Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:BrabantSport lanceert uniek crowdfundplatform voor Brabants toptalent
yvgtf.nl | | Nieuws

BrabantSport lanceert uniek crowdfundplatform voor Brabants toptalent


Brabant barst van het talent. Brabantse topsporters schitteren al jaren op de hoogste (inter)nationale podia; op EK’s, WK’s en de Olympische en Paralympische Spelen. Het TeamNL centrum van BrabantSport ondersteunt, in samenwerking met NOC*NSF, topsporters en talenten die in een fulltime topsport of opleidingsprogramma van een bond trainen. Deze ondersteuning is met name gericht op topsportleefstijlcoaching, prestatiegedrag, strength & conditioning, voedingsadvies en huisvesting. Door de grote vraag naar financiële steun vanuit individuele, regionale talenten lanceert BrabantSport samen met het Yvonne van Gennip Talent Fonds een crowdfundplatform, zodat alle Brabantse talenten hun dromen kunnen verwezenlijken.
 
Talentboek Brabant
De crowdfundpagina, genaamd ‘Talentboek Brabant’ is geheel opgemaakt in de huisstijl van BrabantSport. Dit is uniek, aangezien dit voor het eerst in een eigen huisstijl is ontwikkeld. Yvonne: "Deze ontwikkeling biedt mooie kansen voor de toekomst voor ook onze andere partners!". Talentboek Brabant is een podium voor Brabantse sporttalenten waarop ze zichzelf professioneel kunnen presenteren om zo in contact te komen met mogelijke donateurs. De lancering was tijdens de EK waterpolo in Eindhoven! Yvonne: "Voormalige talenten, die ooit ondersteund zijn vanuit het Talent Fonds, speelde hier hun wedstrijd".

Nienke Nijenhuis, Directeur Sportief van BrabantSport is trots op de samenwerking: “Vanuit ons TeamNL centrum ondersteunen we niet alleen TeamNL atleten. We vinden het belangrijk dat ook regionale talenten de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Om die reden ondersteunen we ook een aantal Regionale Talenten Centra, waarbij we ons focussen op de sporten rondom wielrennen, zwemmen, turnen en urban sports. We krijgen echter veel vragen van individuele talenten uit onze provincie om hen ook financieel te ondersteunen, bijvoorbeeld voor de aanschaf van materialen, trainingsstages etc. We kunnen helaas niet rechtstreeks aan deze vraag voldoen. We vinden het als TeamNL centrum van BrabantSport belangrijk om álle talenten in Brabant de kans te geven om zich verder te ontwikkelen. Daarom hebben we speciaal voor onze Brabantse sporttalenten deze crowdfundpagina, samen met het Yvonne van Gennip Talent Fonds, ontwikkeld.”   
 
100% naar talent
Talentboek Brabant is een gratis crowfundplatform voor talenten. Dit betekent dat er geen kosten worden gerekend aan talenten en dat 100% van de inkomsten naar talent gaat. Yvonne van Gennip is erg verheugd met de nieuwe samenwerking: “Talent mag niet verloren gaan wegens financiële tekorten. Door de samenwerking met BrabantSport maken wij het mogelijk voor álle sporttalenten uit Brabant om aan de slag te gaan met een eigen crowdfundcampagne en daarmee gelden te kunnen werven voor hun sportieve carrière. Daarnaast geheel in eigen huisstijl van BrabantSport. Geweldig!”
 
Op Talentboek kunnen talenten zelf een gratis crowdfundcampagne starten voorzien van een persoonlijk verhaal en het gewenste geldbedrag. Inmiddels hebben al 39 talenten en 5 teams hun weg naar de crowdfundpagina gevonden en staan er 15 campagnes live. Brabants sporttalent kan nu ongelimiteerd dromen van sportieve hoogtepunten.

Meld je direct aan via Talentboek Brabant!