Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Den Haag lanceert 'Talentboek Den Haag' tijdens Haags Sportgala 2022
yvgtf.nl | | Nieuws

Den Haag lanceert 'Talentboek Den Haag' tijdens Haags Sportgala 2022


Den Haag is de vijfde stad die zich aan sluit bij het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Tijdens het Haagse sportgala werden, door Berit Gunderson (manager marketing en talentontwikkeling van het YVGTF), de prijzen uitgereikt aan de Haagse talenten van het jaar 2022. Gabriel Emmanuel (atleet) werd verkozen tot talent van het jaar en kreeg daarmee een cheque van €500,- om zijn dromen en doelen te verwezenlijken. Ook freerunster Noa Diorgina Man en judoka Joshua de Lange kregen een bedrag van €500,- toegekend. Deze bedragen zijn gestort als startbedrag op hun campagnes op Talentboek Den Haag. Hiermee was tevens de officiële lancering van 'Talentboek Den Haag' vanuit de samenwerking tussen Den Haag Topsport, de Gemeente Den Haag en het Yvonne van Gennip Talent Fonds. 

Ook afdeling Topsport van gemeente Den Haag heeft zich aangesloten bij het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Normaliter komen alleen talenten met een status vanuit NOC*NSF in aanmerking voor het aanmaken van een crowdfundingscampagne op de landelijke pagina 'Talentboek' van het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Vanaf nu is het ook mogelijk voor talenten wonend of sportend in Den Haag om zich aan te melden. De gemeente Den Haag biedt talentvolle sporters, tot en met 24 jaar, de kans om zich professioneel te presenteren aan mogelijke donateurs op het platform 'Talentboek Den Haag'. Van elke donatie gaat 100% naar het talent.

Talentboek Den Haag werd gisteravond gelanceerd tijdens het Haags Sportgala 2022. Vanuit het Den Haag Topsport Ondersteuningsfonds is aan alle 3 genomineerde talenten van het jaar een startbedrag van € 500,- gedoneerd als kickstart van hun campagne op Talentboek Den Haag. Tijdens de show doneerde het aanwezige publiek ook live aan de genomineerde talenten. De teller bij Gabriel en Joshua zijn hierdoor opgelopen.

Bekijk de profielen hier:
Atleet Gabriel Emmanuel – tevens Haags Sporttalent van het Jaar 2022 - https://yvgtf.nl/talentboek/gabriel-emmanuel-op-weg-naar-de-olympische-spelen 
Freerunster Noa Diorgina Man - https://yvgtf.nl/talentboek/road-to-olympics-freerunnen 
Judoka Joshua de Lange - https://yvgtf.nl/talentboek/help-joshua-de-lange-naar-het-ek-judo-voor-junioren

Doneren kan nog steeds! Help jij Gabriel, Noa of Joshua verder om hun dromen te verwezenlijken? 

Het YVGTF gaat in de nabije toekomst ook nog een workshop over crowdfunding aanbieden aan Haagse sporttalenten. Hierbij motiveert en enthousiasmeert Den Haag Topsport nieuwe talenten bij het opzetten en uitvoeren van hun crowdfundingcampagnes. Wil jij hier, als Haags talent, gebruik van maken? Houd dan de socials van Den Haag Topsport en het YVGTF in de gaten. FB/IG: @dhtopsort @yvonnevangenniptalentfonds.