Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Zilver voor acroteam Lyuna, Amber en Isabel
yvgtf.nl | | Nieuws

Zilver voor acroteam Lyuna, Amber en Isabel


Acroteam Lyuna, Amber en Isabel halen zilver tijdens het NK in Ahoy en zijn vandaag, om 12:05u, live te gast bij ALLSportsRadio! 

Lyuna (14), Amber (18) en Isabel (20) zijn sinds september 2021 samen een A senioren team binnen Acrogym. Ze trainen zo’n 6x per week om hun doelen te bereiken. In de winter hebben ze meegedaan aan de kwalificaties voor de wereldkampioenschappen in Baku. Helaas brak Lyuna net een paar weken ervoor haar hand, waardoor die droom voorbij was.
 
Inmiddels ligt hun doen bij het EK 2023 in Varna (Bulgarije) en WK 2024 in Holon (Israël). Daarvoor nemen de meiden deel aan plaatsingswedstrijden in Nederland, bv voor het NK op 26 juni in Ahoy. Zij zijn tijdens het NK tweede geworden! Ook buitenlandse wedstrijden staan op het programma voor de ervaring. Zo hebben ze in april meegedaan aan het FIAC in België, een grote en bekende internationale wedstrijd. Net een paar weken aan het trainen na de blessure, dus weinig verwachtingen. Maar uiteindelijk werden ze 3e en stonden zelfs met de huidige wereldkampioenen op het podium. 
 
Daarna volgde er een uitnodiging vanuit Frankrijk, BCT92 uit Parijs heeft de dames uitgenodigd om mee te doen aan het Frans Kampioenschap Acro voor groepen. Eind mei hebben de meiden eerst in Parijs getraind met de rest van de équipe en daarna zijn ze samen afgereisd naar Castres voor de wedstrijd. Als team, samen met hun club maatjes Nora, Fenne en Eva, en nog 2 Franse teams hebben ze zowaar het goud gewonnen. Frans kampioen dus.
 
Deze ervaringen zijn onmisbaar voor het team, maar kosten veel geld. Omdat Acro geen Olympische sport is, moeten ze alles zelf betalen. Om die reden hebben ze een Talentboek account aangemaakt. Alle beetjes helpen om hun dromen waar te maken.

Vandaag, op 1 juli, zijn de meiden te gast in de studio bij onze partner ALLSportsRadio. Luister live mee om 12:05u! 
Het item is terug te luisteren via: 
 


Doneren kan via: https://yvgtf.nl/talentboek/help-team-lyuna-isabel-en-amber-naar-het-ek-en-wk