Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:'The Unbreakable Pack' bereidt zich voor op EK 2023
yvgtf.nl | | Nieuws

'The Unbreakable Pack' bereidt zich voor op EK 2023


Het Oranje U17 Rugby Team timmert nu al 2 jaar aan de weg. Hun doel is het EK Rugby voor U18 in september 2023. Ze werken hard binnen de aandachtsgebieden 'fysiek', 'mentaal' en ‘rugby techniek/tactiek’. Dat doen ze op basis van individuele ontwikkelplannen. Zowel voor de individuele spelers maar ook als team levert dit een grote groei op. Zo worden duidelijke positieve stappen gezet in niveau, kwaliteit en detaillering van de ontwikkeling.

Op het trainingskamp in Wales (augustus 2022) heeft de groep goede resultaten geboekt in wedstrijden tegen gerenommeerde teams als Scarlets en Welsh Academicals. In het tweede trainingskamp in Nijmegen (oktober 2022) zijn er weer meer en gedetailleerde slagen gemaakt. Kortom 'The Unbreakable Pack’ is op de goede weg in haar voorbereiding op het EK 2023. Ook Rugby Nederland en de sponsorcommissie draaien op volle toeren om de spelers te faciliteren tijdens de komende trainingskampen in 2023. 

Het Yvonne van Gennip fonds heeft het team en de individuele spelers in staat gesteld om zelf de lead te nemen en in actie te komen voor hun doel: het ophalen van financiële bijdragen ten behoeve van de financiering van de trainingskampen in 2023. Dat heeft geleidt tot een zeer succesvolle campagne die grotendeels de trainingskampen van volgend jaar mogelijk gaan maken!

Raymond Offermans (bondscoach) verteld: "Bij de start van mijn bondscoachschap had ik niet kunnen vermoeden welke geoliede organisatie er nu staat. Nu 2 jaar verder en nog 1 jaar te gaan tot het EK ben ik vooral trots op de ontstane cultuur in deze organisatie, als het moeilijk wordt staan wij op. Dit is een prachtig platform voor de nu nog 45 spelers om zich te fysiek, mentaal en rugbytechnisch en tactisch maximaal te ontwikkelen. Het wordt een spannende periode waarin uiteindelijk 26 spelers volgend jaar na de zomer naar het EK gaan."

Kick van Gerven (aanvoerder van het team): "Ik wil graag alle mensen die gedoneerd hebben aan de crowdfunding heel erg bedanken. Door jullie konden we afgelopen week voor de tweede keer op high performance kamp. De eerste keer was in Llandovery (Wales) en dit keer bleven we in eigen land (Nijmegen). Deze kampen helpen ons met de ontwikkeling van het team en vergroten de kans op het winnen van het EK over een jaar enorm. Op deze kampen leren we naast beter rugbyen en samenspelen vooral ook om mentaal sterker te worden. Tijdens het afgelopen kamp lag de nadruk vooral op het focussen op je taak en je niet laten afleiden door externe factoren. Om dit te leren moesten we bijvoorbeeld in tenten slapen i.p.v. in een lekker bedje. Ook werd ons geleerd om het teambelang voorop te zetten en ons ego achterwege te laten. Ik zie dat de trainingen en andere teambuilding activiteiten op zo’n kamp ons team echt een enorme boost geven. Dit was zonder jullie sponsoren niet mogelijk geweest en daarom wil ik jullie namens het team nogmaals bedanken voor jullie support bij het najagen van onze droom!"

Aanstaande vrijdag, 4 november is Rugby U17 te gast bij onze partner ALLSportsRadio. Luister live mee tussen 12 en 13u! 

Doneren kan via: https://yvgtf.nl/talentboek/sport/help-ons-op-weg-naar-het-ek-rugby-2023

Luister het fragment van vrijdag 4 november terug via: