Skip to main content

Lukas Stiefelhagen
Support Lukas Stiefelhagen met zijn start in de PTC Racing Cup 2023

Categorie SPORT
Lukas Stiefelhagen heeft in totaal
€ 3786 opgehaald met 2 campagne(s)
 • Talent Profiel
  ID : 1029
  Lukas Stiefelhagen
  Leersum
  Utrecht
  2021 Nederlands Kampioen Huurkarts, 2021 Kartkampioen NXT 9pk, 2022 Kartkampioen RK1 15pk, 2023 Kampioen PTC Racing Cup rookies
  http://lukasstiefelhagen.nl

Campagne statistieken

€ 868
17.36%
Donateur(s)
4
Gedoneerd
€ 868
Dag (en) verstreken
509
Dag(en) te gaan
-422
Doelbedrag
€ 5000
UITBETAALD

Crowdfunding Campagne voor Lukas Stiefelhagen | Januari 2020: Lukas Stiefelhagen (toen 12) uit Leersum racet voor het eerst in een indoorkart bij de Maxx in Veenendaal.....

Januari 2020: Lukas Stiefelhagen (toen 12) uit Leersum racet voor het eerst in een indoorkart bij de Maxx in Veenendaal. Daar wordt hij gescout.

In het Corona jaar 2020 racete hij een eerste 'losse' kartwedstrijd in het Nederlands Kampioenschap Huurkarts. In 2021 deed hij als eerstejaars 'rookie' het hele seizoen mee en werd direct Nederlands Kampioen Huurkarts Kids 2021. In hetzelfde jaar deed hij ook mee aan het NXT 9pk karttoernooi en werd ook kampioen.

In 2022 won hij het NXT 15pk karttoernooi. Ook maakte hij zijn entree in de autosport en won de Dutch Superlap NXT Junior Supercup 2022 in de Peugeot 106. Hij werd door de KNAF geselecteerd voor de 'Olympische Spelen' van de autosport voor de Slalom Karting: Hij mocht naar de FIA Motorsport Games in Marseille (oktober 2022) en werd met zijn kartpartner 5e in een internationaal veld van meer dan 20 teams.

Zo vergaarde Lukas als 'rookie' in twee jaar vier racetitels.

Als een van de weinigen in zijn sport heeft Lukas een verduurzamingsbeleid. De uitstoot van alle gereden toernooien worden gecompenseerd. En daar waar mogelijk en betaalbaar racet hij elektrisch. Zo reed hij in 2022 twee races mee in de BSR Electric Series 25kW competitie en behaald P1 en P2. Ondanks dat hij niet het hele toernooi kon meerijden werd hij ook in het overall NXT klassement 2e in deze vernieuwende elektrische klasse! 

Seizoen 2023: PTC Racing Cup in de Citroën C1

In het seizoen 2023 zal Lukas Stiefelhagen (nu 15) de overstap gaan maken van het karten naar de autosport. Gekozen is voor de PTC Racing Cup, een zeer competitieve instapklasse.

PTC staat voor Peugeot 107, Toyota Aygo en Citroën C1. Dit zijn auto’s met een identieke krachtbron. De kleine wagens worden omgebouwd tot felle raceauto’s. Er staan meer dan 30 auto’s aan de start met een mix van (zeer) ervaren coureurs en ‘rookies’ (eerstejaars rijders). 

De PTC Racing Cup wordt georganiseerd door de Autosport Competitie Noord Nederland (ACNN). Er wordt geracet onder door de KNAF (de nationale kart- en autosportbond) goedgekeurde reglementen. De kalender voor 2023 laat in totaal zeven sprintraces zien op de circuits van Zandvoort, Assen, Zolder en Spa-Francorchamps. Twee circuits in Nederland en twee in België dus; tezamen een grote uitdaging voor de coureurs.

Team Lohuis Autosport

Lukas zal gaan racen met een Citroën C1 van team Lohuis Autosport. “Er was een goede klik, en het team heeft veel ervaring in deze cup”, licht Lukas toe. Vorige maand heeft Lukas zijn racelicentie voor de autosport behaald op circuit Zandvoort. In het jaar dat een coureur 16 wordt, mag deze aan officiële wedstrijden deelnemen. Lukas is er dus al heel vroeg bij. Valt er dan niets meer te leren in het karten? “Jazeker wel, heel veel zelfs. Maar mijn bedoeling is steeds geweest, sinds ik drie jaar geleden begon met karten, om de autosport in te gaan. Dus kan ik beter nu al de stap wagen, en mijn ontwikkeling daar verder voortzetten”, aldus Lukas.

Doel Rookie podium

Gevraagd naar zijn doel voor het komend seizoen, antwoord Lukas: “Ik zal eerst het ‘close racing’ op de grote circuits moeten gaan leren, dus 2023 wordt wat dat aangaat een echt leerjaar voor me. Ik ben ook wel toe aan zo’n nieuwe stap nu. Maar er zijn veel overeenkomsten met het outdoor karten, zeker met dit soort kleine raceauto’s. Het doel zal zijn om einde van het seizoen in ieder geval op het ‘rookie’ podium te staan.”

Verduurzaming

En hoe zit dat dan met het elektrisch racen? Lukas: “Wij ondersteunen de verduurzaming van mijn sport. Onze ‘footprint’ gaan we weer compenseren. Het liefste zouden we een overstap maken naar een elektrische instapklasse in de autosport, maar die is er simpelweg niet. Daarom beginnen we met de PTC Racing Cup.” Lukas en zijn vader blijven wel de elektrificatie ook volgend jaar nauw volgen. Bijvoorbeeld door weer enkele races elektrisch outdoor karten te gaan rijden, of door aan een test deel te nemen van een nieuwe elektrische autosportklasse indien die zich aandient.

Lukas wordt in zijn ontwikkeling ondersteund door diverse betrokken partners en sponsors. De samenwerking met deze partijen maakt dit alles voor hem mogelijk. Heeft u ook interesse om Lukas te supporten? Via deze site kan u een bijdragen leveren aan Lukas zijn sportambitie.

Tegenprestatie donatie

Indien u dat op prijs stelt krijgt u een nieuwsbrief gedurende het seizoen. Graag dan een mail sturen naar  met in het onderwerp NIEUWSBRIEF. 

Bij een donatie van € 250 of meer bent u van harte welkom bij een van zijn wedstrijden en verzorgen we een after-race borrel en meet&greet in de pitbox. 

Zakelijke sponsoring ook mogelijk: Ondernemerskring LSgofast

Lukas heeft al een zeer betrokken groep van 10 zakelijke sponsors en partners aan boord. Met een stap hoger in zijn race ambitie, is Lukas op zoek naar geïnteresseerde bedrijven die hem ook willen sponsoren. Wilt u uw bedrijfsnaam ook aan dit jonge talent verbinden? Neem dan eens een kijkje op lukasstiefelhagen.nl of @lsgofast op Instagram en Facebook! Of stuur een mail naar  met in het onderwerp ZAKELIJKE SPONSORING. U krijgt dat van ons een uitgebreid zakelijk sponsor- & partnervoorstel gemaild met bijpassende tegenprestaties.

Alvast super bedankt voor uw support!!!

Met sportieve groet,

Lukas Stiefelhagen

LSgofast - Let's go fast & Chase our dreams

 

Bedankt voor de support!
Lukas Stiefelhagen

Support Lukas Stiefelhagen met zijn start in de PTC Racing Cup 2023

4

Donateur(s)

€ 868

Gedoneerd

509

Dag (en) verstreken

€ 5000

Doelbedrag

DONATIE | CATEGORIE SPORT | NON-PROFIT


Januari 2020: Lukas Stiefelhagen (toen 12) uit Leersum racet voor het eerst in een indoorkart bij de Maxx in Veenendaal. Daar wordt hij gescout. In h ...Read more

CAMPAGNE LEIDER
Standaard Avatar

Naam donateur Donatie Extra donatie voor YVGTF Bericht aan talent:
Emilie Stiefelhagen € 318   Zet m op Lukas!  
Tjerk Moleman € 50    
Boudewijn Wijnands € 250   Heel veel succes Lukas - you can do it! Boudewijn  
Aafke Zwart € 250   Veel succes, Lukas!!! Van je trotse moeder 
Geen gegevens gevonden die overeenkomen met uw zoekopdracht
No reports posted yet!