Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:James Pikkaart deelt wedstrijdervaring
yvgtf.nl | | Nieuws

James Pikkaart deelt wedstrijdervaring


James Pikkaart deelt zijn wedstrijdervaring met het Yvonne van Gennip Talent Fonds

Het afgelopen weekend waren James en Charlotte Pikkaart in België voor een internationale wedstrijd. 

James deelt zijn wedstrijdervaring met ons: 

"Ik kom net terug uit België 🇧🇪, waar ik mijn eerste punten heb behaald voor de wereldranglijst onder 18 jaar. Ik heb me allereerst moeten kwalificeren voor dit toernooi en heb dat succesvol gedaan met mooie overwinningen. Het begin van het hoofdtoernooi was een sterk begin, waar ik won van een Belg. De 2e ronde moest ik tegen nummer 1100 van de wereld: een Franse speler (11e geplaatst). Hij was erg sterk en maakte het mij erg lastig. Toch trok ik de wedstrijd naar mij toen met 0-6/6-3/6-0. 

Daarna moest ik in de 3e ronde tegen een sterke Belg (8e geplaatsts) de titelkandidaat van het toernooi. Ik had een moeilijke start (waarbij ik niet lekker in me ritme zat), maar knokte voor ieder punt en dat gaf me uiteindelijk de winst met 3-6 7-6(3) 6-0. 

Helaas strandde ik in de kwart finale na 6 wedstrijden winnen op een rij! Ook behaalde ik de halve finale in de dubbel en kan nu met deze punten meer toegang krijgen tot de nodige toernooien om uiteindelijk de atp tour op te gaan. Dit is het hoogste haalbare internationale toernooi van de wereld.

Op naar meer mooiere resultaten! 😃 2022 wordt een mooi jaar. 

James"

Wil jij ook jouw wedstrijdervaring delen? Stuur ons dan een bericht via het contactformulier.