Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Zilver en brons voor Thalissa Wijkstra op jeugd WK
yvgtf.nl | | Nieuws

Zilver en brons voor Thalissa Wijkstra op jeugd WK


Thalissa Wijkstra (14 jaar) behaalde vorig weekend een zilveren medaille op het Wereld Kampioenschap trampolinespringen voor jeugd. Het was een droom die uitkwam.

Van 16 tot en met 19 november vond het WK trampolinespringen plaats in Sofia, Bulgarije. Nederland was goed vertegenwoordigd. Bij de vrouwen was Talentboekster Niamh Slattery vertegenwoordigd. Bij de heren was dit Talentboeker Jordy Mol. Bij de jeugd maakte Madelief Wijkstra haar debuut en waren o.a. Talentboekers Nard Tieleman, Iris Schrier, Lina Uljee en Thalissa Wijkstra vertegenwoordigd vanuit Nederland. 

Thalissa Wijkstra behaalde een uitzonderlijk resultaat! Het was een droom die uit kwam voor haar. Ze kan het nog steeds niet helemaal geloven maar vorige week werd de net 14 jarige Thalissa Wijkstra Vice Wereld Kampioen. Een plek in de finale was haar doel. Dat werd nog mooier door de zilveren plak. De dolblije Thalissa zei: "Dit is waar ik het allemaal voor doe en zoveel voor train".

Het is een zeer unieke prestatie te noemen, omdat individuele medailles in de trampolinesport nog bijna niet zijn voorgekomen in Nederland. Het deelnemersveld bestond ook nog uit wel 65 springers. Het jeugd wereldkampioenschap vond plaats in Sofia en werd nog specialer, doordat zus Madelief ook meedeed en goede oefeningen neerzette. Als kers op taart won Thalissa ook nog het brons samen met Lina Uljee tijdens het synchroonspringen. Na twee keer vierde te zijn geworden, was dit een extra mooi moment.

Wilt u Thalissa ook steunen richting haar Olympische droom? Dat kan via: https://yvgtf.nl/talentboek/sport/help-thalissa-naar-het-wk-in-bulgarije-november-2022