Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Nederlandse kunstrijders naar internationale wedstrijden
yvgtf.nl | | Nieuws

Nederlandse kunstrijders naar internationale wedstrijden


Het afgelopen seizoen hebben Michel Tsiba en Daria Danilova het erg goed gedaan tijdens de Wereld Kampioenschappen. Dat heeft ervoor gezorgd dat zij, de komende winter, twee keer mogen starten tijdens de Grand Prix Competitie van de ISU (internationale schaatsbond). Ook Lindsay van Zundert heeft een startbewijs toegekend gekregen bij de dames door haar behaalde resultaten van afgelopen jaar.

De eerste Grand Prix voor het duo Tsiba en Danilova (van een reeks van zeven wedstrijden) staat gepland van 21-23 oktober in Amerika. De andere wedstrijd die zij mogen rijden van deze competitie is in Finland van 25-27 november. Nooit eerder kwamen Michel en Daria in aanmerking voor een Grand Prix. Dat maakte dat zij andere wedstrijden moesten starten om zich te kunnen plaatsen voor een WK. Deze mogelijkheid biedt extra kansen om te kwalificeren voor zowel het EK als WK van aankomend schaatsseizoen 2022/2023.

Lindsay komt in aanmerking voor de Grand Prix in Frankrijk, tussen 4-7 november. Ook voor van Zundert biedt deze deelname extra kansen voor haar toekomst binnen het internationale veld van het kunstrijden.

Wij zijn erg trots dat deze drie talenten zich hebben mogen plaatsen en zich hier naartoe hebben weten te werken! Wij kijken enorm uit naar hun nieuwe kuren van komend jaar en kunnen niet wachten om zowel het duo als Lindsay te zien schitteren bij deze wedstrijden.

Meer lezen? Kijk dan op: https://www.schaatsen.nl/nieuws/2022/juli/nederlandse-kunstrijders-naar-isu-grand-prix-wedstrijden/