Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Ava Emanuel kwalificeert zich voor EJK schermen 2022
yvgtf.nl | | Nieuws

Ava Emanuel kwalificeert zich voor EJK schermen 2022


Ava Emanuel kwalificeert zich voor EJK schermen 2022!

De afgelopen week spraken wij met Ava. Zij deelde haar verhaal met ons over haar kwalificatie voor het Europees Jeugd Kampioenschap schermen in 2022.

Ava verteld: "Tot mijn grote geluk ben ik opnieuw gekwalificeerd voor het EJK schermen in de categorieën U17 en U20 in Servië. Al hoewel ik dit seizoen geen maximale voorbereiding heb gehad (o.a. door annulering van trainingen en toernooien), heb ik afgelopen maanden wel een aantal internationale toernooien kunnen doen. Hier kon ik weer in de wedstrijdmentaliteit komen. Dat is iets wat ik heel erg heb gemist.

Om na een lockdown weer om te gaan met wedstrijddruk en met het opbouwen van uithoudingsvermogen is een uitdaging. Ik was verrast hoe snel ik daaraan gewend was en hoe ik hier weer mee om kon gaan. Gelukkig was dit genoeg om mijzelf weer te kwalificeren voor het EJK.

Het EJK 2022 is natuurlijk hét moment om mezelf te meten op internationaal niveau. Daar kijk ik heel erg naar uit. De vorige keren op EJK en WJK heb ik twee heel positieve ervaringen gehad. Dat hoop ik op het EJK in Servië weer mee te maken.

Ava Emanuel, cadet U17, floret HollandSchermen"

Ava krijgt, naast haar campagne op Talentboek, ook ondersteuning van het NL Talentenfonds. Zij hebben een financiële bijdrage gedaan, zodat Ava haar dromen kan najagen. Trots om te zien dat het NL Talentenfonds, naast het Yvonne van Gennip Talent Fonds, ook talenten een steuntje in de rug geven. 

Foto gemaakt door: Renata Jansen