Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Eline Jansen schaatst vanavond op natuurijs in Burgum
yvgtf.nl | | Nieuws

Eline Jansen schaatst vanavond op natuurijs in Burgum


Vanavond om 18:30 uur staan de dames aan de start van de eerste marathon op natuurijs (winter 2022/2023)! Dit keer in Burgum, Friesland. Vorige week spraken wij Eline Jansen van het team 'Van Ramshorst'. Zij staan vanavond, met het gehele team, aan de start en rijden 70 ronden. Kijk jij mee? Om 19:30u starten de heren voor 100 ronden. 

Eline Jansen, 20 jaar, deelt met ons haar verhaal van afgelopen zomer en de wedstrijden tot nu toe. Wij zijn heel benieuwd naar haar resultaat van vanavond. 

Eline Jansen: "Hoi allemaal, ik ben Eline Jansen, 20 jaar, 

Al een aantal jaar wordt ik ondersteund en gevolgd door het Yvonne van Gennip Talentfonds en maak ik gebruik van de crowdfunding pagina. Ik heb mezelf ontwikkeld dankzij de ondersteuning van meerdere partijen. Eigenlijk deed ik dat allemaal in het teken van langebaanschaatsen, maar dit jaar doe ik het totaal anders.

Ik ben begonnen met het rijden van wielerwedstrijden nadat ik vorig jaar in een Topcompetitie wedstrijd 8e werd, smaakte dit naar meer. Ik moest wennen aan rijden in een peloton en had weinig ervaring in het tactische deel van de sport , maar eigenlijk ging het elke wedstrijd beter. Uiteindelijk ontwikkelde ik me zelfs naar een 10e plaats op het NK zonder contract. 

Naast het wielrennen, ben ik zeker ook blijven schaatsen en hoewel ik de voorbereiding totaal anders heb aangepakt ben ik heel blij met hoe het tot nu toe gaat ! Ook in de marathon had ik tot op heden weinig ervaring en vond ik het tactische deel van de wedstrijden lastig, maar ook hierin merk ik dat ik elke wedstrijd beter word en dat heeft al geresulteerd in een 4e plaats! De vooruitgang die ik heb geboekt was ook terug te zien in de mass-start wedstrijden, waarin ik al tweede ben geworden en ook tweede sta in het klassement over de tot nu toe gereden wedstrijden. Kortom voor mij is het nu al “bijna” een geslaagd jaar!" 

Foto door Dyane Ribbink