Skip to main content
UPDATE WERKZAAMHEDEN op 2 en 3 juli 2024:

Wegens een grote update van ons platform is yvgtf.nl tijdelijk gesloten van 2 t/m 3 juli 2024.

Yvonne van Gennip nieuws:Iedereen een beetje buiten z’n comfortzone: clinic survivalrunning met Leon Frederiks
yvgtf.nl | | Missie 1 voor 100

Iedereen een beetje buiten z’n comfortzone: clinic survivalrunning met Leon Frederiks


Leon Fredriks (16) liet in het kader van onze Missie 1 voor 100 leerlingen van groep 6 en 7 van basisschool de Lindelaar in Westerbork flink zweten. Na een presentatie over Survivalrunning en Obstacle Course Racing in de klas, had hij een clinic op de survivalrunbaan in petto. En dat was vet!

Het enthousiasme van de leerlingen was erg groot. Leon over zijn missie: “Ik vond de clinic het leukste om te doen. Vooral om kinderen die iets spannend of moeilijk vonden, te helpen om het toch te proberen. Kinderen met hoogtevrees gingen bijvoorbeeld met wat hulp en aanmoediging toch het daknet in omhoog.” Maar ook Leon moest even uit zijn comfortzone, want zoals hij zelf aangaf: “De presentatie in de klas vond ik wel lastig, vooral in de voorbereiding: wat vertel je wel en wat niet aan groep 6 en 7 leerlingen?”

En ook dat vinden we mooi aan de missie. Basisschoolleerlingen raken geïnspireerd door presentaties en clinics van sporttalenten, die vaak uit de buurt komen. De sporttalenten ontvangen op hun beurt € 500,- van het Yvonne van Gennip Talent Fonds voor hun inzet. Hierdoor wordt de kans op doorbreken in hun sport groter. Daarnaast helpt meedoen aan de missie sporttalenten om zich te presenteren aan een groter publiek en zich in te leven in de doelgroep. Zoiets komt goed van pas als je verderop in je sportcarrière bijvoorbeeld sponsors krijgt. Of als je in je latere leven in je werk voor groepen moet staan.

De leerlingen van de Lindelaar en van nog een andere basisschool in Westerbork kregen naar aanleiding van Leon’s missie een uitnodiging voor een clinic bij Valtjemet, de survivalrunnersvereniging waar Leon ook traint. Daar kwamen 45 leerlingen op af, waarvan er 23 naderhand nóg een clinic hadden gevolgd. Annemiek Vorsteveld, leerkracht van IKC De Lindelaar, was erg enthousiast over het optreden van Leon en over Missie 1 voor 100. Annemiek: “De clinic van Leon paste uitstekend in onze LO-lessen op vrijdagmiddag. Daarom was een combinatie gauw gemaakt en konden we de missie met Leon snel inplannen. Als ik een cijfer tussen 1-10 zou mogen geven aan Leon en zijn missie, dan zou ik zeggen: een mooie 9.” 

Leon, je hebt je werk supergoed gedaan en geweldig dat je je – óók bij de clinics op je vereniging – zo hebt ingezet. Je bent een ware inspiratie voor de jeugd in jouw omgeving. Wij zeggen: missie geslaagd!