Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Danskoppel Glenn en Renske verdedigen Nederlandse titel
yvgtf.nl | | Nieuws

Danskoppel Glenn en Renske verdedigen Nederlandse titel


Iedere eerste vrijdag van de maand hebben wij een 'Talent van de maand' op de radio bij onze partner ALLSportsRadio. Deze week zijn dat Glenn en Renske, het prachtige danskoppel. Luister vandaag, vrijdag 12 mei, live mee tussen 12-13u.

"Wij zijn Glenn (15) en Renske (17) uit Wognum. Sinds twee jaar vormen wij een stijldanskoppel / wedstrijdpaar. Daarnaast dansen we in het latinformatie Double V A-team uit Hoorn. Beiden dansen wij ruim 4 jaar.      

Toen Glenn met zijn toenmalig klasgenootje winnaar werd van de Chachacup (wedstrijd cha cha cha dansen voor basisschoolleerlingen) is hij enthousiast geworden voor de danssport. Zijn keeperscarrière werd vervolgens opzij gezet voor het dansen. Renske is na het turnen overgestapt naar dansen; zij heeft veel dansers binnen de familie en werd op die manier besmet met het dansvirus...

We dansen in de Nederlandse competitie en hebben inmiddels ook internationale ervaring opgedaan. We vinden het heerlijk om in prachtige wedstrijdkleding op de vloer te staan, te knallen en het publiek mee te laten genieten van ons enthousiasme voor deze mooie sport.

Het NK 2022 heeft ons een enorme boost gegeven. We werden daar Nederlands kampioen 10 dans Youth (16 – 18 jaar) en sleepten in totaal 9 medailles in de wacht. Op het NK op 3 en 4 juni mogen we onze Nederlandse titel verdedigen en uiteraard is het doel om ook hier weer mooie resultaten neer te zetten. Daarvoor trainen we gemiddeld 18 – 20 uur in de week. Samen met onze trainers Iris Bijleveld, Euvgenia Parakhina (Ballroom) en Julie Fryer (Latin) werken we hard aan onze techniek, choreo’s en performance.

In december nemen we met het team deel aan het WK Latin formatiedansen in Hong Kong, daar gaan we op jacht naar een finaleplaats. We kijken daar heel erg naar uit!
 
In de tussentijd dansen we in de Nederlandse competitie en is ons streven om in beide disciplines zo snel mogelijk te promoveren. Een van onze doelen is om begin volgend jaar naar de Hoofdklasse Latin (hoogste klasse van Nederland) te promoveren."

Ook een steentje bijdragen aan hun droom? Dat kan via https://yvgtf.nl/talentboek/glenn-en-renske-dansen-door 
Insta: glenn.renske

Luister het interview van ALLSportsRadio terug via: