Skip to main content
Yvonne van Gennip nieuws:Lina Uljee kijkt uit naar de laatste wedstrijd van het jaar
yvgtf.nl | | Nieuws

Lina Uljee kijkt uit naar de laatste wedstrijd van het jaar


Lina Uljee behaalde afgelopen november een bronzen medaille tijdens het Wereld Kampioenschap Trampolinespringen voor junioren in Sofia. Dit weekend staat het NK Teams in het vooruitzicht. 

Wij spraken Lina voorafgaand aan het weekend van het NK Teams in Alkmaar. 

Lina Uljee: "Eind november heb ik in meegedaan aan het WAGC (World Age Group Competition / Junioren WK) in Sofia, Bulgarije.
Begin November heb ik tijdens een wedstrijd Engeland een nieuw PR gesprongen, dus ik ging met vertrouwen dit WK tegemoet.
Op zondag vertrokken we met Team NL naar Sofia.

Donderdag was het eindelijk zover en mocht ik mijn individuele kwalificatiewedstrijd springen. Waarom weet ik nog steeds niet maar ik was superzenuwachtig voor deze kwalificatie. Gelukkig heb ik dankzij mijn trainers toch wat rust kunnen vinden en een erg goede verplichte oefening kunnen springen. Hierin heb ik voor de hoogte van mijn oefening (TOF_Time of Flight) een nieuw PR gesprongen.
Mijn keuze oefening ging door de zenuwen helaas niet zoals ik gehoopt had.

Op vrijdag mocht ik samen met Thalissa synchroonspringen. Nadat we in Tokyo 2019 en Baku 2021 al 4e waren geworden was ons grote doel toch wel een medaille. Maar dat begint natuurlijk met eerst een goede oefening springen tijdens de kwalificatie. Uiteindelijk hebben we ons als 5e voor de finale weten te plaatsen.

In de finale was het wel even spannend omdat ik een paar keer erg dicht bij de rand kwam. Door hard te blijven werken en goed door te blijven gaan bleven we erg goed synchroonspringen. Mede hierdoor rekende we af met onze vierde plaatsen op het WK en wisten we een 3e plaats te behalen op dit WK. Eerst nog vol ongeloof maar uiteindelijk super blij.

Komend weekend hebben we alweer het NK Teams in Alkmaar. Een thuiswedstrijd dus. Superleuk want nu kunnen veel vriendinnen en familie komen kijken. Met het team denk ik dat we zeker wel een kans maken. Als blijft alles natuurlijk een moment opname en moet iedereen een topoefening springen.
Na het NK Teams kan ik wat rust nemen en herstellen van wat kleine blessures. In het nieuwe jaar ga ik me voorbereiden op de Flowercup in Aalsmeer. Een leuke internationale wedstrijd met een sterk deelnemersveld, welke mogelijk ook als kwalificatie moment voor het WAGC geldt." 

Ook een steentje bijdragen? Doneren kan via: https://yvgtf.nl/talentboek/sport/lina-naar-het-jeugd-wk-in-bulgarije