Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Safien Boulonois op weg naar Roland Garros
yvgtf.nl | | Nieuws

Safien Boulonois op weg naar Roland Garros


Tennis werd Safien Boulonois met de paplepel ingegoten. Ze probeerde ook andere sporten, maar de liefde voor tennis won het toch. Bovendien bleek ze er goed in te zijn. Vond ze het vroeger vooral leuk om ‘hard van boven naar beneden te rammen’, momenteel probeert de 16-jarige SArjen zich te ontwikkelen tot een allround speelster. Haar eerste doel: deelname aan het jeugdtoernooi van Roland Garros. Om dat te bereiken, moet ze zich in de internationale top-200 spelen via internationale toernooien.

Safien: “Sinds januari ben ik ruim 500 plaatsen gestegen tot ergens in de 1300 op de ranglijst. Dus het kan snel gaan en ik geloof dat het haalbaar is om bij de beste 200 te komen.” Vanuit huis krijgt ze veel support (“mijn vader bespant zelfs mijn rackets, niet echt zijn hobby, maar hij doet het wel!”). Maar nu de kosten alles bij elkaar aardig oplopen, hoopt Safien dat ook anderen haar willen ondersteunen. In de meivakantie reist ze voor een toernooi af naar Spanje, in de zomer wil ze zich verbeteren door extra privétraining. Op naar Roland Garros!

Steun Safien, zodat zij zich verder kan ontwikkelen om haar droom te realiseren. Kijk op https://yvgtf.nl/talentboek/help-safien-naar-roland-garros-grand-slam-junior-jeugd-grand-slam en doneer!

Lees verder op: https://sportinhaarlem.nl/nieuws/het-talent-safien-boulonois/

Foto: Renata Jansen 
Tekst: Sport in Haarlem