Skip to main content
UPDATE WERKZAAMHEDEN op 2 en 3 juli 2024:

Wegens een grote update van ons platform is yvgtf.nl tijdelijk gesloten van 2 t/m 3 juli 2024.

Yvonne van Gennip nieuws:Jelmer Immeker spaart voor een nieuwe skiff
yvgtf.nl | | Nieuws

Jelmer Immeker spaart voor een nieuwe skiff


Jelmer Immeker is actief in de roeisport en droomt van de Olympische Spelen. Zijn eerstvolgende doel is deelnemen aan het Wereld Kampioenschap U23. Om deze doelen en droom waar te maken, is een nieuwe skiff van groot belang. Jelmer heeft al 50% van zijn doelbedrag opgehaald. Vandaag deelt hij zijn verhaal met onze partner ALLSportsRadio. Tussen 12-13u is hij live te gast in de uitzending en deelt hij zijn verhaal. Luister jij mee?

Jelmer: "Mijn naam is Jelmer Immeker. Momenteel zit ik in 6 VWO, dus ik hoop dit jaar mijn diploma te halen. Sinds mijn elfde heb ik een grote passie voor de roeisport en sinds een jaar of twee beoefen ik die sport vrij actief. Vorig jaar heb ik mee mogen doen aan het Europees- en Wereldkampioenschap voor Junioren.
 
Omdat ik in December achttien wordt val ik vanaf 2023 in de U23 categorie. Een behoorlijk leeftijdsverschil dus met de U19 categorie, waar ik het afgelopen jaar onder viel.
Komend jaar zie ik dan ook vooral als een jaar waarin ik echt wil bouwen naar het U23 niveau, wat natuurlijk een tree hoger ligt dan het junioren niveau. Daarvoor zal ik in spiermassa moeten aankomen, maar ook mijn uithoudings vermogen moeten verbeteren.
 
Het roeiseizoen is als volgt opgebouwd:
 
September - November: Begin winterseizoen, enkele lange afstandswedstrijden
 
December - Februari: Winter, weinig tot geen wedstrijden. Wel zijn er een aantal maximaal testen op de roeiergometer (indoorroeimachine) om progressie bij te houden. Daarnaast is er de ruimte om aan techniek, kracht en uithoudingsvermogen te werken.
 
Maart: Aantal lange baanwedstrijden in de Skiff (éénpersoonsboot) en in ploegen. Daarnaast is het een belangrijke maand om in vorm te komen voor het seizoen.
 
April - Juli: Het echte roeiseizoen. Vaak start het direct met de belangrijkste wedstrijd, het NK-Klein (Nederlandskampioenschap voor kleine nummers). Veel van de selecties worden daar gemaakt, dus het is belangrijk om daar goed te zijn. Na het NK zijn er tot in Juli meestal om de week wedstrijden van twee kilomter.
 
Augustus: Vakantie en/of Wereldkampioenschappen
 
Komende periode zal ik dus vooral kracht en duurtrainingen doen om mijn spiermassa te verhogen en uithoudingsvermogen te verbeteren. Ook technisch zal het één en ander aangescherpt moeten worden, zodat ik er bij de start van het seizoen direct goed bij lig.
 
Gelukkig wordt ik daarbij begeleidt door een aantal hele fijne coaches. Waaronder oud Olympyers Harriet van Ettekoven en haar man Nico Rienks. Van hen kan ik erg veel leren, niet alleen technisch, maar ook praktisch en mentaal. Zonder hen was ik denk ik niet geweest waar ik nu geweest zou zijn.
Mijn grote droom is om, net als hen, een medaille te winnen op de Olympische spelen. Het liefst een gouden natuurlijk ;). Echter moet ik nog een flink aantal stappen zetten om op dat niveau te kunnen meedoen. Daarom heb ik dat doel als het ware in stukken geknipt.
Mijn eerste doel is dan ook om volgend jaar mee te mogen doen aan het WK U23.
 
Om deze droom waar te kunnen maken is een goede Skiff van groot belang. Twee hele lieve gezinnen hebben de aanschaf daarvan financieel mogelijk gemaakt en de Skiff ‘voorgefinancieerd’. Om zo veel mogelijk van de kosten terug te verdienen ben ik deze crowdfuningsactie gestart. Ik zou het enorm waarderen als u een steentje kan en wil bijdragen!" 

Ook een steentje bijdragen aan zijn nieuwe skiff? Doneren kan via: https://yvgtf.nl/talentboek/sport/help-jelmer-immeker-aan-een-topskiff

Vandaag, tussen 12-13u, is Jelmer te gast bij onze partner ALLSportsRadio. Luister mee via: https://allsportsradio.nl/player

Luister terug via: