Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Jaarverslag 2018
yvgtf.nl | | Nieuws

Jaarverslag 2018


In tweede jaar van haar bestaan heeft het Yvonne van Gennip Talent Fonds haar bestaansrecht wederom aangetoond. Om in sporttermen te blijven, records zijn verbroken, mijlpalen behaald en prachtige prestaties zijn door talenten behaald. Alle resultaten en de verhalen van de talenten zijn te lezen in het jaarverslag 2018.

Op 27 juni 2018 ging Talentboek door de miljoen-euro-grens heen. Inmiddels hebben zo’n 1.150 talenten ruim 1,2 miljoen euro binnengehaald met dit platform voor crowdfunding voor sporttalenten. Daarmee is een substantiële financiële impuls aan de sport(beleving) in Nederland toegediend en hebben vele talenten geleerd zich te presenteren in de markt.

Een van die talenten had begin januari 2018 nog een bescheiden crowdfundingcampagne om nieuwe ijzers te kunnen kopen voor haar schaatsen. Haar naam was Esmée Visser. Om de benodigde € 900,- binnen te halen gaf ze clinics als tegenprestatie voor elke € 100,- die gedoneerd werd op talentboek. Een krappe twee maanden later werd Esmée met haar nieuwe ijzers Olympisch kampioen op de 5.000 meter langebaanschaatsen en trad ze in de voetsporen van Yvonne, de laatste Olympisch kampioene op die afstand. Concreter en mooier kunnen we Talentboek niet laten zien!

Over dit succes, maar ook over de prestaties van andere (oud)talenten en teams is veel te lezen in dit jaarverslag. Voor hun dromen en avonturen doen we het immers. Wij danken onze partners, waarvan we onze hoofdpartner de Stichting Goede Doelen Nh1816 met naam willen noemen, voor hun ondersteuning om dit mogelijk te maken. Dankzij jullie ondersteuning gaat 100% van elke donatie naar het talent.

Niet alleen met Talentboek leveren we bijdrage aan het verwezenlijken van avonturen en dromen van talenten en teams. Ook via de directe lijn ondersteunen we de ambitieuze sporters. Mede door de steun van de VriendenLoterij hebben we 21 talenten kunnen verblijden met een financiële bijdrage. De uitreiking van de cheques vond op 27 juni plaats in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Een verslag hiervan is terug te lezen in de bijlagen van dit jaarverslag.

Trots zijn we tot slot op onze samenwerking met NOC*NSF, het Jeugdfonds Sport en Cultuur en het Ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Tezamen hebben we een talentvoorziening mogen inrichten voor talenten woonachtig in gezinnen op of onder het sociaal minimum. Vanuit die voorziening had het Yvonne van Gennip Talent Fonds de mogelijkheid om 100.000 euro uit te reiken aan 50 talenten.

Met Talentboek en haar directe uitkeringen tracht het Yvonne van Gennip Talent Fonds het verschil te maken voor de talenten. Dat alles kunnen wij natuurlijk nooit doen zonder onze trouwe partners en de duizenden donateurs die de sport een warm hart toedragen en inzien dat alle successen starten met het koesteren van je talent.

Veel dank voor jullie bijdragen.

Yvonne van Gennip

DOWNLOAD HET JAARVERSLAG >>