet ik dat ik nog hard moet blijven werken!
Afgelopen seizoen heb ik naast de competitie (14x), 11 toernooien in Nederland en 9 toernooien in het buitenland gespeeld. Zo ben ik in Tsjechië, België, Denemarken, Zweden, Frankrijk, Luxemburg, Polen en Duitsland geweest.

Ook heb ik twee trainingskampen afgelopen seizoen gevolgd. Het RTC Kamp en ben ik voor een week in Denemarken geweest om daar te trainen. Een jaar ervoor ben ik in Parijs geweest om daar te trainen met Franse selectie spelers.

In juni ben ik 3-voudig Nederlands jeugd kampioen geworden. In single en mix in de U13 en meisjesdubbel U15!
Vorig jaar had ik ook drie titels in de U13 behaald. Daarnaast heb ik ook in het buitenland al een aantal mooie resultaten kunnen neerzetten. In België 2e en 3e. Frankrijk 2e en 3e. Luxemburg 1e. Servië 2x 1e. Tsjechië 1e, Denemarken 2e.

Door mijn mooie resultaten en goeie inzet op de trainingen ben ik geselecteerd voor de Europese Jeugd Kampioenschappen U15 in september in Polen. Hier heb ik super veel zin in en ga dan ook hard door trainen deze zomer!

Het is allemaal super leuk om te doen en mee te maken. Ik ga er dan ook volledig voor!
Helaas zijn de kosten om op dit niveau mijn sport te beoefenen erg hoog. Alle kosten voor de trainingen en toernooien worden door mijn ouders betaald op dit moment.
Voor de trainingen zijn we ca € 2.500 kwijt, een buitenlands toernooi kost gemiddeld € 650 en daarnaast nog de NL toernooien (inschrijfgelden, reiskosten, shuttles). En dan nog kosten als trainingskampen, sportkeuring, hardloop schoenen, training materialen & shuttles.

Ook aankomend seizoen wil ik weer veel toernooien spelen in binnen en buitenland. En volgende zomer naar het Badminton Europe U15 kamp.
Badminton Nederland heeft helaas geen middelen om de kinderen uit de NJS mee te nemen naar toernooien of anders te ondersteunen.

Ik ben daarom op zoek naar donateurs en sponsoren die mij kunnen helpen om mijn dromen te verwezenlijken. Iedere bijdrage wordt enorm gewaardeerd! Een donatie via mijn talentboek komt volledig bij mij terecht zonder afdracht aan derden.

Indien u een bedrijf heeft of iemand kent die interesse heeft om mij bedrijfsmatig te sponsoren, dan kom ik graag met u in contact. Ik zou graag willen onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen!
Zo heb ik bijvoorbeeld nog meerdere plekken op mijn shirts beschikbaar voor een logo van uw bedrijf.
Ook een eenmalige bedrijfsmatige donatie is van harte welkom.

Als u het leuk vindt om mij te volgen, dan kan dat via:
Instagram: mette_badminton

Alvast heel erg bedankt voor uw interesse en bijdrage!