Skip to main content
UPDATE WERKZAAMHEDEN op 2 en 3 juli 2024:

Wegens een grote update van ons platform is yvgtf.nl tijdelijk gesloten van 2 t/m 3 juli 2024.

Yvonne van Gennip nieuws:Ciska Adema bereidt zich voor op European Cups 2023
yvgtf.nl | | Nieuws

Ciska Adema bereidt zich voor op European Cups 2023


Ciska bereidt zich voor op de European Cups van 2023. Ze neemt haar ervaring van 2021 en 2022 mee. Benieuwd naar haar verhaal. Lees meer over judoka Ciska Adema: 

Ciska Adema: "Ik ben Ciska Adema en 15 jaar oud. Vanaf mijn 5e levensjaar zit ik al op judo. Dit kwam omdat mijn zus op judo zat en ik “gewoon” met haar mee ging naar de judo les. In het begin vond ik judo niet altijd leuk. Mijn aller eerste 'wedstrijdje' die ik mee deed verloor ik. Dit vond ik zo vervelend dat ik  tegen mijzelf heb gezegd: 'Ik wil niet meer verliezen, ik wil een winnaar zijn'. Vanaf toen ben ik op wedstrijd training gegaan.

In de loop der jaren bikkel hard getraind en heel veel wedstrijden gedaan. Natuurlijk heb ik ook nog wel eens verloren, maar ik werd er elke keer sterker door. Zo sterk dat ik in 2021 Nederlands kampioen ben geworden bij de meisjes tot 15 jaar tot 52 kg. Het jaar daarop, in 2022, ben ik derde geworden op het NK bij de meisjes tot 18 jaar tot 52 kg. Verder heb ik nog vele mooi prestaties op mijn naam staan. Zo ben ik, twee keer op rij in 2021 en in 2022, op het meet moment in Den Haag kampioen geworden.

Hierdoor ben ik door de Judo Bond Nederland geselecteerd voor de European cups. Begin 2022 ben ik voor een ECC naar Teplice en Strassburg geweest. Leerzame ervaringen die ik voor de rest van mijn leven niet meer vergeet Deze ervaringen smaken naar meer. Niet alleen omdat mijn trainer of de judobond talent in mij ziet, maar vooral omdat ik zelf de innerlijke drive voel om de beste te worden.

In 2023 staan er weer ECC op het programma en mijn doel is om deze keer een podium plek te behalen. Er hangt een groot financieel plaatje aan mijn dromen. Zo moet de reis en het verblijf naar een ECC bekostigd worden. Ook zijn er strenge eisen waar een judo pak aan moet voldoen en moeten er nieuwe pakken aangeschaft worden.

Daarom vraag ik uw hulp voor een financiële bijdrage, zodat ik mij kan richten op mijn judo doel en mij geen zorgen hoef te maken over het financiële plaatje.

Alle donaties zijn welkom en ben ik u dankbaar voor,

Ciska Adema"

Ook een steentje bijdrage? Doneren kan via: https://yvgtf.nl/talentboek/sport/ciska-adema-naar-de-judo-top