Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Het WK jeugdzeilen in Scheveningen
yvgtf.nl | | Nieuws

Het WK jeugdzeilen in Scheveningen


Het WK zeilen is begonnen! Wij spraken met Martijn van Geemen, de coach van een aantal zeil talenten. 

"We zijn al een aantal dagen met het WK bezig in Scheveningen. Afgelopen vrijdag hebben Zara en Hidde hun materiaal gekregen wat beschikbaar wordt gesteld door de organisatie. Zaterdag was er de practice race en openingsceremonie op het strand van Scheveningen

En zondag was het dan eindelijk zo ver, de eerste dag met wedstrijden. Hidde heeft een top start gemaakt van het evenement door drie van de vier races te winnen en neemt meteen de leiding in het algemeen klassement. Zara doet het ook fantastisch en staat na een dag racen op een mooie achtste positie. Een mooie samenvatting van de eerste wedstrijddag is te vinden op https://youtu.be/_GqA9aMHWLw. Gisteren, dinsdag, helaas te weinig wind voor de iQfoil en geen wedstrijden.

We hebben nog drie dagen met wedstrijden voor de boeg, de laatste wedstrijden zullen donderdag gehouden gaan worden.

We gaan verder met keihard ons best doen de komende dagen voor nog meer mooie resultaten."

- Dankzij een succesvolle campagne op Talentboek was het doelbedrag, voor de World Sailing Youth World Championships, binnen 24 uur bereikt! -

Dagelijks is het laatste WK nieuws en zijn de daily highlights te volgen via de WK website: Nieuws - Sailing World Championship 2020 (allianzsailingworlds.com)
En zijn de races live te volgen via: SAP Sailing Analytics Regatta Overview

O
p de foto: Zara Rozeboom - iQfoil klasse. 

Update 14 juli 2022

"Wat gaat zo'n week toch snel. Het WK is voorbij.

Afgelopen zondag bij het begin van het evenement kenden Zara een prima start en nam Hidde meteen de leiding op de eerste dag. De twee dagen erna werden gekenmerkt door een gebrek aan wind maar woensdag konden alle surfers vol aan de slag en werden er zes races gevaren in mooie surf omstandigheden. De ruim vijf uur op het water werd een aardige uitputtingsslag voor alle deelnemers. Zara deed goed mee en heeft alle races netjes gevaren. Voor Hidde begon de dag wat moeizaam maar herstelde zich redelijk goed in de laatste races. Het was een Engelsman die schitterde en de leiding van Hidde overnam.

Vandaag, donderdag, wederom een licht windje en een geldige wedstrijd bij de heren. Hidde moest nog vol aan de bak om zijn plek op het podium te verdedigen en en deed dat knap door zijn race te winnen. Hij sluit het evenement af met een mooie tweede plek op dit WK. Zara sluit het WK af met een mooie twaalfde plaats in het eindklassement. Ze zijn allebei een schat aan ervaring rijker en zelf heb ik ook enorm veel geleerd.

Voor dit seizoen hebben wij in augustus nog een WK in Silvaplana Zwitserland op het programma staan en het EK in Brest Frankrijk. In voorbereiding op komende grote evenementen gaan we de ervaringen en leermomenten van het Scheveningen WK meenemen om daar nog beter te kunnen scoren.

Nogmaals bedankt voor al jullie donaties die hebben bijgedragen om deze ervaring te mogen meemaken.

Surf groeten,

Hidde, Zara en Martijn (coach)"