Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Talitha Sluman 16 jaar oud geselecteerd voor Europese Kampioenschap Jeugd schermen 2024
yvgtf.nl | | Nieuws

Talitha Sluman 16 jaar oud geselecteerd voor Europese Kampioenschap Jeugd schermen 2024


Alkmaar 17-01-2024, De Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond (KNAS) selecteerde 13 jeugdschermers voor de EJK 2024. Vier van de geselecteerde leden van het NL team floret zijn schermers van de vereniging HollandSchermen uit Alkmaar/Heemstede. Van 20 februari tot en met 29 februari 2024 vindt deze Europees Kampioenschap Jeugd (EJK) schermen plaats in Napels (Italië).

Talitha Sluman is een van de vrouwelijke floret jeugdschermers. Talitha zal 4 maal uit komen voor Nederland. Individueel en met team voor zowel onder 17 jaar (U17 cadetten) en individueel en met team voor onder 20 jaar (U20 Junioren). In haar individuele cadetten leeftijdsgroep maakt ze kans op een goede klassering. Bij de junioren (1 niveau hoger) zal dat wat moeilijker gaan worden maar is met haar niveau niet onmogelijk.

Vanaf het seizoen 2021/2022 neemt Talitha deel aan de Europese Cadetten Circuit (ECC) toernooien schermen om zich te kwalificeren voor de Europese Kampioenschappen. Talitha is nu voor de 3de keer geselecteerd door de KNAS voor de EJK. 1ste EJK 2022 Novi Sad in Servië is niet doorgegaan i.v.m. Corona. EJK 2023 Tallinn in Estland was haar debuut. Nu gaat ze naar het EJK 2024 in Napels Italië.

Dit seizoen 2023/2024 heeft Talitha opnieuw deelgenomen aan de ECC toernooien schermen en zich opnieuw gekwalificeerd. Daarnaast heeft ze dit seizoen een paar keer deelgenomen aan floret EK kwalificatie en WK kwalificatie toernooien op junioren (U20) niveau. Talitha deed mee aan wedstrijden in Italië, Polen, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Slowakije en Hongarije. Met de internationale toernooien gaan verschillende team NL TOP coaches mee zoals Jeroen Divendal, Siroos Feizaskari, Matthijs Rohlfs, Daniël Nivard, Pascal Kenter, Floris Nonhebel en bondscoach Andrea Borella.

Door deze selectie voor het EJK 2024 heeft Talitha de kans om zich te meten met de beste Europese TOP floret schermsters op cadetten niveau (U17) en op junioren niveau (U20). De florettisten van Team NL worden begeleid door Hoofdcoach Jeroen Divendal en coach Daniel Nivard.

Talitha Sluman wordt getraind door hoofdtrainer van NL Jeroen Divendal bij scherm vereniging HollandSchermen in Alkmaar (de Meent) en bij de nationale selectie in Amsterdam. Mede door de ondersteuning vanuit het Regionaal Talenten Centrum, RTC programma, van Alkmaar gaan vanuit HollandSchermen al jaren één of meer schermers naar het EJK en WJK.

Doneren
Deze sport kost ontzettend veel geld. Naast de vele trainingen, wedstrijden, school en huiswerk, is er weinig ruimte voor een bijbaan. De reiskosten, inschrijfgeld toernooi, scheidsrechters bijdrage, coach kosten, hotelkosten, nieuw materiaal, fysio- en begeleiding betalen Talitha’s ouders. Er zijn weinig financiële middelen ter ondersteuning voor de talenten en topsporters in het schermen. De kosten lopen sterk op naarmate je verder komt in het categorieniveau en de internationale prestaties (EK, WK en Olympische spelen).

Je kan een bijdrage leveren aan Talitha Sluman via Talentboek: https://yvgtf.nl/talentboek/sport/help-talitha-sluman-naar-de-ejk-2024-en-wjk-2024